כאן, במישלוח הזה.

• פותח הנושא samx
  • פורסם בתאריך

samx

New member
כאן, במישלוח הזה.

אוףףף.. משעמם לי! אני- ישוב כעת בביתם של דודיי בירושלים הבירה. משועמם. זה רק אני והלאפ-טופ פה, בשידור חי (מופע זוגיחיד) מירושלם. אין ירושלם בבית הכרם, יש ירושלים. וגם ישבתי בסוכה ואכלתי לבבות ארטישוק, ובכלל היה נחמד. גיליתי שיש לי קרוב משפחה שהספיק למות וקראו לי נאצי-באצ´י (במבטא הונגרי צולע). סלאמת ורחאת לוקום: מר נועם לוינגר.

^Meri^

New member
אני חווה? משלחת לפולין...

קראתי את ההודעה שלך אך ורק בגלל הכותרת... זה לקוח מהקטע:"כאן, במשלוח הזה אני חווה(או שרה כוס אמעק אני לא טובה בלזכור שמות:)) בת אדם אם תראו את בני קין תגידו לו שאני כאן במשלוח הזה נכון? וואו איך רואים שאנחנו נוסעים לפולין... ובואתו ענין, שאלה מהותית... התחבטתי רבות עם עצמי לפני הנסיעה... האם אני יכולה לנסוע לשם, מכוון שבעצם, משלחות הנוער של ישראל מכניסות המון כסף לפולין, אנחנו בעצם אחד ממוקדי התיירות הגדולים ביותר שלהם. האם זה בסדר לשלם להם כסף ולהכניס להם פרנסה בתמורה למה שקרה לעמנו שם? מצטערת להביא את נושא השואה שוב לנוער מרצ (ולא את רצח רבין לעומת זאת:)) פשוט באמת מענין אותי. כי החלטתי בסופו של דבר לנסוע בשביל סבא, שאולי אני אוכל להבין אותו קצת יותר. אני מניחה שזה פחות או יותר הסיבות של כולנו לנסוע. כדי להבין. אבל האם אין אנו גורמים להם להרגיש טוב, להרגיש כמה אנחנו מטומטמים? לא רק שרוצחים אותנו בהמוניות, אנחנו גם משלמים להם אח"כ כסף כדי לראות איך? בעצם, כמה שכואב לומר זאת, רווחי לרצוח יהודים, הם באים אח"כ ומשלמים כסף... כואב, אבל נכון. מה הייתם עושים במקומי?

א.א.אפל

New member
הדיון כבר הועלה כאן

לפני כמה ימים. באשר לפן הכלכלי של העניין, שבו לא דנו, אני חושב שאין כאן איזשהו ניגוד או בעיה: הפולנים לא יכלו להתנגד לכיבוש הגרמני ולשימוש באדמותיהם לצורך הריגת היהודים ושאר המיעוטים, מה שנקרא "העברה למזרח" או בניסוח אחר דומה. אני חושב שאנטיגוניזם שלנו לפולנים יהיה מוטעה. ועוד שאלות לדיון על החרמות בכלל: האם חרם תיירותי על גרמניה הוא חכם? האם זכותו של אדם להתפרנס קיימת גם כאשר אתה מתנגד לעבודתו?

^Meri^

New member
נראה לי שכוונתי לא הובהרה כראוי....

אם היא היתה, לא היית חושב על להעלות חרם תיירותי על גרמניה. אין לי בעיה להגיע לפולין בתור הנה מדינה יפה שיש בה הרבה מה לראות. הנקודה היא שכולם יודעים שאין הרבה מה לראות בפולין, והסיבה שהמוני ישראלים נוהרים לשם, היא כדי לראות, להבין, והכי חשוב, לא לשכוח. זאת בעייתי. ולא, אני נגד חרם כלכלי באשר הוא, אבל אני גם בכלל נגד איך שהכלכלה העולמית מתנהלת, אז אני לא יכולה כל כך להגיד כיצד לנהוג או לא. זכותו של כל אדם להתפרנס. מלבד כאשר זה על חשבון פגיעה באחר. ואני רואה את התיירות סביב ענין מלחמת העולם השניה, כתשלום שאנו נותנים להם בתמורה לשימוש באדמותיהם. ולא, לידיעתך, פולין הרבה יותר נאצית מגרמניה. האנטישמיות שם, וזה ענין ידוע, בין הגדולות בעולם. בגרמניה אסור להיות אנטישמים. יש חוק נגד זה...

Neta558

New member
תהיה

האם העובדה שמשלחות הנוער הישראליות הרבות שנוסעות לפולין מכניסות כסף למדינה משנות במשהו את גישת פולין לנושא השואה? האם הכסף שנכנס למדינה גורם להם לחשוב על עריכת טיהור אתני נוסף לשם רווחים כלכלים? האם זו הייתה מטרתם בזמן השואה? מה תהיה המשמעות של "חרם משלחות" על פולין? מה אנחנו מנסים להשיג בחרם שכזה?

abcn

New member
הפולנים יכלו להתנגד...

בערך. וגם אם לא. הם לא רק שלא התנגדו אלא הם אף שמחו לעזור לגרמנים ברצח היהודים. האנטישמיות הפולנית נמשכה והייתה בולטת ביותר גם אחרי מלחמת העולם השניה. סבי שהיה ראש הקהילה היהודית בשצ´צין שבפולין, שמנתה כ60- אלף מתוך 80 אלף היהודים שנשארו בפולין(בחיים!)אחרי השואה, נרצח על-ידי הפולנים, אחרי שהצליח לשרוד את השואה, וזאת על אף שהיה חלק מהממשל שם. רק מפני שהוא יהודי, וכי הוא "נכשל" בחינוך משפחתו מפני שהם עלו לא"י, (הוא נשאר בפולין, כי לא ניתן לו אישור לעזוב מפאת תפקידו הציבורי). וזה רק על קצה המזלג על האנטישמיות של הפולנים. אז בבקשה ממך, די להתיפיפות הנפש. הפולנים היו, וחלקם אם לא רובם(כן, אני חושב שרובם) עדיין, כמו הנאצים, אם לא אף גרועים מהם.

^Meri^

New member
אני לא כלכך בטוחה שאתה צודק...

למען האמת, הפולנים סבלו יותר מכל עם אחר.. הידעת שרוב מחנות הריכוז בפולין ריכזו פולנים? הפולנים במהלך מלחה"ע ה2 לא ישבו בבית עיבדו שדות ושרו שירי עם.. רוב האבות נלקחו לעבודות כפיה, והפולנים סבלו כמו היהודים.. נכון, זו לא היתה רדיפה על בסיס דת, אך הפולנים היו העם שסבל הכי הרבה בגלל שעד המלחמה פולין היתה מדינת מקלט ליהודים(לא רק בגלל זה אבל גם...) מלבד זאת, מפולין יצאו רוב חסידי אומות העולם, והפולנים בכלל, כמה שנחשבים למאוד אנטישמים, אני יכולה להגיד לך מאנשים שנסעו עכשיו, דואגים טוב טוב לסלק את גלוחי הראש כל פעם שהם יודעים על משלחות של יהודים שמגיעות לשם... מכאן נובע, הם לא העם הגרוע ביותר..אין עם גרוע..זו הכללה...בכל עם יש גרועים יותר, גרועים פחות...וטובים... חוץ מזה, שלא כל מי שלא הציל היה רע, כי אני לא חושבת שאתה יכול להאשים מי ששותק כשאחרים סובלים..מה אתה עושה להציל את כל הרעבים בעולם?ב "(לא שאני עושה יותר מידי..זו רק שאלה למחשבה...) ונטע, אני בהחלט מצפה שתקחי את תפקידי ותעלי איזה דיון(הרי את מעלה כל כך הרבה דיונים יפים) על כיצד אנו מאשימים את העולם ששותק כאשר גם אנו שותקים על מיני דברים שמתחוללים בעולם... אני פשוט עייפה מלכתוב הרבה בצורה מרשימה כפי שראוי להודעה מסוג זה... מקווה שתראי את ההודעה שבעמוד 9:)

השיר הולך ככה

כאן במשלוח הזה אני חווה עם הבל בני אם תראו את בני הבכור קין בן אדם תתגידו לו שאני...

^Meri^

New member
חחח...ידעתי שאני זוכרת את זה בצורה

מעוותת למדי:)

למעלה