כאילו לא די

האגס 1

New member
כאילו לא די ../images/Emo16.gif

בזה שבעוד שבוע וחצי אמורה להיות האזכרה הראשונה לזכר אבא שלי, היום מתה גם דודה שלי, שהיא אחותו. היא היתה חולה כמה וכמה שנים, והאירוניה היתה שללמרות שהיא היתה במצב כמעט סופני הרבה זמן, איכשהו היא שרדה כששני אחים שלה הלכו לעולמם בגלל מצבים רפואיים לא לגמרי מוסברים. מותה לא ממש היה הפתעה, אלא שלא ממש קיבלנו (לא אני, לפחות) התראה לכך בימים האחרונים, וזה כאילו "נחת" משום מקום. אלא שהפעם התחושה היא שונה לגמרי מאשר במותו של אבי לפני כמעט שנה. אולי משום שהיא לא ממש היתה הדמות הכי קרובה אלי במשפחה, אולי משום שגם היא כבר מזמן לא חיתה חיים פעילים, ואולי משום האנטי-קליימקס אחרי שעברתי כבר מוות של הורה. איכשהו לא ידעתי היום מה להחליט לגבי סדר היום שלי למחר ובימים הקרובים. אז אחרי התלבטויות, החלטתי שעד לשעת ההלויה, אנהל סדר יום רגיל - כלומר אהיה בלימודים עד הצהריים, ולאחר ההלויה כבר אבטל הכל. אני עדיין מתלבט בקשר לשבעה, כיוון שגם בני הדודים שלי, כשישבנו שבעה על אבא שלי, לא ישבו איתנו לאורך כל השבוע, ונהילו סדר יום פחות או יותר רגיל. מה שבאמת אין לי עצבים בשבילו, זו כל הסיטואציה המשפחתית המעיקה, וזה עוד זמן כל כך קצר לפני האזכרה לאבא שלי. זו אל משפחה שקל להיות במחיצת כל כך הרבה מבינה במשך כל כך הרבה זמן (כבר אמרנו שמשפחה לא בוחרים, לא?)

אושר מ

New member
משתתפת בצערך

ובצער המשפחה כמובן. אני חושבת שהחלטת נכון. לא כי אני הייתי עושה אותו דבר, אלא כי החלטת לפי רצונך והרגשתך, ולא לפי מה שאנשים אחרים ציפו או מצפים ממך. באשר לשבעה, אני אישית לא הייתי יושבת איתם שבוע... אולי להיות שם יותר יום יומיים ראשונים, אבל אח"כ לחזור למצב די רגיל... גם תמיד יש תנועה של אנשים בשבעה, כך שלא צריך כל הזמן להיות שם...

dana2909

New member
../images/Emo24.gif

אולי זה יקל עליך להודיע / להזכיר להם על האזכרה הקרבה.. ובקשר לשבעה, אני לא חושבת שמצפים ממך בכלל להיות שם לאורך כל השבעה. תגיע פעם אחת, מעבר לזה - איך שמתאים לך.

האגס 1

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif

שם אין כל כך למי להודיע, כי שם יהיו רק קרובי המשפחה, שממילא יודעים על האזכרה. איכשהו היחס שלי לכל העניין הוא בגדר של "יאללה, שייגמר כבר" ו"שיהיה כבר מחר בבוקר"...

../images/Emo16.gif

לך עם ההרגשה שלך. אי אפשר להשוות מוות של אבא למוות של דודה. זה לא דומה אפילו קצת.

האגס 1

New member
טוב, זה עבר "בשלום"

סה"כ לא היה דבר שבלתי אפשרי לעבור אותו, בלי הרבה השתפכויות אמוציונליות בלתי מרוסנות, וייתכן שאחרי שעברתי כבר הלוויה של אבא שלי, ואחרי שגם המשפחה שלי עבר רק לפני שנה את ההלויה שלו, גם מבחינתם ההלויה הזאת לא היתה דבר בלתי מוכר שבאים אליו עם חששות. ניכר היה בכולם שהם כבר "מיומנים" בסיטואציה. אחרי כן הלכנו לבית אותה משפחה (של דודתי) ושם הסיטואציה היתה יותר כמו של אירוח ולא ממש באוירה של אבל - בלי בכיות ואפילו לא העלאת זכרונות. אולי הם משאירים את זה לכל השבעה. אבל האוירה הזו בהחלט נתנה לי תחושה של לגיטימציה להמשיך באורח חיים רגיל (וזה גם מה שהתכוונתי לעשות). נעלמו גם החששות מהבוקר מאוירה ופלנית של המשפחה, שהתבדו באורח לא מוסבר. טוב, מחר מסתערים על החיים.

למעלה