כאוס

• פותח הנושא ljs
  • פורסם בתאריך

ljs

New member
כאוס

שמישהו יסביר בבקשה לבור כמוני מה הבסיס של תיאוריית הכאוס, ומה מייחד אותה מתיאוריות מאגיות אחרות. תודה. בלי קשר, אשמח לקבל מידע על מקום או עדיף אתר, שניתן להשיג בו ספרי מאגיה בעברית.

neophile

New member
Nothing is True

evrything is permitted בעברית - שום דבר הוא אמת ,כל דבר אפשרי האמת נמצאת בעיני המתבונן. כל הדרכים שלנו להתבונן על המציאות הם דגמים , המתבונן הוא לא משתנה כשאתה מתבונן על עצמך אתה שואל מה אני מרגיש? מה אני חושב? מה בא לי לעשות? האם אני נמצא בשלב של בנייה בחיים או הרס? מהיכן באתי ולאן פני מועדות? ישנם לא מעט תיאוריות שנותנות נקודות מבט על הנושאים האלה , השאלה היא מה היא נקודת המבט שתהייה הכי פראקטית? התשובה לכך נמצאת בעיני המתבונן שלך

ljs

New member
זה בנוגע להשקפה על החיים

ברמה הפילוסופית, מה בנוגע למאגיה? גם לגביה התאוריה טוענת הכל אפשרי ותלוי בנקודת המבט שלך?

MetalSinagouge

New member
יאפ...

כל אחד מרגיש אחרת, כנראה. יש מאמר על הנושא הכאוס בפורום. מה שיפה בכאוס מאג'יק הוא שאפשר את רוב הכתבים (מהבסיס ועד לדברים מתקדמים) להשיג בקלות ברשת, כיאה לתופעה פוסט-מודרניסטית. חפש Chaos Magick בגוגל, ותתקל באתרים כמו כאוס מטריקס, כאוס מאג'יק, האתר של פיל היין (Phil Hine), וכו', יש שם פול חומר. באתר הלימודים "סנונית" הישראלי יש גם קצת חומר די ברור (שעדיין לא הצלחתי להבין
) על תאוריית הכאוס, ששממנה שאובה התוספת של "הכאוס" בראיית עולם\מאגית הזו. הנה כתבה ממש מגניבה על הכל ועל לא-כלום מNRG.

ljs

New member
למען האמת

מלכתחילה, כשהתחלתי להתעניין במאגיה, חשבתי באמת על חלק מהדברים שאנשים מאמינים בהם, דרך המשקפיים של תיאוריית הכאוס, כלומר, לא באמת האמנתי שהם קיימים, רק הבנתי שהאמונה של האנשים יוצרת את הכח. נ.ב. אני הולך לקנות שטיח פרסי גדול, אני רוצה לטוס בקרוב לחו"ל...

neophile

New member
תלמד חקלאות

מה שלא מובן בתיאוריות רבות זה הפן הפראקטי שלהם זה הגיוני! כי תיאוריה היא לא פראקטית!!! אף פעם לא הייתה ,אף פעם לא תהיה תיאוריה היא כמו כדורסל, בעלת דפנות קשות ופנים אוורירי המבנה של התיאוריה מאפשר לה לקפץ על הקרקע לאוויר הנקודה היא שאנחנו על הקרקע, האנרגיה שנעביר לכדור זאת האנרגיה שהוא יקפוץ בה והאנרגיה תפחת . לתיאוריה יש גבול כי היא תלוייה באנרגיה המעשית שאתה משקיע בה - עריכת ניסויים. לאחר שאתה עורך מספיק ניסויים יש ביכולתך לבנות מטוס ואז אתה יכול להשאר באוויר הרבה יותר זמן. אולי יום אחד אף תבנה חללית! אבל כרגע אתה זורק את שני הרגליים לאוויר, מקבל כמה שניות של ריחוף ונופל בחזרה על הקרקע תוך כדי שאתה משקיע הרבה יותר מדי אנרגיה מעשית בלי תיאוריה. כלומר המאמצים שלך לא נושאים פרי , בגלל שלא למדת חקלאות.

ljs

New member
אם תיאוריה לא פרקטית,

איך מממשים אותה? "לאחר שאתה עורך מספיק ניסויים יש ביכולתך לבנות מטוס", אז כן פרקטיקה?! "אתה זורק את שני הרגליים לאויר, מקבל כמה שניות של ריחוף ונופל בחזרה לקרקע תוך כדי שאתה משקיע הרבה יותר מידי אנרגיה מעשית בלי תיאוריה", אז לא פרקטיקה?! תסלח לי אם אומר שיצאתי קצת מבולבל, כן? נ.ב. הרעיון של הכאוס הוא אנטי תיאורטי [אבסורד...] בעיקרו, כך שלא ממש הבנתי על איזו תיאוריה דיברת.

neophile

New member
האבסורד הוא

שאתה מתייחס לתיאוריות באופן כה לא מעשי

ljs

New member
ממש לא

אף פעם לא טענתי שצריכים לקפוץ למים בלי ללמוד שחיה. ולא לבנות חללית בלי הכשרה.

666vs999

New member
ההתחלה היא תמיד ללא הכשרה

רק ניסוי וטעיה בדיוק כמו גם במאגיה אין ממש שום דבר קבוע רק נסחאות בסיסיות ודרכי פעולה ככה שכן צריך לקפוץ למים בלי לדעת לשחות רק כדי ללמוד לשחות

neophile

New member
השאלה היא מה אתה עושה

לפי הטארוט יש מספר סוגים של magick-users שמסומלים ע"י קלף הקוסם,קלף הכוהנת הגדולה ,קלף הכוח וקלף הכוהן יש לפתח מודעות עצמית לפני שאתה מתכוונן על סוג הקסם שמתאים לך ביותר

ljs

New member
אוו.. מצטער

לא התכוונתי לומר שדבריך הם אבסורד. התכוונתי לעניין התיאוריה של הכאוס, שהיא, באופן אבסורדי אנטי תיאורטית. (היא גם תיאוריה)

ואני חשבתי שזה עיניין אפקט הפרפר

משהו עם משק כנפיים של פרפר בקצה אחד גורם לשינוי ביקום אחר או בקצהו האחד, לא זוהי תורת הכאוס?!

neophile

New member
אפקט הפרפר

זה עניין ששייך לתיאוריית הכאוס , בעוד מה שאנו עוסקים בו בדיון זה - כאוס מג'יק. מוטב לציין שמאגי כאוס הרבה יותר מתקדמים בתחום מאשר המדענים המצחיקים.

ההגמון

New member
את המנהלת החדשה?!

אממ... יש לך איזשהון ידע במאגיה? או שאת מתכוונת ללמוד תוך כדי ניהול הפורום?

למעלה