כאב

אופיר 3

New member
כאב

מישהו יכול להסביר מה קורה בגוף כאשר אנחנו מרגישים כאב?

Deathatred

New member
לא

הקשר בין הכאב הפיזי - התחושה בעצבים - לבין הרגשת הכאב הסובייקטיבי שאתה מרגיש היא נסיבתית בלבד וכרגע אין הסבר המניח את דעת לכך.

New member
על כאב ותחושות אחרות

אנסה להימנע מלהגי על נושאים פילוסופיים ואשאר בתחום הפיזיולוגיה בלבד. כאב היא תחושה שיכולה לנבוע מכל מקום בגוף המעוצבב בעצבים המתאימים, פר הגדרה התחושה היא תחושה בלתי נעימה וניתן להניח בבטחה כי הסיבה האבולוציונית להתפתחות התחושה היא שבע"ח בעלי תחושת כאב ישרדו יותר מאשר אלה שלא. בגופנו שתי מערכות עצבים מערכת עצבים מרכזית ומערכת עצבים פריפרית . המע"מ (מערכת עצבים מרכזים לא מס ערך מוססף ) כוללת את המוח ואת חוט השדרה ואילו המע"פ מכילה את כל עצבי הגוף. תחילתו של הכאב היא בגורם חיצוני או פנימי שפועל על אחד מאברי הגוף וגורם להפעלת עצב מיוחד שמוגדר כעצב לתחושת כאב, העצב לכן משופעל ומעביר את אותותיו לאורך האקסון שלו עד למערכת העצבים המרכזית שנמצאת בחוט השדרה (לעצבי תחושה , סנסוריים, יש רק תא עצב אחד מאיבר המטרה עד לחוט השדרה) משם ההולכה העצבית מגיעה למוח לאזור שאמור להתמודד עם תחושות ושם הוא מפורש אל התחושה המוכרת לנו ככאב. בנוסף להרגשה הסובייקטיבית שלנו לכאב יש תוצאות אחרות , הכאב יכול לגרום לפעולה של מערכת עצבים בלתי רצונית ולגרום לתופעות של תגובה ללחץ כגון:לחץ הדם, הורדת הדופק, כיוץ אישונים , בריחת שתן וכו'). כמו כן כאב , במקרה והוא חזק מאוד יכול "לדלוף לעצבים שכנים ולגרום להקרנת כאב לאזור אחרים בגוף (כמו בהתקף לב לדוגמא) וגם כאב מסויים יכול לעשות מסלול "עוקף מוח" ולגרום בחוט השדרה עצמו לרפלקס תנועה. אם יש עוד שאלות אשמח לענות, בכבוד רב , אבירם

תיקון קטן

האותות מקצה העצב ועד עמוד השדרה עוברים בדנדריט ולא באקסון בעצב סנסורי.

New member
אתה בטוח ?

הניורונים של מערכת העצבים הסנסורית הם מסוג pseudounipolar מה שאומר שאין הפרדה ברורה בין שתי שלוחות העצב ובחלוקה בין תפקידיהן בתור אקסון-דנדריט. אני אבדוק בהזדמנות (ספר היסטולוגיה שלי לא עימי) לגבי קיום מיאלין סביב שלוחות התאים אך ללא כל קשר אקסון יכול לבוא גם ללא מיאלין. בגל שמדובר בשלוחה ארוכה של עצב אני מרשה לעצמי לכנות את זה אקסון עד שיוכח אחרת. בברכה , אבירם

אם אני לא טועה

אז ההגדרה של אקסון לעומת דנדריט נעשית לא ע"פ התכונות ההיסטולוגיות אלא ע"פ כיוון הדחף העצבי

למעלה