כאב

BillieJean18

New member
כאב

אשמח לקבל ייעוץ מה כדאי לי לעשות, עברתי ילדות לא רגילה, כואב לי להזכר ברוב רובה של הילדות שלי, אני זוכרת ילדה עצובה ומעצבנת. כיום אני חווה משברי כאב שאני לא יודעת איך להתמודד איתם. דברים קטנים שאנשים לרוב אולי יתעצבנו עליהם, או קצת יתבאסו, יכולים להכניס אותי למצב של בכי וכאב בלתי נשלט. כשאני מרגישה ככה אני פשוט לא יודעת איך להתמודד. התחושות הללו החלו בסביבות גיל ה-14. אחד הדברים היחידים שמרגיעים אותי בזמן הכאב זה פגיעה עצמית, סיגריות (שהתחלתי לעשן בשעת משברים שכאלה ונהפך להרגל), ופגיעה עצמית פיזית. כשאני חשה בכאב החזק הזה יש בי דחף חזק לחתוך את עצמי או לפצוע את עצמי. היו פעמים שבאמת פניתי לדרך הזאת וזה הרגיע אותי והקל על תחושת הכאב הנפשי שחשתי. חשוב להגיד שלרוב תחושת הכאב הקיצונית מתרחשת בעקבות סיטואציות מסויימות עם גברים. כיום יש לי חבר שמאוד אוהב אותי ואני מאוד אוהבת אותו, אנחנו ביחד כבר תקופה ארוכה, ואני יודעת בראש שהוא אוהב אותי ושהוא באמת רוצה להיות איתי, אבל אני נפגעת וכואבת על כל מיני מעשים נורמאליים, בראש אני מבינה שאין ממה, אבל הרגש שלי מתחיל להשתגע והכאב שאני חשה בי פשוט שורף אותי. אני יודעת שיש לי איזשהו עניין עם המין הגברי ומשהו מאוד רגיש בנושא שגורם לי להגיב באופן קיצוני לדברים שקורים באינטרקציה איתם (נכון להיום, ספציפית עם חבר שלי) כמו כן אני יודעת שיש לי בעיה שאני פונה להרס עצמי כדי להקל על הכאב הנפשי. אני מאוד רוצה להעזר באדם מקצוע ולפתור את הבעיות האלו מהשורש, הייתי אצל אנשי מקצוע רבים ולא מצאתי עזרה מאף אחד מהם, כל אחד כן קידם קצת, אבל בבעיה מהשורש עדיין לא הצלחתי לטפל. איך אפשר למצוא אדם מקצוע שיתאים לי ובאמת יעזור לי? כי הייתי אצל כלכך הרבה ואף אחד לא עזר ואני כבר לא יודעת איפה לחפש...

שלום לך,

קודם כל אני רוצה לחזק אותך בהחלטתך לחפש סיוע רלוונטי - לצערי הרב מאד אנשים רבים אחרי שטיפול/מספר סוגי טיפולים לא סיעו להם דיים מגיעים למסקנה השגויה ש'טיפול לא יכול לעזור וזה סתם קשקוש', או למסקנה השגויה והכואבת ש'I AM BEYOND THERAPY' או 'אני חסר/ת תקנה'. אל תאבדי עוד תקווה, ראיתי גם אנשים שהיו 15 שנה בטיפולים קודמים שעזרו להם בצורה מוגבלת פורחים תוך זמן קצר כשהם מגיעים לטיפול רלוונטי. בכל אופן להתמודדות עם ילדות של זכרונות טראומתיים שהיזכרות מאוחרת בה מובילה למשברי כאב - אני ממליצה על טיפול ייעודי לטראומה. ספציפית מה שאת מתארת נשמע כמו הפעלה של טריגרים (דברים בהווה שמפעילים מחדש חומרים מהעבר) - השיטה הכי יעילה שלי מוכרת בהקשר הזה של רצף אירועים טראומתיים בעבר היא EMDR. אפשר לקרוא עליה באנגלית בWWW.EMDR.COM , בעברית בספר 'ללא פרויד ללא פרוזאק', וכמובן בגוגל.

למעלה