כאב של אלמנה

Star_Dust

New member
כאב של אלמנה

לפני כמה ימים היו פה כמה הודעות על הגדרות של שכול. לפני כמה ימים היו פה כמה ויכוחים על רמות של כאב. לפני כמה ימים נעשו פה כמה השוואות מיותרות. לפני כמה ימים החלטתי לשתוק כי לא היה לי שום דבר חכם להוסיף לויכוח. ורק היום קפץ לי הויכוח המיותר הזה לראש פתאום. וחשבתי איזה כיף היה יכול להיות. אם כותבי ההגדרות למיניהם היו מסוגלים לתכנת את המוח שלי להאמין שכאב של אלמנה לא נחשב שכול שכאב של אלמנה קטן מכאב של קרובים אחרים. שלכאב של אלמנה יש פתרון כי יש תחליף. בינתיים המוח שומע את המילים וצוחק וצוחק וצוחק... אבל איזה כיף היה אילו הוא היה משתכנע!

ה..

זה מה שקרה לי כשקראתי. וסליחה.. את בטח לא כתבת את זה בצחוק. אני יודעת. אבל זו בערך תמצית האבסורד. והייתי בטוחה שבסוף תגידי את זה. או משהו דומה.. גם מוסיפה קצת מלח ואומרת ש..מילא הצלחת לשכנע את המוח.. עכשיו לכי תשכנעי את הרגשה. תגידי.. את חושבת שיש הגדרות לדברים האלה? זאת אומרת.. מלים שמבטאות באמת.. שמספרות את הבפנים. שמתארות מה קורה. שיהיה אפשר להגדיר משהו ואחר כך לערוך מדידות והשוואות. אין יקירתי. רק מה שאת מרגישה כל השאר.. מלים.. והמלים.. כבודן מונח במקום אחר. ובכלל.. כבוד הוא.. טוב נו. לא משנה. גם יכול להיות שיום אחד תחשבי אחרת. זה עוזר לך עכשיו? זה מנחם? ואם מישהו יגיד לך.. שהכאב שלך הכי גדול. את חושבת שזה יעזר לך? המוח שלך יצחק פחות? יש כמה רבדים לאמירות שהיו פה. חלקם נגעו אצלי עמוק. היה גם חלק שהזכיר לי את הוויכוח ההוא.. (של מי יותר א..) אז מה?! אחת שתיכף תצטער.

acky007

New member
בודאי שיש הבדל...

כמי שחווה שכול משני כיוונים - אשתי ובני - אני יכול לומר לך שיש הבדל משמעותי ביותר בין שני סוגי השכול הללו. האחד קורע אותך לגזרים מימין ואילו השני הורג אותך לאיטו משמאל... לא ברור לי ולא טרחתי לקרוא את הגדרות השכול. לגבי - עברו 13 שנים ויותר מאז פטירתה של אשתי, התחתנתי שוב, התגרשתי והיום אני שוב חי עם אישה הבן שלי נהר לפני 15 חודש לערך - הכאב נשאר כאב, קצת קהה יותר אולי (במקרה של האישה) אבל הוא קיים והוא אתך תמיד, גם ברגעים אחרים, של פחות כאב ופחות צער. אז בואו נעזוב את השטויות. כאב נשאר כאב והוא בלתי ניתן למדידה ולשיעור - כל אחד וכאבו הוא, כל אחד ועצמת כאביו וזכרונותיו... ושיהיה רק טוב...

sad

New member
מצטרפת אליכן חברות

מתחתית סולם הדרגות - של אחות וגם אני לא מתאפקת ובכל זאת אומרת משהו קטן על מה שחשבתי שעדיף לא לענות

D A

New member
השוואות...

יקירה... אחד הדברים הנוראים ביותר שקרו במשפחתי מאז שאחי נעלם זה ויכוח שפרץ במשפחתי באחד מהחגים דודתי (שגם היא אחות שכולה) אמרה לאחותי " אני כל הבוקר בכיתי על אח שלך, מתי את בכית בפעם האחרונה?" משפט מכוער שהוביל לויכוח כלכך כואב.. ואחותי עד היום לא מדברת איתה איך, איך אנשים יכולים להשוות בין כאב ולהגיד למי כואב יותר, ומי חי יותר את האובדן ואיך אפשר למדוד כאב בדמעות? אבדן של אדם יקר בין אם הוא אח או בעל או חבר טוב, זה דבר כל כך אישי זה החלל שנשאר... אצל כל הקרובים... בתור אחות של.. כואב לי לראות את החבר הכי טוב שלו בוכה ביום ההולדת שלו. אז הוא רק חבר, אבל כואב לו פחות? כואב לו אחרת כואב לי אחרת אבל הוא חסר לכולנו.

tomasina172

New member
כואב

גם אני קראתי את הדיון שהתפתח בנושא. STAR DUST הטיבה לתאר את הסיבה בגללה לא השתתפתי, גם לי לא היה שום דבר חכם להגיד. ואני רק מבקשת שמישהו ילמד אותי איך מודדים כאב ואיפה בדיוק הוא למד לעשות את זה. במחשבה שניה, גם אם הוא יספר לי היכן אותה פקולטה מופלאה למדעי הכאב אני לא אלך לשם, אפילו לא לשיעור אחד. אני לא רוצה ללמוד למדוד כאב. כאב הוא כאב , הוא כאב. אני כן רוצה לדעת למה לכל כך הרבה אנשים חשוב להדגיש שהכאב שלהם הוא הגדול ביותר. הייתי רק אחותו. כואב לי.

nypx

New member
מדידת כאב נעשית כך........../images/Emo26.gif

מפה= =====ועד פה ועכשיו אם זה עזר למישהו שיצביע אני מאחל לכולם שרק יהיה יותר קל

כמה הייתי

רוצה לחבק את כולכם... ושיהיה לכולם שבת שלום ושקט והרבה אהבה ממני

אופה3

New member
אולי מישהו יוכל להסביר לי למה אתם

כל כך מתעקשים למדוד את הכאב, מה זה משנה למישהו, מה זה איכפת לכם, למי כואב יותר, אין שום הבדל, בין אח לאחות, לבין ההורים, לבין הנשים או הבעלים, האובדן הוא אותו אובדן, אין שום דרך למדוד את הכאב, למה זה משנה? מה זה חשוב מי בוכה יותר, או כואב יותר, האם מותו של אח כואב יותר ממותו של בעל? האם מותו של ידיד, כואב יותר ממותו, של אח? מה אני לא מבינה לשם מה ההשוואות האלה, כל כאב הוא כואב, וכל אובדן הוא אובדן, נכון עם השנים, שחולפים הכאב אולי מתמעט אך הוא עדיין קיים, ולצערי בעולמנו, שיש כמה מצבים כמו של האדון הזה, שאיבד את האישה, ולפני שנה וקצת איבד את הילד, אז אולי הכאב על האישה, קצת קטן, כי הכאב על הילד הוא הכי גבוה עכשיו, אבל עם בעוד שנתיים נשאל אותו, הוא יגיד שזה היה אותו הכאב, מספיק כבר להתרכז במדידות הכאב, אין תחליף לאובדן, אין תחליף למתים לא קיים דבר כזה, ואל תגידו לי שכן קיים, כי זה לא נכון, אישה שניה, אף פעם לא תהיה כמו הראשונה ולא תחליף אותה, אם חורגת או אחות או אח חורגים לא יתפסו לעולם את מקומם של הנפטרים. שיהיה לכולם שבת שלום ושבוע טוב

למעלה