כאב מבוקר

avima

New member
כאב מבוקר

השאלה נראית ממבט ראשון מוזרה אבל - אחד התרגילים (שאני מכיר) לפתח גמישות הוא להגיע לסף הכאב לנשום וללחוץ יותר. השאלה היא - באיזה סף כאב מדובר : תחתון (מתחיל לכאוב) או עליון (נורא כואב ואי אפשר יותר). בסף כאב עליון הכאב חזק ולכן א. קשה להשאר זמן רב ב. הגוף מתנגד לפעולה ומקטין אפקטיביות בסף תחתון הגוף יכול יותר ממילא (למרות שזה כואב) ולכן לא ברור לי אם יהיה שיפור. עד היום עבדתי על סף עליון ואני תוהה אם זו הצורה הנכונה במיוחד לאור דברים שנכתבו בפורום בנושא (אני כמובן אתיעץ גם עם המאמן שלי).

Yin

New member
אני לא מאמין בכאב, רק בנוחות

לדעתי, ואני עוסק בטאי צ´י וצ´י גונג, גמישות מגיעה מתוך רכות של השרירים והגידים. שיטה טובה היא לעבוד על אזור ה 70% מאמץ (+/-) ברכות ולאורך זמן, כך מגדילים את הטווח התנועה והרכות => יותר גמישות, שגם נשארת לאורך זמן. אני מניח שהתשובה המלאה קשורה ליעדים לטווח קצר וארוך, ובשיטה הנלמדת. בכל מקרה צריך להבין את מקור הכאב, שרירים, גידים או עצמות. כאבים בעצמות (חוליות, אגן ברכיים) גורמים נזק פיזי עצום. Yin

מריושי

New member
דיברתי עם מאמנת התעמלות קרקע על

גמישות והיא אמרה מספר דברים: כשאתה עובד על גמישות תדאג שהגוף יהיה חם אם אחרי פעילות גופנית או אחרי מקלחת או סאונה עבודה על 3 סטים של 4 דקות (סהכ 12 דקות ביום) וכמובן כשמותחים צריך להרגיש מתיחה כי אם לא אז זה לא שוה (משום מה) היא אומרת שלפי מחקרים אחרונים שזה מספיק ע"מ להעלות גמישות לרמה טובה וככה גם עובדים עם מתעמלים בוינגיט

aiki-freak

New member
כן, היא רק שכחה לציין

שרוב הספורטאים והמתעמלים שעובדים בשיטה הזו סובלים מקרעים בסיבים לאורך שנים. מתיחה בגבול העליון של הכאב גורמת נזק לשרירים, חד וחלק! מתיחה חייבת להיות הדרגתית ולעולם לא להגיע לכאב חריף. הדבר גורם לקרעים מקרוסקופיים בסיבי השריר. קרעים אלו עלולים לגרום לדלקות שרירים, הידבקויות ומוגלה. בטווח הארןך זה מזיק לשרירים ואף מפחית את הגמישות. אסור לעבוד נגד הגוף, זה תמיד גובה מחיר לבסוף.

לדעתי, גמישות הגוף והפוטנציאל להיות

גמיש, זה אינדיבידואלי. יש כאלה שהמבנה הפיזיולוגי שלהם לא מאפשר גמישות אל מעבר סף מסויים ולא יעזור כלום. יש להפריד בין 2 מצבים : - מצב שבו הגמישות קיימת ויש לשמרה (כמו למשל אצל ילדים עד גיל 12 - 13 או בוגרים ששמרו על גמישות מילדות) - במצב זה אין צורך להגיע לסף כאב מקסימלי, סף כאב מינימלי+ ישמר את הגמישות. - מצב שבו הגמישות שהיתה לנו מילדות אבדה, ויש צורך לבנות מחדש. כאן המצב בעייתי, ויש הרבה דיעות בנושא. אך לאור ניסיוני, רוב האנשים אכן יגיעו לרמת גמישות טובה רק אם יתמידו יום יום. "3 סטים של 4 דקות ביום" - על מה ? על כל שריר ? על כל זווית ? עבודה על גמישות מעייפת את השרירים, ולכן יש לבצע מתיחות קלות כל יום לכל שריר, חשוב בזוויות שונות. 2-3 פעמים בשבוע יש למתוח חזק (סף כאב מקסימלי) רצוי עם בן זוג. יש לבצע 1-2 בשבוע (לא יותר !!!) גמישות איזומטרית סטטית. כל עבודה על גמישות אכן מחייבת חימום נאות - לדעתי ולאור ניסיוני, התוצאות הטובות ביותר מושגות לאחר ריצה של חצי שעה. במצב זה גם כמעט ולא מורגש כאב. חשוב לציין, שבמצב בו יש לפתח גמישות, הנזקים תמיד יופיעו (קרעים מיקרוסקופיים בשריר וכו´) ולכן לעבוד על גמישות ולפתח גמישות זה לא בריא, אבל לא להיות גמיש זה עוד יותר לא בריא. כל האמור כאן הוא רק מניסיוני האישי ולא מהווה שום המלצה ולכן מי שעובד על גמישות מבלי להתאמץ הרבה ומשיג תוצאות, שימשיך כך. אני מניח שהשאלה נשאלה על מנת לפתח גמישות לבעיטות. כאן העסק יותר מורכב. כי כדי להיות מסוגל לבעוט גבוה ונכון, שיפור טווח התנועה הוא הכרחי אך אינו מספיק, אלא רק כדי להיות מסוגל לפסק עוד יותר (מה שקרוי גמישות סטטית פסיבית). צריך לעבוד במקביל גם על חיזוק של שרירים מסויימים וגם על גמישות סטטית אקטיבית, על מנת להיות מסוגל לנצל את טווח התנועה.

מריושי

New member
שתי נקודות-

הסיבה שיותר קל לך אחרי ריצה היא שהגוף משחרר חומרים משככי כאבים לאורך פפעילות גופנית ויותר מהדרוש לכן כנראה פשוט החומר הזה משפיע.... דבר שני שמעתי סיפור על כדורגלן שבקושי שרך נעליו מחוסר גמישות החליט אותו אחד על הסבת מקצוע למחול הלך לבת שבע ואחרי חצי שנה הוא עושה שפגט באויר ועל היבשה...

bizhar

New member
יותר שאלה מאשר תגובה

יש הטוענים ששימוש במסג´ר חשמלי- ע"י לחיצתו אל השריר בזמן התרגול מביא לתוצאות מפתיעות...מישהו כאן יכול לאשר? להסתייג?

shacharf

New member
אתר מצויין על גמישות

http://www.enteract.com/~bradapp/docs/rec/stretching/

למעלה