כאב כרוני

pertal

New member
כאב כרוני

שלום, יש לי כאב כרוני שהתחיל לפני 10 חודשים לאחר פעילות בחדר כושר ולא נעלם ונמצא עכשיו בכל הגוף כמעט. (אני זכר בן 18) הרופא לפני כמה חודשים איבחן אותי עם "פיברומיאלגיה" לפי נקודות טנדר פוינטס. הסימפטום היחיד של פיברומיאלגיה שיש לי זה כאב, אין לי מעי רגיז, בעיות קוגנטיביות שכחה וכו. רציתי לדעת משהו שקשור יותר לכאבים בשלד ובשרירים. אי אפשר לשייך לפיברומיאלגיה, מצב שבו יש "פליייר אפס" של הכאב שבזמנים מסויימים(קשור אולי למזג אוויר או אוכל) הכאב הופך להיות כאב מגרד ומעצבן כזה, וכאב "מת" שלא היה כואב כמה זמן, עולה למעלה. נכון? זתומרת כל כאב כרוני יכול להתבטא ככה? כנ"ל לאחר מאמץ פיזי? לדוגמא אתמול עבדתי ועבדתי קשה, אפילו לאדם בלי כאבים. היום קמתי כולי כאוב, כאילו אחרי פעילות גופנית. זה מפני שיש לי משהו בשרירים, אולי "inflammation" או משהו, נכון? זתומרת זה לא משהו שאפשר לראות ולהגיד "אם יש לך את זה בטוח יש לך פיברומיאלגיה", אלא משהו רגיל שנמצא בכל כאב כרוני, נכון? יש לי גם כאבי גרון פה ושם...... בקיצור-אפשר לטעון שיש פיברומיאלגיה, רק לפי בחינת הנקודות של המחלה, נכון? אי אפשר להגיד שהכאב הוא כזה או מרגיש כזה כדי לטעון שיש פיברומיאלגיה, נכון? ד"א-שמעת על הקשר בין מחסור בויטמין d לכאבי שרירים? מצאו לי מחסור די חמור בויטמין, והראומטולוג אפילו לא הזכיר את זה. עשיתי את הבדיקה לבד ועכשיו התחלתי לתסף. האם שמעת על הקשר ועל מחקרים שנערכו? תודה

pertal

New member
אה ויש לי עוד שאלה על הטנדר פוינטס

זה נכון ש"אי אפשר לגעת בהם"?? זתומרת שאם טיפול פיזי מסויים מצליח לנטרל טנדר פוינטס במקום מסויים או ממש להוריד את הכאב בו במגע(אותו מגע שלדוגמא מישהו בבדיקה שבוע לפני הטיפול, קפץ אצל ראומטולוג בבדיקה) זו לא באמת נקודת טנדר? או שאפשר להוריד לחולי פיברומיאלגיה את הרגישות בטנדר פוינטס ולהעלים אותם על ידי טיפול במגע? (להוריד אותם כך שנגיעה באותו החוזק לאחר הטיפול לא תתן את הקפיצה המפורסמת ואת הכאב שהיה בבדיקה אצל ראומטולוג) ??

פיברומיאלגיה

אכן תלונותיך יכולות להתאים לפיברומיאלגיה - הכאב בפיברומיאלגיה עשוי להיות בעל אופי מגרד או דוקר - לא חייבים להיות סימפטומים אחרים כגון מעי רגיז ואחרים אני לא מכירה קשר בין פיברומיאלגיה וויטמין D - ואם אכן נמצאה רמה מאד נמוכה של ויטמין D כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג לגבי סיבה אפשרית

pertal

New member
מה שהתכוונתי הוא כזה:

"פלייר אפס" של כאב שהופך להיות מגרד או דוקר, מוכר כבעיה פיזית גם בלי קשר לפיברומיאלגיה, ולמרות שיכול להיות מוצג בפיברומיאלגיה, אין שום קשר יחיד בין השניים האלה, נכון? מה שאני שואל הוא, האם כל(בעצם לא בהכרח כל) מי שחווה כאב כרוני(ואולי אפילו לא כאב כרוני) יחווה שינוי בכאבים(מן הסתם) בגלל מזג אוויר, אוכל או משהו אחר, שבשינוי הזה העוצמות ישתנו, מקום הכאב אולי ישתנה, חוזק וצורת הכאב ישתנו וכו.... כל עוד זו לא פציעה של שבר או משהו כזה. אני צודק? האם הדבר הפיזי שגורם לכאב להיות שונה ובנוסף לכאב להיות לפעמים מגרד כזה, ידוע לרפואה? זתומרת מה יש שם שגורם לשינוי של הכאב ולגרום לו לא להיות במקום אחד מסויים בדיוק. (לדוגמא כשמישהו שובר אצבע הוא מרגיש כאב רק באצבע שלא זז אני מניח) ושוב-אין שום קשר לפיברומיאלגיה. ד"א-חוץ מההגדרה הקלינית של פיברומיאלגיה-הנקודות המסויימות, אי אפשר לדעת שלאדם באמת יש פיברומיאלגיה או לא, נכון? אין סימפטום מסויים, שכאשר הוא מוצג, יכולים להגיד בוודאות->יש לך פיברומיאלגיה, גם בגלל שכל אחד ואחד בלי יוצא מן הכלל, מהסיפטומים, יכול להיות מוצג גם בבעיה/מחלה אחרת. אני צודק? למה בכל זאת ראומטולוגים נוטים לאבחן פיברומאיגליה מהר, לאחר שרק שללו דלקת, לופוס וארתריטיס וכו?? זו לא אבחנה מהירה מידי? הרי דנים אדם לכאבים שיכול להיות שאפשר לפתור בדרך אחרת, וכאשר הוא חושב שיש לו משהו שאי אפשר לפתור, לרוב הוא עוזב את הנסיונות הקדחתניים למציאת פתרון, לא? תודה

למעלה