כאב ככלי טיפולי?

כאב ככלי טיפולי?

שלום לכולם, שאלה לדיון... כשהתחלתי ללמוד לטפל (שיאצו), אמרו לי "בשום אופן אל תכאיב!" בשלב יותר מאוחר אמרו לי, "לפעמים צריך להכאיב." בשלב עוד יותר מאוחר אמרו לי: "מה זה משנה אם כואב עכשיו - העיקר שלא יכאב אחר-כך! מה שחשוב זה להגיע לתחתית של הצובו, ואם זה כואב - לא נורא!" במקביל, טופלתי בדיקור - והיו מטפלים שהשתמשו במחטים דקות, והשתדלו לא להכאיב, והיו כאלה שהשתמשו ב"מסמרים", ולא היה אכפת להם אם כואב או לא. עלי, אישית, הטיפולים הכואבים עבדו יותר חזק מהטיפולים העדינים. בשלב כלשהו, כמטפל, התחלתי להנחות מטופלים להתרכז בנשימה בזמן הכאב, ללמוד להרפות את הגוף דוקא כשכואב, מתוך הנחה שאם תזכור לנשום בחופשיות בזמן כאב עז בטיפול, תוכל לעשות זאת גם בזמן מתח/כעס/כאב, אחרי הטיפול (כלומר בחיים). באותו הזמן אני משתדל גם לגרום להם לראות משהו מצחיק במצבם, לגרום להם לחייך בזמן הכאב, כדי שייקחו את החיוך הזה הביתה, אחרי הטיפול. התגובות של רוב המטופלים חיוביות; שמתי לב שאצל מטופלים שאני לא מצליח להביא לחיוך בזמן הטיפול, ההתקדמות יותר איטית. חשוב לי להדגיש שאני לא מכאיב בכוונה! צריך להגיע לתחתית הצובו, לתחתית הקיו (חוסר) של המטופל, והרבה פעמים המקום הזה "ממוגן" כי הוא מאוד רגיש, ולכן הטיפול בו כואב. הכאב, מבחינתי, הוא תוצר-לוואי של "קילוף הבצל" של המטופל - אבל אם הוא קיים, אני אשתמש בו לטובת המטופל. ואחרי ההקדמה הקצרה הזאת
, דעתכם על כאב בטיפול?

בובי

New member
דבר חשוב מאוד

אני משתדל מאוד לא להכאיב לפחות לא בטיפולים הראשונים. ואני מטפל בשיאצו. הטיפול הראשון הוא נועד בד"כ להרגיש את הגוף. בטיפולים של שרירים תפוסים שזה אקוטי אני מודיע מראש שזה יכאב אבל בד"כ בסוף הטיפול השרירים מתרפים כמו בקסם. לסיכום היתי אומר שמה שקובע הוא מבחן התוצאה. ואנו מהלכים כאן על חבל דק אם זה יראה שיפור משמעותי המטופל יהיה מוכן לקבל את הכאב. אם לא יראה שיפור אולי המטופל לא יחזור אליך !!! בהצלחה בכל מקרה

כאב ויסורים

כאב / ייסורים בראי ההלכה וההומאופתיה, ייסורים – השורש "יסר" במקרא פירושו עונש ופירושו תוכחה ומוסר. ייסורים עוללים כאב, סבל, עינוי וצער. הכאב משמש סימן-אזהרה לאורגניזם החי, הבא להודיע על השפעות מזיקות, שיש בהן כדי לסכן את שלמותו, או את תקינות אחת ממערכותיו. כולם מודים, שאחד התפקידים המרכזיים של הרופא והרפואה הוא החובה למנוע, לסלק או לפחות להקל על כאב וסבל, גם אם המצב הוא כזה שאין אפשרות להשיג את המטרה הראשונית של הרפואה, והיא הריפוי המלא של הפגיעות. אכן בפועל נעשה מעט מאד בכיוון זה, ונהפכו, הרבה מהפעולות הרפואיות גורמות לכאב ומוסיפות סבל. יש האומרים, שמטרת הכאב והסבל לשפר את התנהגותנו, ולהעשיר את תכונותיו המוסריות, הכוללות אמונה, רחמנות, חסד, סובלנות, אומץ, צדקה ועוד.. חסרונות גישה זו – לעיתים הכאב והסבל מביאים דווקא לתכונות שליליות , לנסיגה מוסרית והתנהגותית, ולבריחה מיחסי אנוש מתקדמים. מעט על ההיסטוריה של ההומאופתיה:  בשנת 1784 פרסם הנמן, אבי ההומאופתיה הקלאסית, את מאמרו הראשון - "כיצד לרפא כיבים ופצעים ישנים". המאמר היה מבוסס על עקרונות היפוקרטס – DO NOT HARM – העיקרון הזה קסם להנמן, כל גישתו להומאופתיה יצאה מהרעיון של "לא לגרום לנזק". אלו מספר נקודות במאמרו של הנמן: - התמקדות בפעולות מניעה – איך למנוע מפצע להופיע. - היגיינה – באותה התקופה מנתחים לא השתמשו בשטיפת ידיים – לא הייתה מודעות לסטריליזציה. - שימוש בפעולות פשוטות – דבר אחד בזמן נתון , וללא סיבוך של טיפול. - תזונה נכונה ובריאה. - יחס לחולה. - גורמים פסיכולוגיים. לאחר שנים מספר הנמן הפסיק לעבוד כרופא מאחר והוא לא מצא את הביטחון ברפואה המקובלת באותן הימים – "ישנם מקרים הנעזרים ע"י תרופות ויש לא מעט מקרים שהרפואה והתרופות מזיקות – אין ביכולתי לדעת מתי אני מרפא ומתי אני מזיק" – הסיבות מאחורי הרפואה לא נראו לו (כאשר אחד מילדיו חלה הוא לא היה בטוח איזו תרופה אכן תעזור ואיזה לא). סעיף 2 באורגנון של ההומאופתיה: "..השאיפה הנעלה ביותר של הבריאות היא מהירות עדינות וקביעות בשיקום הבריאות, או הסרת והשמדת המחלה בכללותה. בדרך הקצרה ביותר האמינה ביותר והפחות מזיקה , המבוססת על עקרונות הניתנים בקלות לתפישה.." תודה דוד על הנושא שלומי – הומאופתיה קלאסית.

לא הבנתי...

האם אתה אומר שתפקיד הרפואה למנוע סבל, ולכן יש להימנע מגרימת כאב בטיפול? האם זו גישה מוחלטת, או אידיאל שיש לשאוף אליו? דבר נוסף - אם אני מבין נכון (תקן אותי אם אני טועה), ה"טיפול" בהומיאופתיה הוא בעיקר ע"י נתינת "תרופה", הנלקחת בד"כ בבליעה או הנחה מתחת ללשון - וזה הרי לא כואב. אבל התגובות לטיפול יכולות להיות די דרסטיות - יכולים להופיע חום, עייפות, בחילות ושלשולים, פצעים על העור, כאבים בחלקי-גוף שונים... (שוב, תקן אותי אם אני טועה!) האם אתה מתייחס לכל אלה בתור "כאב בלתי-נמנע, הנגרם מהטיפול"? או שזה נכנס לקטגוריה אחרת, או שבכלל לא הבנתי כלום?

כאב המשך...

שלום דוד ושבוע טוב, המטרה כמובן היא למנוע סבל, אך לצערי לא תמיד אנחנו מצליחים במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב יש השוכחים את הרעיון של מניעת סבל. לגבי הומאופתיה - המטרה היא לתת את המנה המזערית וזאת בכדי למנוע סבל מיותר לגוף,כמה שפחות תופעות לוואי, אך חשוב לזכור כי המילה "הומאופתיה" פירושה "סבל דומה", אנחנו יוצרים סבל מלאכותי, המטרה לגרום סבל קטן יותר ממה שהחולה סובל כרגע בכדי לעודד את האורגניזם לרפא את עצמו. לפעמים ע"י טיפולים במגע נגרם מעט כאב או תחושת אי-נוחות אשר לאחריה מגיע הריפוי. השאלה היא לא מה נכון ומה לא נכון, האם לעשות כך או אחרת, כל אחד ישפוט ויחליט, הרי אנחנו בדיון ולא בקבלת החלטות. שבוע טוב שלומי.

איזו שאלה לתחילת השבוע.. ../images/Emo13.gif

אני אספר לך על ההתפתחות שלי בנושא..( קצת ארוך ועימכם הסליחה
) המאסטרית שלי תמיד אמרה לי שיש נקודות שאם הם לא כואבות הם לא עובדות , וראיתי בקליניקה שלה אנשים צורחים מכאב ועד לבכי בדמעות.. והחלטתי שאני בשום מחיר לא אכאיב ככה למטופלים שלי.. אם הנקודות האלה לא יעבדו אני אמצא דרכים לעקוף אותם ולהגיע לתוצאה דומה עם נקודות פחות כואבות ומטופל יותר שליו ומרוצה.. ואז הגעתי לסין...... המטפלים שם לא מכירים מחטים מסוג סרין ( מחטים עדינות ומצופות - לכניסה חלקה של המחט) גם לא מחטים דקות ( העובי הסטנדרטי באץ מיועד לתינוקות שם..) ראיתי מטופלים שעד שהם לא מגיעים לגבול סף הכאב שלהם הם מבקשים שיכניסו את המחט עוד ועוד.. הם חיוורים מכאב ( לא לשכוח מדינה קומוניסטית שמה לא צועקים..) אבל מחייכים שהכי הכי כואב להם - ועוד אומרים תודה.. כשניסיתי לברר את התופעה גיליתי שוב שהמסטרית שלי צדקה , הכאב עושה משהו לגוף הוא מניע , פותח ומשחרר סטגנציות.. וגם אנטומית כאשר כואב זה אומר שהגעת לעצב ובעצם עשית את מקסימום הפעולה.. חזרתי לארץ עם החלטה שאולי בעצם להכאיב זה לא רע.. אבל אז מגיע השיקול ה"כלכלי הקר" מטופל שכואב לו שוקל פעמים אם להגיע גם אם האפקט מצויין.. ולמי שהגיע עד לה.. המסקנה שלי היא דרך האמצע , אומנם באידיאל הייתי מכאיבה לכולם - ברור לי היום מעל לכל ספק שבדיקור הכאב משחק זרז לתוצאה ועם זאת לא לכל מטופל אני אכאיב גם במחיר של תוצאה פחותה.. ותודה שהגעתם עד הלום.. יעל

../images/Emo13.gif אז עכשיו אני יודע מי המאסטרית ש

שלך... (במיכלין 10, בית וגן בירושלים, נכון? אוי, איך שהיא דוקרת את Lu-10, 11...
) "לא כואב - לא עובד" - די דומה למה שעבר עלי...

אכן כן..../images/Emo6.gif

רק שהיא כבר לא במיכלין 10...(עברה מהקליניקה הקטנטנה והצפופה...)

אז אולי את זוכרת, אם היית אצלה לפני

כ-7-8 שנים, גבר מבוגר עם הרבה כרס, שהיתה דוקרת אותו (בין השאר) בכפות הידיים (LI-4 ,LU-10-11) - והוא היה מחכה שתסיים, ואז משתמש בכפות-הידיים בלי שום בעיה בשביל לקפל עיתון, אותו היה קורא בזמן הטיפול? בלי קשר לעומק הדיקור (עמוק!), או עובי המחטים (עבות!) - מחליף עמודים, מקפל ופותח, קורא להנאתו? האסיסטנטים היו באים לחזות בפלא...
זוכרת? אבא שלי...

נו, הפסד שלך... אבל כדאי למחוק את

החלק הה בשרשור, הוא
... וסליחה שגלשתי ל"פסים אישיים"

כאב

לא בהכרח אם הנקודה לא כואבת היא לא פועלת ולא עובדת! אני אישית נדקרתי ודקרתי בנקודות שלפי המיקום שלהם ולפי הספר אנשים היו צריכים לצרוך שם וזה לא קרה, אבל מה קסם, הדופק השתנה ולא להאמין הטיפול גם הצליח ועוד כמה דברים מוזרים בנקודות שלא היו אמורות להכאיב, כאבי תופת. נכון שבגדול עדיף להרגיש את ה QI דרך המחט (אפילו דרך סירין) אבל לא תמיד המטופל/ת יכול לעמוד בכאב (במיוחד אם זה טיפול ראשון, את הכאב אפשר להשאיר לטיפולים הבאים כמו נקודת מסוימות). שבוע טוב

../images/Emo51.gif+שאלה, האם בנקודות שלמטופל

כואב, אתה תעדיף לדקור פחות עמוק? או לחשוב על נקודה אחרת לדקור? שאלה נוספת, מה אתה אומר למטופל ששואל, או מתלונן, על הכאבים?

תלוי

אם זו הנקודה הטובה ביותר לטיפול ולא תהיה ברירה וזה יכאב למטופל, אני אעשה את זה בצורה שהכי פחות תכאב לו אבל אני אנצל אותה עד תום, במידה וזה יכאב לו יתר על המידה אני אבצע את הדיקור בצורה האופטימלית שהיא מקסימום כאב שהמטופל יכול לעמוד בה וניצות הנקודה עד אותו סף כאב. במידה וזו נקודה שנית להחליף אותה וקרה לי מיקרה שהחלפתי את LIV 2 שכאבה מאוד ב LIV 3 יחד עם LI 10 (יחד הם עושות כמעט את אותו אפקט) וזה עבד ולא כאב לו. ישנם מקרים שבו אני אעדיף לדקור פחות עמוק נאמר עם ניתן להחיד את המחט 1 צון ויהיה QI גם בחצי צון (לא אפקטיבי כמו עד הסוף) אני אשאיר את המחט יותר זמן. ניתן גם לעשות מניפולציות ולהשאיר את המחט פחות זמן, ישנן כמה טכניקות שבהן אומנם דוקרים דיי עמוק ועושים מניפולציה על אותה נקודה ואחרי דקה או שתיים מוצאים את המחט ויש לה אפקט חזק מאוד. כמו שאמרתי בכותרת זה הכל תלוי

Einatm

New member
אז אם ככה הטיפול שלי לא יעיל?

כי חוץ משניה של חוסר נוחות באזורים ספציפים (אצבעות כף הרגל בעיקר) אני לא מרגישה את כניסת המחטים..

לא

האם אתה מרגיש טוב לאחר הטיפול, האם יש שיפור במצב הכללי לאחר מספר טיפולים, אם אתה לא זוכר הכל רשום אצל המטפל מה היה בהתחלה ובהמשך כל הטיפולים. אם אתה בהתחלת סידרה של טיפולים קצת קשה לדעת וצריך לתת לזה זמן. רפואה שלמה

לא בהכרח..

יכול להיות שהטיפול שלך מאוד יעיל ( ובמקרה הספציפי שלך אנחנו יודעים בודאות שהוא יעיל) אבל יכול להיות שהוא היה הרבה יותר עוצמתי ואפקטיבי אם היה כואב לך.. כמובן שאיבחון שגוי ואסטרטגית טיפול לא נכונה - גם אם יכאב עד לב השמיים הטיפול לא יעזור אבל מנסיוני האישי ומצפיה לא בטלה במטופלים ( לאו דווקא שלי) טיפול כואב בנקודות הנכונות = טיפול יותר אפקטיבי.

m_katzmann

New member
ריאקציות והאדם שמאחוריהן

לפעמים אתה בכלל לא מצפה שהאדם שמולך יגיב למגע שלך בכאב שכזה. אבל הנגיעה פגעה בדיוק בנקודה הכי רגישה אצלו. זו האפשרות שלו להחליט מה הוא עושה עם אותה הנגיעה האם הוא מתעלם ממנה או מתמודד איתה. האם הוא מסלק אותה ממחשבתו ומהרגשתו או מנסה להבין למה זה כואב לו בדיוק שם. כאשר טיפול בכאב מגיע לאדם שמוכן לקבל את הכאב, להתיך אותו - זהו הטיפול הכי יעיל כי מן הטיפול הזה תגיע הצמיחה. האנשים שמגיעים אליך, זקוקים עדיין למגע הרך ואתה המטפל הכי טוב עבורם כרגע. אתה קרש הקפיצה שלהם אל טיפול שיגיע אל המקור לכאב וינקה אותו. מאיה

למעלה