כאב וצער...

a y a n a

New member
כאב וצער...

בתאריך 9/7/02 מת האושר שלי, ימים ספורים לאחר מכן כתבתי כאן לראשונה, כמה שהאושר הזה חסר לי, כשגיליתי שהוא מת (הוא נהרג ביריה) הדבר הראשון ששאלתי הוא האם הוא התאבד, ושמאוד אכעס עליו אם כן, אמרו לי שזו הייתה תאונה. המצב הנפשי שלי לא התאים להגיד לי את האמת. לפני שבוע וחצי בערך גיליתי שזה נכון, שהוא התאבד, שהיה לו קשה, שהוא לא נהנה מהחיים, שלא היה לו טוב, שהוא שלם עם זה, שהוא לא ראה דרך אחרת לצאת מהמצב שבו הוא היה. אני לא שופטת אותו ולא כועסת עליו, הרבה פעמים אני רוצה מאוד להצטרף אליו, שוקלת את זה מידי יום ביומו, המצב שלו כשהוא החליט להתאבד, היה מאוד דומה למצב שאני נמצאת בו כרגע,קשה לי להתמודד עם הדבר הזה שנקרא חיים, ולא רק בגלל שהוא איננו, ביגלל עוד הרבה דברים. אני יכולה לקום בבוקר, והכל למראית עין יראה בסדר, וזה תופס אותי במהלך היום, הגעגוע והכאב והצער, אני מנסה למלא את היום בהמון משימות, התחלתי עבודה חדשה, ואני עובדת בערך 11 - 12 שעות ביום, ובכל זאת הוא מתגנב אלי, ואני מאבדת את הפוקוס
. מתי זה יגמר? מתי אני יקום בבוקר ולא ירצה למות יותר, כשאני חושבת על להצטרף אליו אני גם מסתכלת רגע על האחים שלו וההורים שלו ושואלת את עצמי מה יהיה עם ההורים שלי ואחותי אם אני יעשה דבר כזה, אבל איך אפשר גם להיות וגם לרצות לא להיות? לרצות להתאדות? לא לעבור דברים, הכל נראה חסר טעם לחלוטין: העבודה, הקימה בבוקר, החברים, הכל פשוט חסר טעם. אני זקוקה להמון עזרה, הבעיה שאין לי אינטרנט באופן קבוע (כי אין לי מחשב בבית) ואני לא יודעת מה לעשות, אם למשהו מחברי הפורום יש פתרון או עצה לתחושות שלי או לבעיות שלי אני אשמח אם תכתבו, אני יודעת שחג, אבל דווקא עכשיו בבית שאני נמצאת יש לי אינטרנט, אני אשמח לכל תגובה.
ובכל זאת לא שכחתי, חג שמח ושנה טובה לכולנו, מי יתן ונשרוד אותה

נוס נוס

New member
כח

שלום לך המילה להתאדות אינה זרה לי . גם לא המחשבות שלך. אני איבדתי את אהובי 3 חודשים לפניך וגם בי חלפו עברו להן המחשבות הנוראיות הללו. אבל החיים חזקים מאיתנו. ואנחנו כאן כדי לחיות וכדי לנסות ולמלא את יעודינו- נסי להבין מהו יעודך ולדבוק בו- מטרה טובה לחיים נותנת נופך אחר לחיי היום יום. אני ממליצה לך מאוד לנסות טיפול פסיכולוגי. אני לא יודעת באיזו מסגרת קרה אסונך, אבל ייתכן ותוכלי לפנות לקבלת עזרה לגוף מוסמך או לעשות זאת באופן פרטי. אבל מניסיון זה שווה את זה. אני עומדת עכשיו כחצי שעה לפני כניסת החג הראשון המשמעותי שלי בלי בעלי אהובי- ויודעת שאין ברירה. יודעת שבשעת התפילה אני לא אבקש להצטרף אליו אלא אבקש כח להמשיך בחיי וכח להבין את ייעודי. אני מאחלת לך מעבר לשנה טובה וחג שמח- כח. חפשי את הכח בתוכך- הוא שם והוא נגיש רק מתחבא לפעמים. אבל בכל אחד יש את הכח הזה- לאהוב וליצור לחיות ולהאמין בחיים. המון טוב והצלחה. עינב

a y a n a

New member
יעוד?

תודה שהגבת כ"כ מהר הייתי אצל המון פסיכולוגים, (כמעט כל חיי, הבעיות שלי לא התחילה כשהאושר שלי מת), הם רק טימבלו אותי יותר. את התחושה שאני לא רוצה לחיות יותר התחלתי לחוש לפני שנה בערך, הפכתי להיות אדם עצוב, ב5 חודשים האחרונים גם התחלתי לחשוב המון על התאבדות, ניסיתי לבצע אחת במאי, כמו שאת רואה אני עדיין כאן, ועצובה יותר מתמיד. מה היעוד שלי, כנראה רק אלוהים יודע, אבל אני כן יודעת מה השיעור שאני צריכה ללמוד, והוא קשה יותר ממה שסברתי. אני שותפה לצערך וכאבך, ושולחת את תנחומי עם המון נשיקות וחיבוקים, ומאחלת לך שנה טובה.

אוי.. ההרגשה הזו תוקפת תמיד..

שוב, הרגשה שכזו, היא תוקפת אותנו ולא עוזבת, היא לא מניחה לנו, היא מקשה, היא לא מוסיפה. אני מבינה כל מילה שלך, איבדתי את היקר לי מכל לפניי וקצת, לפני שנתיים ואני לא מסוגלת יותר. והעבודה, והילדים, והחברים, כל זאת וההרגשה תוקפת. מנסה לברוח ממנה והיא אחרי. אני מבינה, ואני איתך. לגבי האינטרנט הארעי.. את יכולה תמיד להתכתב איתי בפלא ואפילו להתקשר.. אם תרצי, שלחי הודעה לכרטיס האישי שלי, משם נמשיך.. דניאל.

אשחר1

New member
עיינה יש מוצא - יש אור...

עיינה שנה טובה לך - והיא תהיה טובה יותר מיום ליום = אולי לא תרגישי בכך אבל אחר כך במבט לאחור תראי שעברת דרך ארוכה. את צעירה, פצעי אנשים צעירים מתרפאים מהר יותר גם פצעי הבשר וגם פצעי הנפש. אין זה כלל אבל זו בהחלט אפשרות. כשהייתי צעיר ועברתי חוויה דומה חשבתי שזוהי מכוות ברזל מלובן, פצע שלא ירפא... כעבור זמן אפילו חשתי אי נוחות מפני שהכאב חלף והצער הלך ונדחק ממרכז הווית חיי. אחר כך עברתי שוב ושוב חוויות קשות של אובדן שהיה קשה לשאתן אבל הזמן והחיים הזורמים הלכו וטשטשו ואפילו השכיחו. אבל עכשיו את כואבת וחשה בחוסר טעם לחייך וזה הקובע! הדברים שלי אינם מתקבלים כל כך על הדעת. ההיגיון וניסינום של אחרים אינם יכולים להתגבר על הכאב ועל ניסיונך שלך שלגבייך הוא קובע מפני שאותו את חשה ובו את חיה. בשעתו תמכתי בבתי בטקס ההלוויה של תשעה מבני כיתתה שנהרגו יחד בתאונת דרכים. כל כך דאגתי לה שלא תעמוד במכה הזאת שלא תוכל לשאת על כתפיה הצעירות אסון נורא כזה. כאשר אימצתי אותה אל לבי כשהיא ממרתת בבכי שכחתי את כל מה שלמדתי מנסיוני וחרדתי לה ולנפשה הרכה. המכה שלא ציפינו לה, הכאב, חזקים מהידיעה והניסיון ובאותו זמן הם השולטים בנו. בכי, אני אומר לך, בכי עד כלות הדמעות. כאבי ואל תנסי לברוח מן הכאב. חשבי על הכל על הצער והיאוש ואובדן טעם החיים, ובתוך כך אל תתכחשי להנאות הקטנות, אל תזלזלי בהם בכולן! הן מצויות לך גם היום ולאט לאט טעמן יהי טוב יותר והמקום שהם ימלאו יהיה רב יותר. יש לשים גבול לאבל לא על ידי השכחת הצער והכאב ולא על ידי התכחשות לקיומם, אלא על ידי כך שלא תניחי להם להכתיב את התנהגותך ומעשייך. וודאי שהם חמשיכו להטביע בך את חותמם אבל אל תתני להם לשלוט בך להיות הגורם המכריע והקובע. חזרי לעשות מה שעשית קודם, אם בחיי החולין והמעשה ואם בשעות הפנאי באופן שבו מצאת הנאה ושמחה. יש חללים היכולים להתמלא, אהבה לאיש שמת מותירה חלל גדול שיכול להתמלא באהבה לאיש אחר אף אם משהו מהחלל שנפער אולי ישאר והצלקות כמו צלקות כמעט ואינן כואבות אבל מזכירות... ישנם חללים שמעצם טיבעם אינם מתמלאים בקלות ולרוב אף אינם מתמלאים כלל ובכל זאת אנשים מוצאים את הדרך לחיות עם המשא הזה. את הטעם לחיים מוצאים בכל מיני דרכים אבל בראש וראשונה הוא מתבסס על הרצון הטבעי לחיים. בניגוד למעשי שטות אחרים אובדן חיים הוא בלתי הפיך ואין שום הגיון והצדקה להניח לתחושה רגעית ואפילו מתמשכת לגרום לפעולה קיצונית שאין ממנה חזרה. מי שנוטל את נפשו בכפו נותן לשיקול האגואיסטי הרגעי להתגבר על כל שיקול אחר ובכך הוא גורם עוול כבד לאנשים הקרובים לו, אבל לא פחות מזה לעצמו, מפני שהתחושות שהנחו אותו באותו רגע יכולות להשתנות - אבל אי אפשר להחזיר לו את חייו. לא הייתי מעיז לכתוב אליך את הדברים האלו לולא חוויות האובדן הרבות שחוויתי ובעיקר בגלל חיינו בצל השכול אחרי שאבדנו את בננו הבכור לפני שתים עשרה שנים. הדברים נכתבו כתגובה לבקשהמפוטרשת שלך אבל ללא יומרות. איני מכיר אותך ואינני יכול אפילו לנסות ולהעריך אם יש בדברי משהו שיכול לעודד ולעזור. חלשוב לזכור שלמרות הכאב והצער הדומים אנחנו שונים זה מזה ולבעיותנו אין תשובה אחת. קראתי דברים אחרים שכתבת כאן והתרשמתי שאסור לך להסתפק רק בעצות של אנשים בעלי כוונות טובות, ועלייך להסתייע בעזרה מקצועית. צריך לזכור שאירועים קשים עלולים להזיק לנו בכל מיני צורות. פגיעות מסויימות נפתרות בעזרת חשיבה והצמודדות שכלית ורגשית ולאחרות יש פתרונות תרופתיים. כמי שמעידה על עצמה שהגיעה למצבים קיצונים יש חשיבות רבה לקבל עזרה מקצועית ולהבטיח כל פיתרון אפשרי. שנה טובה לך אילן

שקר החן

New member
כח להמשיך...

יקירתי... אני מקווה שאת תספיקי לקרוא את המודעה הזו... אל תרגישי כל אשמה ואל תתני לרגע של אי שפיות להשתלט על דעתך, זה לא שווה את זה... לפי מה שהבנתי זהו חברך ששם קץ לחייו, אבל לך יש משפחה שאוהבת ותתמוך בך בכל הזדמנות. ואם משפחתך לא תוכל לעזור לך אני מקווה שאני עוזר לך... אני איבדתי את אימי לפני כ-5 חודשים, הרגשתי שעולמי חרב עלי, אך אין מה לעשות החיים ממשיכים הלאה, מותר לנו לעצור ולבכות לפעמים, לא רק מותר אלא גם נחוץ וחיוני להמשך קיומנו. הוא בטח לא היה רוצה לראות אותך כך, איספי את עצמך ותנהלי לך אורח חיים בריא ככל האפשר, מלאי את היומן האישי שלך באירועים כאלה ואחרים שאת צריכה ליטול בהם חלק, תמצאי במה להעסיק את עצמך במשך היום ותראי שדברים יהיו אחרת ככל שהזמן יחלוף. אנא מסרי לי תגובה להודעה זו... הייתי רוצה שנמשיך לשמור על קשר דרך הפורום הזה, שלך בידידות והרבה הבנה חן (שקר החן)

למעלה