כאב בשד

ממי קטן

New member
כאב בשד

הי. מזמן לא כתבתי פה.. נחמד לחזור רק חבל שבנסיבות האלו. אני מניקה כבר שנה וחצי ללא בעיות ומהבוקר יש לי כאבים בחלק בעליון של חזה ימין. אני מרגישה קצת קשיון ונפיחות. מה לעשות? יתכן וזו דלקת? אני בטוחה שזה לא גודש. אין גם סיבה שיווצר... אבל אני לא וודאיץ לגבי שום דבר. בכל מקרה אני צריכה עצה מה לעשות. מישהי יודעת מה זה יכול להיות? האם לפנות לרופא? אם כן לאיזה?רופא משפחה? אשמח לתשובה מהירה. תודה ויום מקסים לכולן.

Revili

New member
הכי סביר...

שזו סתימה של צינורית חלב...אולי ישנת על הבטן או שמשהו לחץ על האזור (רצועת חזיה, רצועה של תיק...) או שנוצר מרווח גדול יותר בין ההנקות. אם זו אכן סתימת צינורית, הנקה מרובה תוך עיסוי המקום, חימום ע"י קומפרס או מקלחת חמה מלווה בעיסויים מכיוון בית השחי לכיוון הפיטמה כמה פעמים ביום, אמורים לעזור. אם המצב מחמיר או שאת מתחילה להרגיש לא טוב, חום עולה, צמרמרורות...אז כנראה מתפתחת דלקת וצריך לקבל מרשם לאנטיביוטיקה.

ממי קטן

New member
תודה!

אני מקווה שזה יעבור מהר אך במידה וזה יחמיר ואכן אצטרך אנטיביוטיקה אני מקווה שאוכל להמשיך להניק... כי הקטן חולה ולא רוצה לאכול כלום ככה שכרגע יש לךנו רק הנקה. שוב תודה

Revili

New member
החלמה מלאה לכולכם../images/Emo141.gif

רוב סוגי האנטיביוטיקה, בכללם אלה המשמשים לטיפול בדלקת בשד, מותרים ובטוחים בהנקה...לכן אין שום מניעה שתמשיכי להניק גם אם תקבלי טיפול אנטיביוטי. מקווה שלא תזדקקי לכך בכלל.

ממי קטן

New member
שוב תודה. נראה שצדקת. מים חמים ועיסוי אכן

עוזרים. אני אמשיך עוד כמה פעמים בתקווה שזה יעבור לגמרי. תודה

למעלה