כאב בשד ונפיחות

עפרי 5

New member
כאב בשד ונפיחות

שלום שלום התינוק שלי בן שלושה חודשים, אני מניקה הנקה מלאה. הלכתי לישון בלילה עם כאם עמום בשד לאחר שהקטן ינק ממנו ובעת ההנקה חשתי כאב בפיטמה. הבוקר התעוררתי עם כאב ממוקד הרבה יותר בחלקו התחתון של אותו השד, כמו כן אני מבחינה בנפיחות מסויימת, בעיקר כאשר אני שוכבת על הגב (החלק הכואב נראה נפוח, קשה ומעוות בצורתו) יש לציין כי לאחרונה הרבה הקטנצ'יק שלי להירדם תוך הנקה בשכיבה. האם ייתכן שתנוחה זו גרמה לשד להתרוקן מהאיזור העליון בלבד בעוד באיזור התחתון הצטבר חלב ונוצרה סתימה או דלקת? כאשר הוא יונק ממנו, אני משתדלת ללחוץ על הצד הכואב על מנת לנסות ולרוקן אותו. האם תוכלי לייעץ לי מה לעשות? עד כה ההנקה התנהלה נהדר ללא קשיים ובעיות. תודה מראש עפרי

Revili

New member
סתימה בצינורית

מה שאת מתארת אכן יכול להתאים לסתימה בצינורית חלב. לעיתים היא נוצרת עקב לחץ המופעל באזור מסויים של השד מתנוחה מסויימת או לחץ חיצוני אחר. כדי לפתוח את החסימה, עלייל להרבות בהנקה מהצד הז ולעסות תוך כדי היניקה את האזור הכואב לכיוון הפיטמה בכדי לעזור לחלב לנוע שם. כמה פעמים ביום הכנסי למקלחת מים חמים ובצעי עיסוי נמרץ של האזור, תוך דגש על הנקודה בה את מרגישה את הגוש, לכיוון הפיטמה.. אם את מתחילה להרגיש רע, צמרמורות, חום גבוה..פני לרופא כי מתפתחת במקום דלקת ויש לקבל אנטיביוטיקה. תרגישי טוב.

Revili

New member
פרוטוקול תפו"א

ועוד משהו שיכול לסייע...אסתר פרסמה לא מזמן את הטיפול בעזרת תפו"א...שווה לנסות... PREVENTION AND TREATMENT FOR MASTITIS For diagnosis of Mastitis, refer to Handout on Blocked Ducts and Mastitis Cut 6-8 washed, raw potatoes (preferably lengthwise) into thin slices, approximately 1/8” to ¼” thick. Place in a large bowl of water (room temp.) and leave out. Apply wet potato slices to breast and affected areas. Leave in place for 15-20 min. Remove and discard used slices. They should feel hot and softened. Apply fresh slices from bowl. Repeat process two more times, totaling approximately 3 applications per hour. Take a 20-30 minute break and then repeat procedure. Adapted from Bridget Lynch, Community Midwives of Toronto

למעלה