כאב במפשעה

פצית219

New member
כאב במפשעה

יש לי תור לאורטופד אבל הכי קרוב שמצאתי זה לאמצע החודש הבא אז אני שואלת כאן בינתיים:

כואב לי שריר שמחבר בין המפשעה לירך הפנימית בצד שמאל. מחיפוש באינטרנט על אנטומיה אני חושבת שהוא נקרא pectineus.
כשאני חושבת על זה, תמיד היו לי בעיות עם השריר הזה, שהתבטאו בכך שמדי כמה שבועות/חודשים לאחר מנוחה ממושכת הוא קצת כאב לי בדקות הראשונות של ההליכה והיה נרגע בהדרגה. מכיוון שהתדירות והעוצמה של הכאב היו נמוכות מאוד, התעלמתי.
בשנה וחצי האחרונות אני עושה שיעורי עיצוב פעמיים-שלוש בשבוע, כולל תרגילים לירך הפנימית. מאז הכאב החמיר באופן איטי והדרגתי. בשבועות האחרונים כל מאמץ של השריר הזה ממש כואב לי, ובשבועיים האחרונים אני לא עושה בכלל תרגילים של הירך הפנימית ובכל זאת הכאב לא מפסיק.

עוד פרטים שאולי יעזרו להבין מה הבעיה: השריר כואב אך ורק במאמץ ספציפי, או במתיחה חזקה. לא כואב בכלל במנוחה או בתרגילים של שרירים אחרים וגם לא בהליכה או בריצה. השריר עצמו לא חלש בכלל, וגם תוך כדי כאבים אני מסוגלת לבצע תרגילים קשים גם מבחינת משקל על הרגל וגם מספר חזרות (אבל לא עושה מחשש לפגוע בשריר).

מה זה יכול להיות? ומה נכון לעשות בינתיים עד שאורטופד יראה את השריר - מנוחה מוחלטת? מתיחות? פעילות מתונה?

תודה!
 
כאב מפשעתי

כאב במפשעה יכול לנבוע מבעיות רבות. השריר שמתואר מתאים יותר לאדקטור. תיתכן דלקת בגיד שלו. באבחון ניתן להסתיע באולטראסאונד ולרוב מבצעים צילום למפרק הירך. לרוב הטיפול יכלול כדורים ופיזיוטראפיה. בינתיים לא לעשות מה שכואב. ברגע שיש אבחנה מציע שתתיעץ בפורום פיזיוטראפיה לגבי תרגילים.
 
למעלה