כאב בהנקה

רענן2

New member
כאב בהנקה

בימים האחרונים בתחילת כל הנקה אני חשה כאב חד מאוד (בשני הצדדים)שלאחר כמה מציצות עובר. הפטמות אינן סדוקות או פצועות. רציתי לדעת מה הגורם לכך? מה ניתן לעשות? והאם זה פוגע בכמות או איכות החלב? תודה...

גילי51

New member
תגובה לכאב חד...

היי,לפי מה שאת מתארת זה נירא כהתקפת אוקסיטוצין או רפלקס שחרור/ירידת החלב.הורמון זה -אוקסיטוצין-משתחרר מהמוח בזמן הנקה והוא דוחף את החלב קדימה מבסיס השד לכיוון הפטמה.הרגשת כאב חד או יותר נכון צביטה חזקה או הרגשת "נימול"(נמלים,כאלו יד שנרדמה...)עוברת כעבור מס' דקות עם תחילתה ההנקה.תופעה זו אינה פוגעת באיכות החלב,אלא רק מוכיחה שגוף עובד כמו שצריך,ישנן נשים מניקות שמרגישות זאת וישנן נשים שתופעה לא מוכרת להם,אי נוחות יחידה זה "כאב"...מקווה שזיהיתי את הבעיה...שגית תקני אותי,אם זה לא נכון... אמא של טל

תומרותם

New member
גם אצלי

יש את אותה הרגשה, האמת שפעם לא היה לי ועכשיו כמעט בכל הנקה אני מרגישה את זה. אני מניחה שאת צודקת, גילי, וזה אכן האוקסיטוצין, לפי כל התאורים בספרים זה נראה זה. בכל פעם שאני מרגישה את זה, זה עושה לי מצברוח טוב - הכל עובד, המכונות משומנות (מחולבות...) ויש מספיק חלב !! זה בעצם הרגשה "כיפית", למרות הצביטה שזה מרגיש.

sagitlaleche

New member
כאב בהנקה ../images/Emo20.gif

רענן2, הכאבים יכולים להיות ירידת החלב, וזה סימן שהכל בסדר, אבל אולי גם סימן אחר, לא טוב לתפיסה לא טובה. האם העליה במשקל בסדר? אינני יודעת מה גיל התינוק/ת, אז אנא כתבי פרטים נוספים.

רענן2

New member
כאב בהנקה - תגובה

העלייה במשקל בסדר גמור. לאחר כ - 6 שבועות של הנקה ילדי עלה: 1.600 ק"ג שלפי אחות טיפת חלב זו עלייה טובה. המציצה נראית בסדר גמור כיוון שכל שרירי הפה בפעולה. לכן, אני מקווה שמדובר בירידת חלב כפי שתיארתן. כמה זמן אמורה להימשך תופעה זו? כל תקופת ההנקה או שזו תופעה חולפת??? בהזדמנות זו תודה לכל התגובות.

גילי51

New member
../images/Emo80.gifכאב בהנקה -המשך...

תראי,זה לא בדיוק עניין שחולף,יכול מאוד להיות שאם הזמן לא תחושי כאב,אבל זה בא והולך לסירוגין.אני מניקה כבר שנה וחודש(פחות אינטנסיבי ממך,רק פעמיים ביום ולעתים אני מרגישה את הרפלקס בהנקת בוקר או שאם אני נעדרת הרבה זמן ורק מחשבה על טל גורמת לרפלקס להופיע...בהחלט,בימים שיש טיפה גודש או מלאות מרגישים את הכאב ממש חד.אל דאגה ושוב זה רק מוכיח ומשמח שהכל בסדר גמור עם הנקה ואיתך... בהצלחה רבה בהמשך הדרך! יום מקסים! אמא של טל

למעלה