כאבי ראש...

hotchpotch

New member
כאבי ראש...

שלום... אני חיילת הסובלת ממגרנות קשות. לפני הצבא התופעה הייתה הרבה פחות משמעותית, אבל עכשיו כאבי הראש מופיעים בתדירות הרבה יותר גבוהה וחזקה. הרופאים בצבא לא עוזרים לי כלל, רק נותנים לי תרופות כימיות שמסממות אותי ובסופו של דבר לא עוזרות. רציתי לדעת מהם הטיפולים שבעזרתם אוכל להפחית את התופעה. תודה

בקשי הפניה למרפאת-הכאב בצריפין

עקרונית, הרבה שיטות יכולות לעזור, החל מנטורופתיה דרך טיפולים במגע/דיקור ועד הומיאופתיה. מעשית, כחיילת תהיה לך בעיה טכנית להגיע לטיפולים, ובכל מקרה החוק אוסר על חיילים בשירות סדיר לקבל טיפול רפואי כלשהו שלא במסגרת הצבא (אם-כי אני לא יודע כמה החוק נאכף). במרפאת הכאב בצה"ל משתמשים גם בשיטות כמו דיקור ושיאצו, שבהחלט יכולות לעזור לך. צריך קצת טרטור להגיע לשם (אישור מקציני-רפואה למיניהם במרפאות מומחים), אבל שווה את המאמץ.

טיפול רפואי

נראה שהשרות הצבאי החמיר את מצבך. האם את מרוצה מתפקידך בצבא? הטיפול שניתן לך עד כה גם הוא לא היטיב עמך ומומלץ לך מאד לדרוש טיפול רציני. העיצה שדוד נתן נשמעת לי מאד נכונה. דוד צודק ש"אסור" לחיילים לקבל טיפול רפואי מחוץ לצבא אבל טיפול אלטרנטיבי איננו נחשב לטיפול רפואי ולכן אם את בוחרת בו אינך חייבת לדווח (תקנו אותי אם אני טועה). בכל מקרה אני ממליצה לך לבחור במה שנכון עבורך. בברכה עירית פרידמן

hotchpotch

New member
...

אני מרוצה מהשירות הצבאי שלי בסה"כ... עד לאחרונה הייתי בקורס ונאלצתי לצאת ממנו בגלל כאבי הראש... הבעיה היחידה היא ההרגשה שאין לי מענה מבחינה רפואית בצבא... הרופאים חושבים שכל הזמן מנסים להוציא גימלים :) לא הבנתי איך אני יכולה לפנות למרפאת הכאב בצריפין...?

הפניה למרפאת כאב

מבקשים מהרופא ביחידה הפניה למרפאת כאב. הוא יפנה לחר"פ, למרפאות מומחים, שיפנו אותך לקר"פ-פעילה (*) לקבל אישור. יש בזה תהליך ביורוקרטי מעצבן, שלא את כולו אני מכיר, אבל הוא מתחיל בכל מקרה ברופא היחידה. אותו צריך לשאול לגבי הפרטים המלאים. (*) גם אני לא יודע מה זה קר"פ-פעילה, אבל זה תפקיד נורא חשוב
כי הוא צריך לחתום על אישורים

מה עם בדיקות כלליות?

מיגרנות זה גם מבעיה אורטופדית, גם נפשית, גם אלרגיה ועוד ועוד.. אצלי החלו מיגרנות לפני 6 שנים (בגיל 30) ועברתי בדיקות דם ואפילו בדיקות סיטי בגלל חשש לגידול לדעתי הסיבה היתה עקמת בעמוד השידרה שחוסר האיזון של הצוואר גרם לזה ובתקופות ששחיתי ועמוד השידרה היה ישר אז לא היו מיגרנות כמובן שחשבו שזה גם מאלרגיות באיזה שלב קראתי את הספר של אוכל לפי סוגי דם שדי הקל על הכאבים- בספר כתוב לא לאחול מוצרי קמח ולא מוצרים מתירס ולא כרוב (לבעלי דם O) - מה שיפה שגם ההומאופתית שלי שהיא הומאופתית קלאסית מאמינה מאוד לספר הזה.. הלכתי לדיקור סיני ושיאצו שלא תמיד פתרו את המגרנות ואז התפרצה הבעיה של בלוטת התריס ונתנו לי כדור בשם דרלין שגם מונע מיגרנות - ומאז אין מיגרנות אבל המטרה היא שהגוף יחזור לבריאות שהיתה לו לפני גיל 30 וגם אסתדר בלי הדרלין..

hotchpotch

New member
היי...

אני לא יודעת כמה מכם יודעים, אבל המגמה של הרופאים בצבא היא לא לתת בדיקות חיוניות כ"כ מהר... ובטח שלא בדיקות כמו סי.טי וטיפול במרפאת כאב. אני נלחמת על זה מאז שהתגייסתי, ומצאתי שפשוט אין עם מי לדבר... לפחות במרפאה של היחידה שלי. אני מתכננת ללכת לרופא שהוא תזונאי בתקווה שזה יפתור לי את הבעיה. הייתי מטופלת גם בדרלין אבל זה לא עזר ואני לא חושבת שילדה בת 19 צריכה להיות מטופלת בחומרים כימיים מדי יום. בכל מקרה, תודה רבה על הענות.

אם אני זוכר נכון, לחיילות זכות לדר

לדרוש בדיקה ע"י רופאה, מחוץ ליחידה. שוב, זה דורש קצת טרטור וביורוקרטיה, אבל אפשרי - ואולי כך תוכלי להגיע למרפאות המומחים, ודרכן למרפאת כאב. חשוב: בכל שלב בתהליך, חשוב לקבל הסבר מפורט על "השלב הבא", כלומר: אל מי פונים, מי אמור לסדר את התור (רצוי לקבל שם!), מה התהליך שעוברים שם, וכו' - ידע הוא כוח, ומול המערכת הצבאית הוא הכוח היחיד שיש לך. אם החובש הגדודי או הרופא ביחידה משוכנע שאת מחפשת גימלים, חשוב לעקוף אותם - אבל אם הטיפול בהמשך אמור לחזור אליהם, את בבעיה. דוגמא: הגעת לרופאה מחוץ ליחידה שנתנה לך הפניה למרפאות המומחים בחר"פ - בררי מי אמור לקבוע את התור. רצוי שתעשי את זה את, ולא המרפאה בבסיס.

0 אור 0

New member
תוספת

למה שדוד אמר רציתי להוסיף שכדאי מאד לערב את ההורים על תקן הנודניקים שמתקשרים למרפאת כדי לברר מה קורה ומה עם התשובה: מנסיון אישי כשהבן שלי היה בצבא, הוא לא קיבל תשובות עד שהחלטתי להתקשר לראות מה קורה ולהפתעתי הסתבר שהם העבירו כבר מזמן תשובה ליחידה וחיכו לו לבדיקה נוספת ואף אחד כמובן לא טרח ליידע אותו, ומכאן והלאה פשוט לקחתי על עצמי להיות המטלפנת והמבררת - ותאמיני לי שאין במערכת הצבאית הרבה אנשים שיתווכחו עם אמא שנותנת להם הוראות. ותוספת נוספת בנושא הטיפול האישי: בתור נערה סבלתי ממיגרנות איומות ברצף, ובזמני לא ממש היו מרפאות כאב ומומחים לרפואה משלימה זמינים (כלומר היו - אבל רק ליחידי סגולה) - אז לקחתי את עצמי ביידים ועל פי תחושות הבטן שלי: 1. גמילה (קשה!) מכל החומרים הכימיים - כדורים נגד כאבים וכדורים מיוחדים למיגרנה - חוץ מגלולות, שהחלפתי סוג אבל המכתי להשתמש. 2. שינוי בתזונה על פי מדד ה"פינוק" - עברתי לאכול רק מה שהרגשתי אתו טוב ולא לפי אמונות של אחרים. בגדול מעבר לתזונה כמעט צמחונית (אוכלת בשר רק פעם-פעמיים בשבוע) בעיקר מוצרי חלב, פירות וירקות. 3. חזרה לעיסוק ביוגה ופעילות גופנית נוספת. 4. בזמן התקף - מיץ תפוזים (או מים אם אין) ומנוחה במקום חשוך וקריר. אני לא יכולה לשים את האצבע מה עבד מהכל - אבל איכשהו הגעתי למצב ללא מיגרנה.

בהצלחה ../images/Emo39.gif

תזונאי נשמע נהדר - בהצלחה אני יודעת מאצלי שאם אני נמנעת מכל המאכלים שרשומים כלא טובים לסוג דם O אז אני מרגישה נהדר אני משתדלת להימנע מ מוצרי קמח, תירס, כרוב, אבוקדו, תפוזים, חלב, בשר חזיר, חצילים, קוקוס, קפה.. אז שיהיה לך בהצלחה ובריאות מושלמת

hotchpotch

New member
זה נשמע לי ממש נורא

בגדול מה שהוא אמר לי זה להימנע מכל המאכלים שאני אוהבת....

גם אצלי זה ככה

אני חולה על מוצרי תירס - שהם פופקורן, קורנפלקס ועוד וחולה על קוקוס וכנ"ל על בוטנים וגם על גבינה צהובה ואת כולם אסור לי

נכון ../images/Emo45.gif

פעם ראשונה שחטפתי מיגרה זה היה שישי שבת , מיגרנה של יומיים, לא ידעתי מה זה מיגרה וחשבתי שיש לי גידול במוח שלוחץ לי על הראש - זה היה סיוט המיגרנה התחילה אחרי שאכלתי תירס מטוגן בחמאה (הדבר הכי טעים בעולם) וסחטתי מיץ תפוזים (ועוד אומרים שזה בריא..) ופופקורן לקינוח בדיוק הדברים שגורמים למיגרה

ויקי14

New member
שלום

מה שאמרו לך על מרפאת כאב, זוהי המלצה טובה מאוד. אם את יכולה לעשות את זה, תלכי על זה. חברה שלי סבלה מאוד מהמגרנות - ברמה של כאבים נוראים כל יום. היא לא חיילת אז היא הלכה למרפאת כאב דרך קופת חולים והיא מקבלת כרגע טיפולים בדיקור - וזה מאוד מאוד עוזר לה. עכשיו יש לה מגרנות בתדירות של פעם בחודש. אני חושבת שאת תסכימי איתי שזה שיפור משמעותי. בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!1

למעלה