כאבי ראש..

כאבי ראש..

שמתי לב שאני סובלת מכאבי ראש חזקים (לפעמים עם קצת בחילות) לקראת סיומם של ימים עם הרבה מאמץ ועבודה. (לא מדובר במאמץ פיזי ממש). אשמח לקבל קצת מידע (סיבות אפשריות), עצות והצעות בנושא, לפני שאמצא זמן לפנות לרופא (אם בכלל יש סיבה מספיק טובה). תודה.

אסתר84

New member
בוקר טוב

יתכן שמקורם בחוליות הצוואר , בוואגוס, עניים (במיוחד עם זה כרוך בעבודה מול מחשב), היעדר שתייה מספקת . יום נפלא אסתר

להמשיך לשים לב...

למשל : מתי זה התחיל? יציבה, ( כסא, מחשב, טלפון)? מה את אוכלת/שותה באותם ימים? מה קורה לגוף במשך היום כאשר את בזמן של "הרבה מאמץ ועבודה" שכתבת? האם ניתן לעשות את אותה עבודה ללא "מאמץ"? בנתיים: לנסות לעשות הפסקות קצרצרות של חילוץ עצמות והתמתחות במהלך היום(למרות שלחוץ, אפילו לכוון שעון לכל כמה זמן) לנשום: כל כמה זמן לעקוב אחרי כמה נשימות, לשים לב למצב בכל הגוף תוך כדי. ואם יש לך זמן, במקום לחשוב על רופא, אולי דוקא ללכת לטיפול שיעזור להתאזן ולהרגיע כדי למנוע הישנות התופעה

תודה.

במאמץ הכוונה לאו דווקא למאמץ מנטאלי, חלקית. חלק מהמאמץ הוא בעבודה מנטאלית (קריאה מרובה ועבודה על המחשב, למשל) וחלק במאמץ פיזי מתון (כמו קניות עם לקוחות, טיול עם ילדה קטנה בחוץ או כל מטלות היום האחרות). אני משתדלת תמיד לשמור על יציבה טובה, בין אם מדובר בהליכה או בישיבה. אני משתדלת לעשות מדיטציה בימים לחוצים באמת.

מאמצים

משתנים מאדם ללאדם. במאמץ מנטלי, אפשר לקרוא/לעבוד על המחשב, אך חשוב לשמור על נינוחות בעיניים/צוואר/איבר אחר בגוף. לקבל ייעוץ ארגונומי לכסא, לבדוק תאורה וכד' כנ"ל בליווי הלקוחות, לוודא שאת כל הזמן במודעות גם לנשימה שלך, לא רק לצרכים שלהם.(כשזה יהיה כך, גם תוכלי להקשיב ולהנחות אותם יותר טוב). או במילים של הטאו-- עשיה ללא עשיה( = ללא עשית יתר, המיותרת לעצם הפעולה) אם מדיטציה עוזרת לך, כדאי לתרגל באופן יומיומי, כדי לשמור על עצמך. בהצלחה.

יעל ND

New member
שלום,

- תבדקי, שאת שותה מספיק מים במשך היום - אחרי יום של עבודה דאגי קודם כל תלנוח. טוב תעשי, אם תקבעי עם מישהו (למשל, בעלך) שיעשה לך עיסוי באיזור הצוואר והכתפיים - או שתקני לעצמך מסאז'ר - מכשיר ידני ולא יקר שבעזרתו תוכלי לעסות עיסוי איזור הכתפיים בעצמך. - תבקשי מרופא המשפחה לבדוק לך רמת מגנזיום בדם. תרגישי טוב!

עוד כיוון למחשבה

בדקי את התנהלותך עם ביקורת שלך כלפי אחרים שלך כלפי עצמך או אחרים אליך.

למעלה