כאבי צוואר

1Unicorn1

New member
כאבי צוואר

ד"ר, שלום רב. כשבועיים כבר שיש לי כאבים בצד הימני של צווארי, שהשבוע נהיו מציקים יותר מהרגיל. הם מתחילים מהחיבור של הצוואר והכתפיים, בערך איפה שהטרפז, וממשיכים במעלה הצוואר. ניסיתי לעשות חימום, מסאז', למרות בנגיי, וכלום לא עזר. התור שלי לאורטופד רק בעוד שבוע, לכן אשמח אם תוכל לתת לי עצה מה לעשות בנידון. זה ממש כואב, קשה לי לסובב את הצוואר באופן כללי וזה גם מאד מפריע לי לישון
תודה מראש.

כאבי צוואר

שלום כאבי צוואר שמלווים בהליך דלקתי עלולים להמשך גם יותר משבועיים במיוחד אם במהלך שגרת היום יושבים ומול מחשב . האמת שלא משנה מה תהיה האבחנה הטיפול במירב במקרים יהיה שמרני ,קרי כדורים נוגדי דלקת וכאב . במידה והכאבים ימשכו מעבר לתקופה של חודשיים שלושה קרןב לוודאי תשלחי ל -CT כדי לבדוק אם מקור הכאב הוא דיסק שלוחץ על עצב . גם אז הטיפול יהיה בתחילה שמרני ..כדורים \מרפאת כאב\פיזיוטרפיה \זריקות-במקרה של כאב ודלקת קשה במיוחד. רק אם הכאבים יגיעו למצב שלא תוכלי לתפקד +סימפטומיים נויורולוגיים קשים רק אז תשקל התערבות כירורגית . בנתיים את יכולה לשיר שיר הלל לכאב ...ולהתאזר בהמון סבלנות....

ננו9

New member
טיל, הערה קטנה

למרות שבדרך כלל אני אוהב לקרוא את אשר אתה כותב, אני חושש שהפעם פיספסת - ובגדול! אף אחד, בין הוא איש מקצוע רפואי, פארא-רפואי או ברנש מן השורה לא יכול ומוסמך לתת המלצות כפי שכתבת לעיל, ובמיוחד לא דרך האינטרנט מבלי לדעת עוד פרטים על פתולוגיית הפציעה. לכאבי צוואר ועורף סיבות רבות - ומעטות מהן גוררות הליך כירורגי. בנוסף, יש עוד כל כך הרבה מה לעשות בטווח הזמן של מהיום עד לעוד שלושה חודשים (כפי שכתבת) ולכן אין צורך "להפחיד" שהכאבים יימשכו לפרק זמן זה ורק אז CT. בוא לא נשכח שמצידה השני של המקלדת יושב (במקרה הזה יושבת) בנאדם ללא הרבה ידע מעשי בתחום, וקריאה של דבריך יכולה לעיתים לשמש כ"אורים והתומים" ולהתקבל כהמלצת רופא מוסמך. אנא ממך, מנן את המלצות הפחד. אם יש לך המלצות רלוונטיות לטיפול בפציעה שתף בשמחה... וכעת לסוסה חדת הקרן: חסרים המון המון פרטים על מנת לעמוד מקרוב על הגורם לכאבי הצוואר שלך מלפני שבועיים ועד עתה. נסי להיזכר האם ביצעת תנועה או פעילות חריגה בתקופה שקדמה לכאבים. האם את מתאמנת בחדר כושר? רוכבת על אופניים או ספינינג? האם יש קושי בהרחקת הזרוע הצידה מהגוף? אולי זה רק איפיון של כאב שנגרם כתוצאה מסטרס? ויש עוד כל כך הרבה פרמטרים שצריך לבדוק (אורטופד רק עוד שבוע
) כדי לדעת איזה טיפול יש לתת.... בינתיים הייתי ממליץ לך לנסות להניע את הראש לטוחח התנועה שלו (לפנים, מטה/מעלה ולצדדים) עד אשר מורגש כאב. אפילו סיבובי ראש קלים שבקלים יעזרו. בנוסף קירור וחימום המקום לסירוגים יכול לעזור, עיסוי טוב (אבל טוב! לא כל מעסה יודע לעבוד על המקום בהתאם לצורת השריר ולאופן פריסת הסיבים שלו), ולהפקיד על הדרך בה הראש מונח ביחס לצוואר בעת ישיבה או עמידה. מעבר לזה אין פתרונות קסם דרך האינטרנט. ולהבדיל מידידי - אני לא סבור שעלייך לשיר שיר הלל לכאב. פשוט לטפל. חנן

rafagav

New member
כדורים = נזק לקיבה וכו'...

צריך לנסות לפתור את הבעיה בלעדיהם = ע"י הנעה של הצוואר בזהירות, מעט לכל כיוון!! ממליץ על קבלת הדרכה קודמת + חשוב הריכוז באיזור הכואב, במהלך התירגול!!

למעלה