כאבי פרקים

oversensitived

New member
כאבי פרקים

אני מאוד ספורטיבי ואני סובל מכאבי פרקים כמעט בכל מפרק אפשרי בגוף... מהברכיים דרך המרפקים כתפיים ועד הלסתות... האם יש לכם המלצה כלשהי לתזונה שטובה כנגד הדלקות

0 אור 0

New member
לפני התזונה - תנועה

כאבי מפרקים לאדם מאד ספורטיבי יכוליםלהעיד על תנועתיות לא נכונה ועל מאמץ יתר במפרק, לכן חוב לטפל קודם כל באספקט הזה ורק במקביל או אחרי, לטפל בסימפטומים ואולי דלקת אם נוצרה כבר.

oversensitived

New member
תנועה../images/Emo140.gif

תודה על המענה המהיר מנהלת חביבה. אני נהנה מאוד מביצוע ריצות בטווח קצר-בינוני וזה עיקר הפעילות האירובית שלי. אני משתמש בנעליים ריצה מקצועיות וטובות ומדרסים ומשתדל לרוץ על משטחים טובים. עם זאת הבעיה עדיין לא נפתרת.

אבחון

שלום רב! תבורך על פעילותך הספורטיבית. מציע לך לפנות למטפל לאבחון והצעת הטיפול בהתאם, כשכל המפרקים כואבים כנראה הבעיה מערכתית,וכדאי לאתר את הגורמים לכך. היה לי מטופל,עם סיפור דומה שהתברר שצלקת גדולה (שארית מתאונת דרכים) חסמה ערוץ אנרגטי שאחראי בין השאר גם לתפקוד המפרקים, טיפול בצלקת פתח את החסימה ופתר את הבעיה. שחייה היא פעילות אירובית מרגיעה מאוד יעילה לתמיכה במפרקים,וללא נזקי משקל הגוף ממליץ לך לרוץ פחות ולשלב גם שחייה. המלצות נוספות במסר כל טוב! ערן

ינוקא1

New member
ההמלצה היא צ'י גונג.

אני מטפל בכמה ספורטאים , ספורט "מערבי" יכול בהחלט להרוס את המפרקים. (כמובן לא רק אצל ספורטאים - כולנו מכירים חבר'ה שנדפקו להם הברכיים בזמן הצבא). צ'י גונג היא טכניקה של "מדיטציה בתנועה" , דרכה אתה לומד להרגיש את הגוף שלך. אינני מכיר ריפוי טוב יותר מזה. הבעיתיות היא שרובינו "עצלנים" מידי. אני מאוד ממליץ על הספר צ'י קונג של ל.ו. קרני . כמו כן רצוי להגיע למטפל טוב במגע \ דיקור וכו'.

0 אור 0

New member
כל הכבוד על התנועה אבל

ריצה מכבידה מאד על המפרקים, גם כשהיא עם נעלים מקצועיות. כדאי מאד לשלב גם סוגי פעילות שעוזרים לבניית הבריאות ולא להעמסה על המערכות הביומכניות של הגוף, למשל צ'יקונג או יוגה, או כל שיטה כוללת, מכיוון שאתה אוהב את הריצה, אז לא הייתי מפסיקה אותה, אבל כן לעשות איזושהי הפסקה כדי לאפשר החלמה, ולשלב את סוגי הפעילויות האחרים. השלב הראשון והמיידי הוא להקפיד על החימום לפני הריצה וסיום נכון של הריצה + מתיחות.

oversensitived

New member
מה דעתך על תרופות כגון XEFO

איבופו וכו'.. אנטי דלקטיות? אני מפחד מהן קצת אבל רופאים המליצו לי ובאמת יש הרגשה שהן מעיטות את התקלחות הדלקת.

0 אור 0

New member
תשובה מפורטת

הרקע הכללי הוא שאני משתדלת ככל האפשר להיעזר בפתרונות טבעיים ולהמנע מתרופות כימיות , אבל יחד עם זה מאמינה שלפעמים אין מנוס - לדוגמא אם אני אגיע למצב של אנגינה אני אקח אנטיביוטיקה (בדרך כלל האמצעים הטבעיים מונעים הגעה לשם), אני גם לא מאמינה בסל מיותר ולכן כן מוכנה בטיפול להתייחס לסימפטומים במקביל ולפעמים לפני טיפול העומק (בטח במצב של דלקת פרקים שלוקח לו זמן לעבור). ספציפית לגבי דלקת פרקים - אני לא ניסיתי תרוות אנטי דלקתיות אף פעם, אבל אני חושבת שלפני שמגיעים לזה, כדאי לנסות את הדרך הטבעית שתכלול התאמת תזונה (למשל להוריד סולניים ולהוסיף הרבה אנטי אוקסידנטים), התאמה של התנועה (להמנע מתנועות שמחמירות את המצב ולתרגל מתיחות מיוחדות לשיקום), ובעיקר צמחי מרפא ושמנים למריחה מקומית

amitdvir tcm

New member
תזונה לכאבי פרקים

אני מסכים עם קודמיי שעל מנת לטפל ביעילות בתופעת כאבי הפרקים שאתה מתאר, עליך לעבור אבחון רפואי מקיף אצל מטפל מוסמך. לפעמים טיפול בדיקור או מגע מאד מקל ואפילו פותר לגמרי את הבעיה. עם זאת, עד שתפנה לטיפול, יש מזונות שאני ממליץ להימנע מהם. כל קבוצת הירקות הסולניים מחמירה כאבי פרקים. לפעמים הימנעות מקבוצה זו יכולה להקל משמעותית על הכאבים. לכן, עליך להוציא מהתפריט לחלוטין עגבניות, פלפלים, תפו"א וחצילים. מקווה שזה ישפר את המצב בינתיים.

דלקת

כשכואב צריך לנוח. הגוף מאותת ומדבר אם לא תקשיב לו אתה עלול לגרום לפציעה שתחסל לך את "קריירה" הספורטיבית. פעילות גופנית ללא תשומת לב לתזונה סופר דופר נכונה ושעות שינה מספיקות יחד עם ניהול מצבי לחץ בחיים, לא תועיל לך. הדרישות האנרגטיות של העוסקים בפעילות גופנית כ"כ גבוהות ואם לא שמים דגש לכך יש פציעה\ כאבים\ דלקת וכד'.. אני מגיעה מהעולם הספוטיבי וגם בעלי הוא גורו לא קטן וריאנו מי נפצע ומי לא. מקווה שתשכיל ללכת לטיפול תזונתי בריאות שירי

shukidikur

New member
דיקור צ'קראלי

יש טיפול בדלקת פרקים באמצעות דיקור קוריאני , הטיפול מאוד יעיל לדלקות פרקים ואף לדלקות פרקים כרוניות. יש אחוזי הצלחה גבוהים מאוד. אני אישית טיפלתי במספר מטופלים בהצלחה. ממה שתארת נראה כי סידרת טיפולים קצרה והמשך טיפול מונע תקופתי יכולים לשפר משמעותית את מצבך ולפתור את הבעיה. חשוב שהטיפול ינתן באמצעות סכמת טיפול ייחודית מתאימה. אשמח לעזור. הקליניקה שלי נמצאת בראשון לציון ואני אף מטפל באזור המרכז. פרטים נוספים באתר שלי (שעדיין בבניה) www.shukidikur.com או בטלפון 052-3642302 לכל שאלה נוספת בברכה,שוקי

kaya11

New member
כאבי פרקים

עשויים להיגרם גם בגלל בעיות במערכת החיסון. כדאי לבדוק גם את זה. המורה שלי טיפל בדלקת הפרקים שלו עם הטיפול באלקטרו קריסטים והחלים לחלוטין.

למעלה