כאבי פטמות

fanyoni

New member
כאבי פטמות

אני מניקה את בתי מזה חצי שנה. לפני שבועיים וחצי היתה לי דלקת בשד שמאל, שעברה לאחר שבוע אנטיביוטיקה (למרות זאת המשכתי להניק). הדלקת עברה. לפני שבוע התחילה לכאוב לי הפטמה הימנית. לא השד. בדקתי ואין אדמומיות בשד עצמו, אין גושים וגודש ואף הפטמה עצמה אינה סדוקה/פצועה. בנגיעה (או התקשות הפטמה) יש כאב. כאשר הילדה שלי תחילה לינוק אז יש כאב חד, שאחרי מספר שאיבות שלה כואב פחות ופחות עד שנשארת תחושה לא נעימה עד סוף ההנקה. אם הייתי מתחילה להניק עכשיו אז הייתי אומרת שתנוחת ההנקה שלי אינה טובה והילדה לא יונקת נכון. אבל אני מניקה כבר חצי שנה (ולא מעוניינת להפסיק) ועד עכשיו לא היו כל בעיות. למה זה קורה? יש פתרון? למי לפנות?

sagitlaleche

New member
כאבי פטמות ../images/Emo20.gif

זה באמת לא נעים להמשיך ולהיניק בזמן כאבים, בעיקר כשהכל כבר אמור להיות מאחוריכם. לעתים עם התפתחות גודש או מלאות התפיסה של התינוק את השד משתנה ויכול להיות שמדובר בתפיסה לא טובה כרגע. נסי לעבור היטב על כל המרכיבים של תפיסה טובה: תנוחה טובה, פתיחת פה גדול, אף מול הפטמה והצמדה. יכול להיות שמדובר גם בפטריה שהתפתחה לאחר נטילת האנטיביוטיקה. כדאי לפנות ליועצת הנקה מוסמכת ובאופן אישי הייתי ממליצה על רופאת המשפחה ד"ר מירה ליבוביץ' ממרפאת ההנקה באודים או על מרכז ההנקה בירושלים שמקושר לד"ר דינה צימרמן. שתיהן יועצות הנקה מוסמכות ורופאות, שילוב מנצח...

למעלה