כאבי השרשה

מיש33

New member
כאבי השרשה

שלום האם זה הגיוני שבראשון שעבר הייתה זריקת אוביטרול
וביום שני למחרת בערב הזרעה עם רירית רחם טובה מאד וזקיק גדול ואז בשבת התחילו כאבים חזקים כמו של מחזור יכול להיות שזה השרשה ?

תודה

Mis Anna

New member
הלוואי

עם זאת האוביטרל גורם לכל מיני תחושות הריון. כי יש בו את הורמון הhcg אז קשה לשייך תופעות בשלב זה למשהו אחר.

haych

New member
הכל יכול להיות...

השרשה/מחזור/תופעות של אוביטרל/תופעות של התמיכה...
ההורמונים מאוד מתעתעים. כל להגיד וקשה לבצע, אבל כדאי לנסות לא לפענח כל תסמין, זה סתם מכניס לסרטים.

Mis Anna

New member
לפחות

10 ימים ומעלה אחרי זריקת האוביטרל האחרונה שקיבלת.

מיש33

New member
בדיקת בטא

ואם הזריקה הייתה בראשון וההזרעה הייתה בשני
אז ביום שלישי?
רופא אמר לך את זה ?

Mis Anna

New member
אוביטרל

מכיל בתוכו את הורמון ההריון hcg והוא נשאר עד 10 ימים בגוף.
אם תעשי בדיקה מוקדם מידי יתכן ותקבל תשובה חיובית שאינה חיובית אלא בעצם שאריות מזריקה.
עדיף להמתין 10 ימים לפחות לפני בדיקת בטא מרגע הזריקה.
בגדול לדעתי תעשי שבועיים מיום ההזרעה

מיש33

New member
מה הסיכוי

מה הסיכוי באמת שאכנס להריון אחרי ההזרעה הראשונה הרופא אמר שהזקיק במצב מצוין וגם רירית הרחם הייתה במצב מצוין ........

haych

New member
אין קשר למספר ההזרעה

כל חודש יש משהו כמו 25-30% סיכוי. זה יכול להיות בהזרעה הראשונה ויכול להיות (חלילה) בהזרעה העשירית.
התנאים הידועים טובים - זה מצויין.
אבל יש הרבה דברים שהרפואה עדיין לא יודעת, למשל למה אין השתרשות.

londi81

New member
זה לא לגמרי מדוייק

סטטיסטית הסיכוי עולה ככל שמספר הניסיונות עולה..
תחשבי שיש לך כובע עם 5 כדורים ואחד מהם אדום, יש לך 20% הסתברות להוציא את האדום בכל ניסיון, אבל ככל שתנסי יותר כך הסיכויים עולים.
אגב ההסתברות להצלחת הזרעה אצל אישה בריאה עם ביוץ מתוזמן הוא 16% ואכן ממוצע ההזרעות הוא 5-6. מה שעוד הסטטיסטיקה מגלה, שהסיכוי שאישה תכנס להריון החל מההזרעה השישית יורד משמעותית...

haych

New member
לא הבנתי את ההשוואה

אני זוכרת ממש במעורפל סטטיסטיקה והסתברות, אבל זכור לי משהו עם שני סוגי עצים, שבאחד זה כמו הדוגמא שנתת עם הכדור, שככל שמוציאים יותר כדורים יש יותר סיכוי שבפעם הבאה תגיעי לכדור האדום, ויש את העץ שבו כל פעם היא בפני עצמה, כמו ללדת בן או בת.
הרי בכל החזרה מחזירים לי עוברים במצב סביר פלוס, אז למה שמספר ההחזרות ישפיע?

Mis Anna

New member
אני איתך

לא נראה לי הגיוני להשוות לכובע.
כי אין לך את אותם כדורים כל הזמן והם נגמרים עם הניסיונות.
כל ניסיון הוא בפני עצמו.

londi81

New member
בגדול זה קשור להסתברות מצטברת...

ונכון שכל ניסיון בדיד עומד על 16% הצלחה, אבל יש השפעה מסויימת על מספר הניסיונות.
&nbsp
עם זאת - ומעבר לדיוני הסטטיסטיקה - זה נכון רק במקרה שכל מקרה בדיד לא משפיע על המקרים הבאים. והמחקרים בתחום הפוריות מגלים, שאישה שלא נקלטה ב6 הזרעות, סיכויי הקליטה שלה בהזרעות הבאות יורדים משמעותית, כך שלמעשה כנראה מלכתיחלה יש שם גורמים אחרים שמעוותים את הסטטיסטיקה

אני פה על גבול פיפי מצחוק נוסטלגי

אי שם בתקופת האבן היינו הזרעות בתה"ש
הרופאה שם אמרה שכל הזרעה זה בערך 20 אחוז סיכוי
אני יודעת לגמרי אחוזים וסטטיסטיקה - אז אמרתי לה בהזרעה חמישית שמעולה לנו היום כי 5 פעמיים 20 זה בטוח 100 אחוז הצלחה.
כמובן שידעתי שזאת שטות...
היא היתה בהלם מהצחוק שלי - רק לצחוק אפשר כשחושבים שזה בכלל יקרה.
בהגיון שלי אין פה קשר כל כך לאחוזים - מי שיש בעייה או בקטע יותר מוכר - "בלתי מוסברים" לא ממש יעזור לה מספר הפעמים.
בדיעבד גם IVF לא ממש

בהצלחה!

מיש33

New member
בטא

איפה אפשר להבדק ביום שישי?
ההמתנה הזאת פשוט מורידה מהפסים...

haych

New member
זה יכול להיות סימפטום של דאגות.

ברצינות.
אני יודעת שנורא קשה להניח למחשבות, אבל את משגעת את עצמך. קחי אוויר, בעוד כמה ימים תדעי בוודאות. למה להעסיק את עצמך בשאלות שאין להן תשובה?
גם אם זה יכול להיות סימפטום, זה לא אומר שאת בהריון. תחת השפעת ההורמונים אנחנו חוות שלל סימפטומים שונים ומשונים וכל תסמין יכול להיות קשור או לא קשור. אין שום דרך לדעת אז אין מה להתעסק בזה.

מיש33

New member
שאלה אמיתית

אם אעשה בחמישי בוקר את הבדיקה 11 ימים אחרי ההזרעה ?
זה יהיה רלונטי ?
בשישי אין בדיקות ולחכות לראשון נראה לי אכזרי מדי...

haych

New member
לדעתי מוקדם

ההזרעה הייתה יום לפני הביוץ אם אני זוכרת נכון, צריך לספור 14 יום מהביוץ. ז"א שתיהיה רק ביום 10. יש מצ"ב שבשלב כזה כבר יראו משהו, אבל זה סתם יכניס אותך לסרטים.
אם יהיה שלילי - תגידי לעצמך שבדקת מוקדם, אז אולי זה מוקדם מדי ולא באמת שלילי.
אם יהיה נמוך (כי בשלב כזה גם אם הבטא חיובית היא כנראה נמוכה) תיהיה בלחץ שההריון לא תקין.
אני מעדיפה לבדוק בשלב מאוחר ולדעת שמה שאני רואה זו התוצאה האמיתית.

למעלה