כאבי גב לאחר שינה

כאבי גב לאחר שינה

שלום רב. אני בן 40 ובחיים לא סבלתי מכאבי גב עד לפני חצי שנה. לפני חצי שנה התחילו לי כאבי גב שמתרכזים בעיקר באמצע הגב משני צדדיו של עמוד השידרה,אך רק לאחר שינה ממושכת של לפחות 8 שעות.בד"כ אני יושן רק 5-6 שעות לכן זה לא הטריד אותי מאוד. לפני כשלושה חודשים חלה טיפה החמרה שמתבטאת גם בכאבים הנ"ל גם לאחר שינה של אפילו 4 שעות,והיום הגעתי למצב שאני מתעורר כמעט כל שעה,כל פעם שאני משנה תנוחה,בגלל שאני מרגיש את אותו כאב בזמן שינוי התנוחה ולאחריו עד שאני נרדם שוב ומתעורר שוב פעם לאחר שעה בערך. מצב זה הפך לבלתי נסבל מבחינתי,שכן אני קם בבוקר "מרוסק". אם אני יושן היום נגיד 8 שעות הכאבים עוברים גם מאזור מרכז הגב לאזור צלעות בית החזה. דרך אגב החלפתי מזרן למזרן איכותי לפני כחודשיים אך זה לא עזר בכלל. כרגע גם מטופל בפיזוטרפיה אך גם זה לא עוזר בכלל. דבר הכי חשוב ששכחתי לציין שלאחר שאני קם בבוקר עם כאבי הגב הם פשוט נעלמים בהדרגה עד בערך שעה מאז שקמתי ולא כואב לי בכלל כל היום. אני עוסק כטכנאי במקצוע מסויים שדורש ממני גם עבודה מעט פיזית. הלכתי לאורטופד וכששטחתי בפניו את כל הסיפור הנ"ל ולאחר שהסתכל בצילומי הרנגטן הוא קבע; 1.שיש לי עקמת 2.שיש לי שינויים מבניים בעמוד השדרה מה שאומר שבין החוליות העליונות יש מרווח טוב בין החוליות אך בין החוליות שבאמצע יש מרווח קטן וזאת בגלל לחצים לא נכונים על עמוד השדרה בגלל העקמת ובכלל 3.הוא שלח אותי למיפוי עצמות,חושד בדלקת ולא פירט מעבר לכך. שאלותיי אליך; 1.האם חייבים לעשות מיפוי עצמות כדי לגלות דלקת או שאפשר להסתפק בבדיקת דם. 2.מה אפשר עוד לגלות במיפוי עצמות-חוץ מדלקת. 3.במידה וזאת דלקת ממה היא יכולה לנבוע,ומה הטיפול לכך מלבד מכדורים משכחי כאבים? 4.יש לי שתי הפניות למיפוי עצמות.באחת רשום שסוג הבדיקה הוא;מיפוי עצמות,ובהפנייה השנייה רשום שסוג הבדיקה הוא;מיפוי עצמות עם טכנציום לסקירת השלד-איזו הפנייה יותר מתאימה למצבי הנ"ל.{שתי הפניות משני רופאים שונים-אחת מלפני חודשיים ואחת מעכשיו} 5.מה דעתך המקצועית על כל הנושא? תודה רבה על הסבלנות ואני מצטער מראש על המידע הרב שכתבתי לעיל-פשוט רציתי לספק כמה שיותר נתונים על מצבי.

בירור

שלום, טוב שפנית לבירור. כאבים שנמשכים חצי שנה דורשים התייחסות. נראה כאילו הנחת העבודה והבדיקות אותן הזמין הרופא נכונות ובמקומן. מיפוי עצמות היא בדיקה רגישה מאד לפעילות עצם ויכולה להדגים תהליכים שונים ומגוונים החל בדלקות וכלה בגידולים. עם זאת, מדובר בבדיקה מאד לא ספציפית ולכן על אף שלפעמים התשובה דולקת כמו עץ חג המולד, אין בעצם הרבה משמעות לממצאים וע"כ חשוב לחזור אל הרופא לצורך הפענוח. שתי ההפניות למיפוי הן למעשה בקשה לביצוע אותה הבדיקה בהתנסחות שונה. לגבי דעתי המקצועית אני יכול לומר שהבירור שאתה מבצע נכון ומתאים. בברכה,

למעלה