כאבי גב ורכיבה...

fliperit

New member
כאבי גב ורכיבה...

למישהו פה כואב הגב מהרכיבה? בחודשיים האחרונים יש לי כאבים בגב התחתון. הכאבים לא מופיעים אחרי רכיבה אפפעם, אבל אמא שלי אומרת שזה יכול להיות תוצאה של הרכיבה (ואני בתגובה: "אז אני אחיה עם הכאב.."). היום הכאב שבר שיאים חדשים! זה התחיל אחרי שיעור ספורט בבית הספר. בהתחלה כאב לי מאוד, אבל זה היה נסבל. כשהגעתי הביתה זה התחיל לכאוב כ"כ, שלא משנה מה עשיתי צחתי מכאבים! הייתי חייבת לעמוד או ללכת, כי לשבת לא יכולתי וגם לא לשכב. הכאב התחיל לעבור אחרי 20 דקות, ועכשיו כואב רק קצת...אבל אני באמת לא יודעת מה לעשות.. מישהו מכיר מושבי ג'ל שמתלבשים על האוכף? הם עוזרים לכאבי גב?

יש מושבים שמתיישבים על אוכף.

אני יודעת כי ראיתי וטיפלתי (כמה שזה נשמע מוזר, אבל בדקתי שהוא במצב טוב, ושמתי אותו באיכוף ואני לא אתחיל לפרט). יש מושבים שמרפדים את האוכף. זה יכול לעזור. ולדעתי סביר להניח שיש כל מיני סוגים של מושבים כאלה. פעם היה לי כאב גב מהרכיבה, וגם הוא היה בגב התחתון. לא צרחתי מכאבים אבל זה היה מאוד כואב. אולי כדאי שתלכי לרופא שאולי ייתן לך משהו נגד כאבים את תצטרכי. אם הוא יגיד לך להפסיק לרכב- תחליטי אם כן או לא. היו לי כאבים בגלל הבעיה הרפואית שאמרתי שיש לי בוויכוח עם זב"ח. הרופא אמר שלא להמשיך לרכב. לא הקשבתי לו, אף אחד לא ימנע ממני לרכב, גם אם זה כואב לפעמים. ודווקא הרכיבה עזרה לי, ובכלל האווירה עם הסוסים ולא כואב לי בכלל בחווה אני דווקא מרגישה שם מצויין למרות הבעיה. אבל תלכי לרופא, תוודאי שהכל בסדר עם הגב שלך
מאחלת לך שייפסקו לך הכאבים הכי מהר שאפשר

fliperit

New member
הרופא יבוא אלי...

הוא דוד שלי :)..והוא לא ידיג לי להפסיק לרכב, כי הוא יודע שזה לא יקרה...אבל נראה מה הוא כן יגיד

הנה קישור

אמנם חנות מחוץ לארץ. אבל הבאתי את הקישור משתי סיבות: 1. בגלל שאולי אפשר להזמיןם מהחנות הזאת לישראל. 2. בגלל שזה דוגמא למושב מרופד על אוכף שאולי יכול לעזור לך. באתרים של חנויות בארץ לא מצאתי. אבל הרי לא לכל חנות יש אתר, ואני גם לא מכירה את כל החנויות לציוד בארץ. אז אולי תנסי לחפש ותמצאי משהו.

חנות בארץ שמוכרת ריפוד לאוכף

סש"נ אני ממש מצטערת שאני מציפה. בקשר לקישורים- לא ידעתי שהם לא יעבדו, ואני מתנצלת על ההצפה. ולמה לא שמתי את הקישור של עכשיו בהודעה הקודמת? כי אחרי 3 נסיונות שהמחשב לא העלה החלטתי לנסוף עוד פעם בתקווה שזה יעלה לפני שאני חוזרת למההפסקה במחשב לשיעורים באנגלית. וזה העלה. אז פליפרית, הנה זה: http://shopsoos.com/searchResult.asp?searchby=3&searchword=%EE%E5%F9%E1+%EC%E0%E5%EB%F3&button_search=%E7%F4%F9 הלוואי שזה יעלה לך את הדף ויצליח

זו לא הצפה

התפוז יש לו רצונות משלו לפעמים
בכל אופן, לדעתי לא צריך להתמקד בפתרונות, בלי להבין מה הבעייה. בירור רפואי קודם. עכשיו. עדיף אתמול.

לפני פתרונות כאלה או אחרים

כאבים ברמה שאת מתארת - מחייבים בדיקת רופא. את חייבת לברר אם זה כאב שרירי, אם זה חוליות או משהו אחר. אחרי בירור רפואי וטיפול, אולי אפשר פיזיותרפיה או עבודה נכונה יותר, שתחזק את הגב. אני די בטוחה שהטלטלות האלה לא מי יודע מה בריאות לגב, מצד שני כאב בסדר הגודל הזה הוא לא משהו שצריך לחיות איתו, נשמע לי חריף מדי ודורש אבחון וטיפול. עכשיו, לפני הכל.

fliperit

New member
בדיקת רופא היא כמובן חובה

והיום או מחר יבוא לבדוק אותי (תלוי באיזה שעה דוד שלי יתפנה..) אני גם לא ארוץ לקנות מושב מרופד, אבל אם מישהו פה יגיד שזה עזר ל- אז אני אשקול את זה בחיוב

2eye

New member
הממ,מכיר.

אני, בזמן האחרון כואב לי הגב, בכלליות. הלכנו לכירופרקט [מישו כזה שמוציא קנאקים בגב] והוא אמר שזה כי יש לי עמוד שדרה עקום, ושרוב הסיכויים שזה נובע מהרכיבה שלי. בהתחלה זה היה סיוט. עכשיו התרגלתי לכאב. הבעיה היחידה היא הישיבה, כי שיש עמוד שדרה עקום, זה משפיע על ה\ישיבה [הגם ככה] לא טובה שלי. אולי גם לך יש עמוד שדרה עקום?

שירלי317

New member
מכירה יותר מדי טוב לצערי

ואחרי שהייתי אצל הכירופרקטית המוטציות השונות שיש לי מסוכמות בכך: עקמת קלה, גמישות יתר בגב ובצוואר
, שרירי גב חלשים מאוד, שפיץ של עצם בשני הקרסוליים שהוא מעין מום מולד שמעקם לי את הקרסוליים, ובלי קשר לכל זה, השריטה בשכל גם לא עוזרת.. אבל ברצינות עכשיו, כבר הרבה זמן שאני סובלת מכאבי גב בכלליות, זה לאו דווקא כתוצאה מהרכיבה, אלא במקרה שלי בוודאות משרירי גב חלשים וישיבה ויציבה לא נכונה, ממנה נוצרה העקמת כנראה.. ככה שלהפסיק לרכב אני לא, בנתיים אני עושה הרבה תרגילים לחיזוק שרירי הגב והכתפיים, ומתאמצת הרבה יותר כדי לשבת ישיבה נכונה, זקופה וישרה על הסוס ובכלל.. ואני בהחלט מרגישה שיפור ניקר, והפלמנקו עוזר לי מאוד גם כן בחיזוק השרירים.. אני לא יודעת מה הבעיה אצלך.. כך שבאמת עדיף לפנות לרופא.. אבל הסיכוי הגדול הוא שמדובר בשרירי הגב שלך, אולי עקמת ואולי חוליה שלא במקום (לזה האמת שאמא שלי דואגת, ככה שאני מפונקת), יש המון תרגילים פשוטים לטיפול בכל אלו.. מקווה שזה לא רציני יותר מזה.. בהצלחה והרגישי טוב!

זה מזכיר לי פיזיותרפיסטית

אחת שהייתי אצלה, שביקשה שבזמן הטיפול אני אפסיק לרכב. כמעט התפוצצתי לה מצחוק בפנים. אני הרבה שנים סבלתי מכאבים בשכמות, ולאחרונה עבדתי על ישיבה נכונה וכואב לי הרבה הרבה פחות. שווה לבדוק את הכיוון הזה.

fliperit

New member
אומרים לי שאני יושבת לא רע...

אבל בזמן האחרון רכבתי רק על אורפי בית ספר לא כ"כ נוחים (כי ביחד עם פליפ הלך גם האוכף הנוח..), אז יכול להיות שיש לזה חלק בעניין... בכל מקרה, היום אני מרגישההרבה הרבה יותר טוב, וזה כנראה היה פשוט כאב שרירי. יש לי פטור משיעורי ספורט לשבועיים הקרובים...אבל זה כנראה לא ביג דיל

למעלה