כאבי ברכים....

כאבי ברכים....../images/Emo10.gif

חזרתי לרכיבה לאחר 6 חודשי החלמה ,היום כעבור 3 חודשים אני מעלה את עצימות האימונים ,ובפועל מה שקורה כאשר אני דוחף חזק בעליות ברך שמאל מתחילה לכאוב ,וזה רק כאשר יש עומס גבוהה . זהוא מצב שלא מוכר לי מהעבר ... כרגע החלטתי על מנוחה לשבוע ,האם יש עוד דברים שאוכל לעשות על מנת למנוע מצב זה בעתיד ?

Gspin

New member
../images/Emo118.gif כאבי בירכיים

א- הייתי ממליץ לך ללכת לאחד שמתמחה על מנת לבצע: 1. בדיקת גובה כיסא. 2. בדיקת מיקום הכיסא (קדימה/אחורה). 3. בדיקת מיקום והטיית הקליט בנעל. ב- אם החלמת מאיזושהי פגיעה אורטופדית, וגם אם הכאב לא עובר - הייתי ממליץ לך לגשת לאורטופד.

DRIM4

New member
טיפים קטנים

ברור שאתה צריך ליישם את מה שהציעו לך. גובה כסא כוון קליטים וכו.. בדיקה של אורטופד מומחה מומלצת ויפה שעה אחת קודם. נסה לבצע תרגילים למתיחת שרירי הרגליים. יש תרגילי יוגה נהדרים זכור שלא פחות חשוב מהאימון עצמו. זה לעבוד על אורך שריר. שריר קצר ונוקשה יכול להוות מקור לצרות לא מעטות. כמה אתה דואג להרפיית הגוף שרירי הרגליים תוך כדי רכיבה?? ורק שתחייך

tomernobel

New member
מפעם אחת אל תתרגש כל כך

חוץ מזה אתה כבר ללא ממש ילד - אז אם קצת קשה לגוף מותר להרגיש. שבוע מנוחה נשמע לי קיצוני. תמשיך לרכב במשך השבוע עצימות נמוכה תראה מה קורה - כואב לך אז תחשוב על מנוחה - לא כואב- ממשיכים... אם המצב חוזר על עצמו תתיעץ הלאה... וכמובן שהעצה לגבי התאמת האופניים לוקחת חזק...

תרכיב פדל רגיל לרגל שמאל

רק כדי לבודד את האפשרות שכוון הקליט הוא גורם משפיע.

abeegilat

New member
הייתי מוסיף גם

שלום לך ולשאר העמיתים 1. כדור של גלוקוזמין כונדרואוטין בתקופה שהכאב חד 3 ביום ואח"כ 1 ליום כדי למנוע נזק נוסף. 2. עובד על הילוכים נמוכים וקאדנס גבוה. 3. מנסה לפחות עד שהכאבים עוברים לא להעמיס על הברך. 4. עולה ממצב ישיבה למצב עמידה ומפדל ב"סטנדינג פוזישן". 5. עולה עליות ארוכות עם שיפוע מתון ולא קצרות וחדות. יום טוב ותרגיש טוב בברכה אייבי גילת יועץ לרוכבי אופניים טים מצמן פולג 4679299 - 052

RONAL111

New member
לגבי כדור של גלוקוזמין כונדרואוטין

יש חילוקי דעות לגבי יעילותו. מי שבכל זאת מאמין ביעילותו לשימור הסחוס יש לקחת את המינון המצוין ע"י אייבי.אבל אם מדובר בכאבים יש להשתמש במגה גלופלקס(שזה השם המסחרי של הכדור!)שכולל גם MSM שהוא הרכיב שמטפל בכאב! כמובן שההמלצה לכיוון האוכף היא מס' 1 !(אני מניח שאת זאת אתה יודע לבד כי אתה חוזר לרכב ולא מתחיל.) אם אתה חוזר אחרי פציעה ו/או טיפול אורטופדי רצוי מאד להתיעץ באורטופד שמבין בספורט.

ItsikH

Member
איפה בדיוק הכאב? המיקום חשוב לאבחנה (לא שאני מתיימר להיות מומחה אבל אני יודע שזה משנה).

pilmot

New member
תרגילים לחיזוק הרגליים

אולי עכשיו זה קצת מאוחר מדי אבל באופן כללי תרגילי כל לרגליים (אם במכון כשר אז משקל נמוך והרבה חזרות) ולא רק התרגילים של פשיטה או/ו כריעה אלא גם תרגילים על השרירים המייצבים. בכל מקרה (רק אחרי) כיוון תנוחה ואורטופד בהצלחה מוטי

חברה- מה זה עצות האחיטופל האלו

ועוד מאנשים שמתיימרים להיות יועצי אופניים (מקצוע חדש?) ומאמנים מקצועיים?? מילא הבן אדם היה רושם "כשאני לוחץ כואב לי בחלק האחורי הימני והכאב חד יותר בסוף התנועה"... . רבק- כתב "כואב" איפה כואב?, כמה כואב? איך הוא יושב על האופניים? איך הוא מדווש? כמה שוקל????? כאילו דאא??? כמה שעות הוא רוכב באימון? בשבוע? פספסתי כאן משהו? אולי כדאי לענות על כמה שאלות סתמיות כאלו לפני שנותנים טיפול טרופתי בהתכתבות? אני קורא כאן לסדר...

odedbc

New member
6 חד' לאחר החלמה? להפסיק לרכב מיד

ולגשת לאורטפד. אם הכל בסדר ואין שום קשר לפציעה\מחלה ממנה אתה מחלים, רק אז להמשיך ולבדוק עניני אופניים.

DRIM4

New member
מאוחר מדיי

הפציינט האומלל נלקח באישון ליל מביתו סומם והושקה.. בוצעו בו מעשה סדום ועוד מעשה מגונים וזאת בניגוד לרצונו המוחלט ולבקשו המפורשת.. ככה זה הגעת מאוחר מדיי מיקי יכלת לקטוע את המעשים הנוראיים בעודם באיבם הפשע בוצע.. ואצבע מאשימה מופנת ליועץ שלא מילא את תפקידו כהלכה.. ולא הזהיר אותנו השוטים.. אבוי לכלימה לבושה..

הלו תרגעו ..

שום דבר לא מאוחר ,העיצות שקיבלתי כאן נלקחו בערבון מוגבל . לגבי הפציעה מלפני 6 חודשים : בעברי כרוכב אופניים אני רוכב פרירייד וקרוס קאנטרי , הפציעה "נלעסה" רבות בפורום פרירייד בקצרה אספר שקפצתי דרופ של 4 מטר בצורה מזלזלת אם אפשר לומר ,נחבתתי על הקרקע(שברים ב 4 חוליות,3 צלעות וסדק של 5 ס"מ בעצם החזה(הסתרנום)) ,ומכאן הסיפור ארוך ומסובך . הכאבים בברך אינם קשורים כלל לפציעה... חזרתי לרכב כביש בינתיים (על השטח לא אוותר לעולם) ,ורוכב כ 8-10 שעות שבועיות. לפי הבנתי חלק מכאבי הברך השמלית בשעת מאמץ נובע מכיוון לא נכון של האופניים(כיסא וכ"ו), ולכן היום רכבתי וכיוונתי את הכיסא (גובה,מרחק מהכידון וציר הפדלים וכו) לפי הכיוון של אופני xc ,ע"י מטר , והרי הפלא הכאב הנורא שחשתי לפני כמה ימים הלך ודעך ,אציין גם שלא דחפתי חזק ועבדתי על קדנס גבוהה עם מהירות ממוצעת של 35 קמ"ש ... תודה למיעצי הסתרים , ורק עיצה קטנה בשבילכם ,בכול מה שנוגע לכדורים ותרופות ,זה לא המקום ... יהיו כאלו שינסו כדורים שחלק מכם יעצתם ובפועל יגרם להם יותר נזק מאשר תועלת. תודה שביט כוכבי teamsgav .

למעלה