כאבי ברכיים

שירונת4

New member
כאבי ברכיים

שלום רב, אני מתנצלת מראש על המגילה... אני בחורה בריאה בדר"כ, אך סובלת זה זמן ממושך (למעלה משנה) מבעיות בברכיים. הלכתי לכמה רופאים והתגובות ששמעתי היו - עודף גמישות (ולכן הברך זזה ממקומה) - מבנה הברך לא טוב - שחיקה של הסחוס - דלקת רצינית בברך (לקחתי אנטיביוטיקה אך כלום לא השתפר) בצילום ניתן לראות כי הברך לא מיוצבת במקומה. עשיתי פיזוטרפיה במשך 6 חודשים - המפגשים שיפרו מאוד את מצבי אך הביאו אותו לנקודה שהכאב נסבל אך לא נעלם לגמרי. ניסיתי לשחות, לעשות תרגילים לחיזוק הארבע ראשי, פילטס אבל 1. אין שיפור 2. לפעמים יש החמרה ואני מפחדת לחזור למצב בו הייתי קודם. אני לא יכולה להתכופף או לעלות ולרדת במדרגות. אם אני קופצת\רוקדת אחרי כמה דקות יחלו כאבים. גם עמידה ממושכת על הברכיים גורמת לי לכאבים. אני קצת מיואשת כיוון שאני מאוד אוהבת ספורט אך לא רוצה להזיק לעצמי. האם להמנע מכל ספורט שגורם לי לכאבים? מה אפשר לעשות (תזונה? קומפרסים?) האם המצב יכול להשתפר? תודה מראש

ברכיים

חריקה לרוב מראה על בעיה בסחוס. סחוס בריא הוא חלק ואין חריקה. בשלב זה כדאי להתייעץ עם אורתופד מומחה ברכיים לקבל איבחון מסודר והמלצות להמשך טיפול.

למעלה