כאבי ברכיים

yifati XD

New member
כאבי ברכיים

שלום, אני בת 17 וכאשר הייתי קטנה יותר, סבלתי קשות כל ערב מכאבי ברכיים לא מוסברים. לפי השעות שזה הגיע, היה נראה שזה מעייפות, ואני זוכרת את עצמי כמעט כל ערב מתפתלת מכאבים עד שאני הולכת לישון. כאשר הורי שאלו את הרופאה הטענה הייתה שאלה הם כאבי גדילה, מה שמעולם לא נשמע לי סביר. הכאבים התמעטו עם השנים וכיום כמעט ואינם, וזאת הסיבה שפשוט הפסקנו לבדוק את הסיבה, אך חוזרים מידי פעם. לדוגמא כאשר אני חוזרת מטיולים, ואני מרגישה את העייפות הכבדה, הכאבים שוב מתעוררים, וברור לי שאלו הם לא כאבים מההליכה הרבה. אשמח אם למישהו יש רעיון בנוגע לסיבה לכאבים, הם לא כל כך מטרידים אותי מפני שהם פעם בהמון זמן וגם לא כל כך חזקים כמו בעבר, אבל אני מאוד סקרנית. דרך אגב, הכאבים הם לא ישירות על הסחוס אלה מורגשים בכל האזור, וגם לא קשורים לאף תנועה שאני עושה עם הברך, פשוט מורגשים בכל תנוחה שבה הרגל נמצאת.

יש טעויות טובות

וזו יכולה להיות אחת מהן. לפי דברייך הרופאים בעבר לא ממש עזרו עובדה שעדיין את זוכרת מה אמרו ואיך הרגשת. ברפואה משלימה, יכולים לתת לך כיווני מחשבה וטיפול מתחומים שונים המבוססים על גישה וידע שונה משל הרפואה הקונבנ'. יתכן שיש בעיה ביציבה שלא נתנת לזיהוי במיכשור רפואי, יתכן שהרגישות באה ממקום אחר בכלל. יש דרכים שונות לפתור את הכאב( לאו דוקא לאתר את הסיבה, אלא לעזור לגוף לעבוד נכון יותר)

יעל ND

New member
אצל בת הקטנה שלי היה בדיוק אותו סיפור

גם אותה לקחתי לאורטופד ולראומטולוג, בדקו אותה מקודקוד עד לעקבות אמרו, שזה "כאבי גדילה". הסבל שלה היה פשוט איום. נתתי לה הומאופתיה - וזה לא סתם עזר, היא לגמרי שכחה מהעניין. מאז עברו כ-15 שנה, ברוך ה', לא היה זכר לבעיה.

ינוקא1

New member
לפי רפואה סינית

הברכיים קשורות לכליות. הכאבים שמתגברם בשעות הערב כנראה קשורים לסינדרום הנקרא כנראה "חסר YIN" - זה בדרך כלל מלווה בהרגשה של חום כללית בגוף שמתגבר לקראת הערב , פנים אדומות מעט , חום בכפות ידיים ורגליים , צמא ועוד. זה נוצר כתוצאה מכך שחסר בגוף "חומר" (YIN) לעומת YANG , ואז בגלל שיש יותר יאנג מYIN , יש בגוף הרגשה של חום , והיא מתבטאת גם בכאבי הברכיים. הפיתרון ברפואה סינית הוא הזנה של הכליות בדם ובYIN. ניתן לבצע זאת באמצעות צמחים או דיקור ועוד. בשביל אבחון מדויק צריך לראות מטפל , אבל כנראה זו הסיבה. זה גם קשור לגדילה כי אצל ילדים בגלל הגדילה נוצר מחסור בחומר , ובאופן טבעי ילדים נוטים לזה. עכשיו כשגדלת ,את מרגישה את זה פחות.

למעלה