כאבי ברכיים

כאבי ברכיים

רציתי לשמוע איזה תחום ברפואה המשלימה מתאים לכאבי ברכיים הנובעים מסחוסים שחוקים- פרט לדיקור סיני. תודה, יהודית

שיאצו כמובן!

שלום יהודית. שיאצו מאוד יעיל גם בבעיות מסוג זה. אם יש לך שאלות בנושא אני אשמח לענות.

שיאצו

קרן אור, תודה על התשובה המהירה, וכן- אשמח להבין למה שיאצו לברכיים. יהודית

אורווה

New member
שיאצו-עזרה

קרן,אני מאוד מתענינית בשיאצו.יש לי 2 נקו´ בגו העליון שיש לי בהם כאבים ואמרו לי ששיאצו יכול מאוד לעזור.רציתי לדעת מה המקומות שנותנים טיפולים טובים, אם את יודעת מה מחיר טיפול, ואם זה יקר, אם יש טיפולים של מתלמדים?אודה לך אם תעני אם יש לך המידע

m_katzmann

New member
כאבים בברכיים

הברכיים מייצגות את האגו והגאווה. כאבים שם מצביעים על חוסר גמישות ופחד. איך לטפל - בחרי לך את הטיפול שלך מתאים יותר מכל, כי כולנו בעצם מטפלים לא בבעיה אלא באדם. מאיה

איזה משפט חזק .. ונכון ../images/Emo22.gif

"כולנו בעצם מטפלים לא בבעיה אלא באדם" ולשאלתך יהודית , הייתי ממליצה לך במקביל לטיפול חיצוני ( ממטפל) לעשות טיפולים אישיים הן ביוגה והן בטאי צי . וסתם לשם סקרנות , למה לא דיקור סיני? ערב טוב יעל

"האדם" הוא אמא שלי....

בת 74, וגם אם יש בעייה של אגו וגאווה נראה לי קצת קשה לשנות עכשיו....אז אני רוצה למצוא משהו שיקל עליה. היא "מוכנה" ( וגם זה לא פשוט) להתנסות מכיוון שהיא מיואשת אבל טוענת שאינה יכולה לשאת את דקירות המחטים. תודה, יהודית

יהודית, אני מורה ליוגה ויש לי

ניסיון רב עם בנות גילה ומבוגרות יותר... ההמלצה החד משמעית שלי לסובלים מבעיות ברכיים (וגב) היא: לרדת לריצפה לחצי שעה ביום ולשבת עם רגליים ישרות בפיסוק. הבטן התחתונה צריכה להיות כמה שיותר קדמית (רצוי לפני האגן...) אבל... יש כאלו שבקושי יושבים בהתחלה אלו כדאי שיתחילו עם זמן קצר יותר ויעלו בהדרגה אפשר להישען על הקיר, רצוי לשבת על כרית להגבהה של האגן (מקל מאוד על הגב) הישבן מונח על הכרית, הירכיים - לא! מה עושים על הרצפה? אפשר לקרוא, לקלף תפ"א או לשחק עם ילדים (או נכדים או נינים) אפשר סתם ליצפות בטלביזיה או לשוחח בטלפון ואפשר לנצל את הזמן כדי לטפח את הגוף למשל: להניע את כפות הרגליים כדי לטפל בקרסולים או להפעיל את האצבעות ואת כף היד כדי לשמור שם על גמישות ואפשר לטפל טיפול מעמיק יותר בברכיים... איך? הוזכר השיאצו. אין תחליף לטיפול מקצועי אבל... לחיצות עמוקות משני צידי הברך, ממש ממש על המפרק יכולות לעזור. מה עושים? מתחילים עם תנועות מעגליות או מעלה מטה לאורך הרגליים, עם יד שלמה או על כל האצבעות מחממים את האיזור ומזרימים בו את הדם... אח"כ מטיילים עם האצבעות ומחפשים נקודות כואבות. לוחצים על נקודה כזאת ומעסים בתנועה סיבובית תוך כדי נשימה - עד שהכאב יורד. עוברים מ"מ ליד וחוזרים על הפעולה. חשוב ללחוץ עמוק!!! ללא רחמים!!! המטרה: הישיבה מסייעת להארכת שרירי הרגל האחוריים ושחרור חלק מהלחץ שמופעל על הברך שיאצו עובד!!! הלחיצות על מקומות כואבים עוזרות לשחרר מתח, הצטברות רעלים והן מגבירות זרימת דם עם חמצן וחומרים אחרים לאיזור. התוצאה: הפחתת כאבים מיידית + לפעמים שחרור חלק מעוצמת הדחיסה של המפרק ובכך - מתן מרחב שיקום. כדאי להוסיף טיפול תזונתי לשיקום הסחוס: גלוקוזאמין + כרונידיטין אני מציעה שאימך תשלב טיפול מקצועי גופני (שיאצו, עיסוי) עם טיפול תזונתי ועם העזרה העצמית שתיארתי לעיל. מניעה: יש להימנע ממדרגות - בעיקר ירידה בהן חשוב לדאוג למדרסים ולנעלים עם בולמי זעזועים, להימנע מעמידה ומהליכה ממושכת, ולהקפיד על ברכיים לא נעולות מקווה שלא שכחתי כלום... אני רגילה ללמד את זה בשיעור פרונטלי כך שיתכן שהתיאורים לא ברורים לגמרי
את מוזמנת לשאול שאלות הבהרה - כמה שצריך... רפואה שלמה לאימך!!

../images/Emo124.gif יהודית

אסור לעשות שיאצו לאישה בת 75 !! ולגבי המחטים - שווה נסיון יש גדלים ועוביים שונים ואם ילדים יכולים לסבול את הכאב אני בטוחה שגם היא...ואם בשום פנים ואופן אז לפחות צימחי מרפא . בהצלחה בכל אשר תבחרו יעל

שיאצו

יעל, אני מאד מודה על האזהרה כי לא היה לי מושג שאסור. איש לא הזכיר רפלקסולוגיה. האם אין בה תועלת? יהודית

יהודית

ראשית שימי לב שישנם מטפלים רציניים וטובים שחולקים עלי בנושא ההזהרה - לשיקולך. שנית , אכן רפלקסולוגיה בהחלט יכולה להקל ולעזור , אני אינני רפלקסולוגית וחסר לנו מטפל ממוחה בפורום שיביע את דעתו , בכל אופו שווה לברר בנושא. שבת שלום יעל

avorly

New member
אמנם לא מומחית ... אבל רפלקסולוגית|

ובתור אחת שכזו, שעובדת כרגע על מבוגר עם בעיות ברכיים, יכולה להגיד לך שרפלקסולוגיה מאוד עוזרת. הרפלקסולוגיה עובדת יותר בעדינות ובמקרים של מבוגרים היא יותר יעילה. כשאני אומרת יותר בעדינות, אני מתכוונת שכשעובדים ברפלקסולוגיה אנרגטית יותר קל לקבל ופחות כואב למטופל. מקווה שעזרתי. בברכת רק בריאות, אורלי

יעל - מצטער, לא מסכים!

כבר טיפלתי בשיאצו בבני 70 ו-80, בלי לגרום שום נזק. מטפל טוב יגיע לצ´י (קי), ולא ישתמש במשקל גופו כדי לשבור עצמות! הרי בכל אדם מטפלים לפי מצבו, וברור שצריך להביא בחשבון את הגיל. כבר כתבתי כאן מה דעתי על "כיסוי איבר הישיבה" הנהוג בבתי הספר לשיאצו בארץ. אם המטפל טוב, הוא יכול לטפל בכל מטופל. כן, גם חולי אוסתיאופורוזיס, ואפילו סרטן. ואם הוא לא בטוח בעצמו, שלא יטפל במצבים כאלה - מה יותר פשוט מזה? טיפול שיאצו יכול לעזור מאוד, אם המטפל טוב ויש לו קשר טוב עם המטופל. עם כל הכבוד לכיסוי איבר הישיבה, חבל למנוע עזרה ממי שזקוק/ה לה! וחוץ מזה -
שבת שלום!

לעניות דעתי זה לא כסת"ח

על פי תפיסתי טיפול בשיאצו עובד על הרקמות העמוקות תוך הפעלת לחץ , ויש חשש סביר לפגיעה בעצמות ופגיעות בדם . אני אישית אישית לא מטפלת בשיאצו באנשים עם רמת סיכון לפגיעה , יש כ"כ הרבה טיפולים טובים יותר , אז למה לקחת סיכון?. מבינה את גישתך ומעריכה אותה , עם זאת חולקת עליך
שבת שלום, יעל

לקחת סיכון, כי בלי סיכון אי-אפשר לע

לעזור. בכל טיפול יש אלמנט של סכנה, גם בדיקור. ככל שהמטפל יותר טוב, כך הסכנה יותר קטנה. ואיזה טיפולים "הרבה יותר טובים"? אולי אני צריך להחליף מקצוע?
שבת שלום, דוד

דוד

מסכימה שבכל טיפול יש סכנה ,אבל בשיאצו הסכנה כפולה . כפי שהסברתי - בהשקפתי שיאצו היא עבודה עמוקה וחזקה , חלק ממהות השיאצו בעיני זה העבודה בשיטת הספוג ( לחץ חזק ש"עוצר" את זרימה ואז בפתיחת העוצר הזרימה מהירה ) - שיטה זו לא מתאימה ( שוב לעניות דעתי) למבוגרים. וכשאני מתכוונת שליטות טובות יותר אי מתכוונת לרפלקסולוגיה , יוגה, טאי צי, דיקור, צמחי מרפא, שמנים, ואני בטוחה שיש עוד קצת ששכחתי ועוד המון שאני בכלל לא מכירה. ולא , אל תעשה הסבה וגם אל תפסיק לטפל , אם זו השקפתך . שבת שלום יעל

מדוע לדעתך שיטות אלה טובות יותר?

האם כוונתך באופן כללי, או ספציפית למקרה זה? לגבי צורת העבודה, כנראה שאני כבר לא עושה שיאצו כי מה שאת מתארת זה לא מה שאני עושה... אבל זה כבר ענין אחר.

ספיציפי לגיל..

כמו שאמרתי , אני לא הייתי לורחת סחכון לטפל באישה מבוגרת בשיאצו אם יש לי כלים אחרים בטוחים שמשפיעים לא פחות טוב משיאצו. וכבר הבנתי מהתכתבויות שונות שאנחנו לא עושים את אותו השיאצו..
שבוע טוב יעל

למעלה