כאבי ברך ללא מרפא?

כאבי ברך ללא מרפא?

לפני חצי שנה נפלתי ברחוב על ברך שמאל. אחרי כמה ימים הכאבים גברו, הלכתי לטיפול ונתנו לי כדורים. לא ממש עזר אבל הכאב פחת. אחרי חודשיים נפלתי שוב(!!) על אותו המקום- ברך שמאל! כאבי תופת ושטפי דם ולאט לאט הכאב פחת. הלכתי לפיזיוטרפיה לאחר שבצילום שעשיתי לא ראו שבר או סדק בעצמות (הכל היה נראה לרופא תקין), אבל הפיזיוטרפיסט אמר שאולי אופניים יעזרו קצת אבל זה כאבים ברי חלוף, ורק הזמן ירפא. הלכתי לעוד אורתופד שהחליט לתת לי כדורים אבל החלטתי שדי מספיק. לא לוקחת שום כדור.
לפני חודש הכאבים התגברו, זה כבר התחיל לכאוב לכיוון כף הרגל. הלכתי שוב לאורתופד היום שאמר לי שאין לו ממש מה לעשות ושלח אותי לרופא כלי דם כי לטעמו יש לי כלי דם חסומים בברך.
מה קשור כלי דם עכשיו? אני כבר לא מבינה מה הקטע הזה ושאף אחד לא יודע כלום.
אציין שאני שוקלת כמעט 100 ק"ג והמשקל ברור לי שלא מסייע, אבל חצי שנה של סיוט ואין מענה זה פשוט לא נורמלי כבר.
מישהו מכיר מקרים כאלה?
תודה!

מאיר72

New member
יש מרפא

אורית אור שלום,
יש הרבה מקרים בהם לרפואה הקונבנציונלית אין מזור לבעיות והטיפול שלהם נעשה בעזרת משכחי כאבים, לרפואה המשלימה בכלל ולרפואה סינית בפרט יש מענה מצויין למקרים מסוג זה. וכמובן כפי שכתבת הורדה במקל תקל על הברך.
אשמח לעזור
בברכת שבת שלווה ושקטה

0 אור 0

New member
יש מה לעשות

קודם כל מסכימה עם מאיר שהפתרון הראשון שכדאי לבדוק זה רפואה סינית - לפעמים דיקור, לפעמים שילוב של דיקור עם צמחי מרפא, ולפעמים גם תנועה / צ'י קונג שהמטפל ידייק לך
בנוסף כמה דברים:
1. להקלה על הברך - אמבטיה עם מי מלח (אפשר גם ללכת לים), קומפרסים עם צמחים מרגיעים ואנטי דלקתיים (למשל לבנדר)
2. עבודת שיקום של הסובב את הברך - שירי הרגל ושירי היציבה שנפגעו - צריך לטפל בהם בעיסוי מקצועי ממטפל שמתמחה ברמה שידע לא רק לטפל בשרירים הנכונים אלא גם להנחות אותך ליציבה ותנועתיות נכונה
&nbsp

ladybug4NLP

Active member
איזה קופ"ח את ומהו מקום מגורייך

אם את חברת מכבי וגרה בגוש דן-במקום לקבל פיסיוטרפיה בקופה-אפשר להפנות אותך עם טופס 17 לתל השומר.
הרבה יותר טוב מאשר בקופה וגם יותר אפשרויות: כל טיפול מלווה גם בהליכה לחדר כושר עם תרגילים מותאים למצבך.

הידרוטרפיה: הוצע לי עבור הברך-כרגע מכל מיני סיבות לא יכולה להשתמש בזה.
כמו כן בקשי מהרופא שלך הפניה לסי.טי. זה שלא נשבר שום דבר לא אומר שלא מתחת גיד או שיש לך דלקת במקום כלשהו בברך.
יש כאלה שדיקור עוזר להם, ויש כאלה שעוזר להם דווקא trigger point therapy (שזה מסז' בנקודות טריגר מאד ספציפיות.
אני חושבת שאם יש דלקת אז אסור לעשות בברך עצמו.

בררכיים זה סיפור ארוך וצריך הרבה סבלנות. לפעמים אם יש דלקת שחוזרת אין מנוס מלקחת תרופה זו או אחרת או זריקות.
השתדלי להמנע מסטרואידים.

וגם יש מכשיר טנס קטן שזה סוג של זרמים חשמליים שמאד עוזרים לכאבים מכל מיני סוגים.
ניתן להשאיל ביד שרה או דומה.
ניתן גם לקנות מכשיר קטן ומאד אפקטיבי בשם touch tense/
אישית לא ניסיתי (למרות שאני רוצה) אבל מאנשים במח' השיקום בתל השומר שמעתי שזה מאד אפקטיבי.
לחברי קופ"ח כליית זה עולה 164 ש"ח ולאחרים הרבה יותר
הרבה בריאות

0 אור 0

New member
כל הדברים שלא שייכים לרפואה משלימה אני לא מתייחסת אבל

כדאי מאד להבין שטריגר פוינט תראפי כמו שאת קוראת לה, זו אחת הטכניקות שעומדת לרשותו של המטפל בעיסוי רפואי,
למעשה היא נלמדת עוד בתחילת השלב של לימוד רקמות עמוק
יש אמנם מי שמלמדים קורסים ממוקדים של הטכניקה הזו, אבל התועלת שבה היא בהקשר הכולל של אבחון וטיפול שיכול לשלב מספר טכניקות - לכן עדיף לקחת מטפל בעל מומחיות ועומק שיכול להתאים את הטכניקה הנדרשת ולא מוגבל לטכניקה אחת.
ולטובת מי שלא מכיר - ההתמחות בעיסוי רפואי כוללת בתוכה בדרך כלל 3 שלבים:
לימוד של עיסוי בסיסי - שבדי וכד'
רקמות עמוק - העמקה בהבנה של השרירים והכרת טכניקות ספציפיות לפתרון כל מיני בעיות
התמחות רפואית שיקומית - מתייחסת לפתולוגיות שונות, הבנה שלהם, העמקה של יכולת האבחון והטכניקות האפשריות האופטימליות לטיפול לכל בעיה.
יש במסלול הזה הרבה הסתעפויות - למשל התמחות ברפואת ספורט, למשל שיטות עיסוי נוספות כמו אנמו או עיסוי תאילנדי שלכל אחת מהן עוצמות מיוחדות משלה ועוד
אפשר לקצר את הדרך ולקחת סוג של סדנאות לטכניקה מסויימת , אבל זה כמובן לא שווה ערך, למעט מקרים של מישהו שהידע שלו רחב ועמוק מתוך התמחות במסלולים אחרים ובא רק להשלים טכניקה ספציפית שחסרה לו - למעשה עבור אנשים כאלו פותחו הסדנאות
&nbsp

ladybug4NLP

Active member
אור-בכל נושא אני חושבת שכדאי לפנות לטוב ביותר

וכמובן שלא מישהו שעשה איזה קורסון קצר.

בגלל זה הצעתי להגיע למח' שיקום של תל השומר שיש שם עבודה גם עם trigger point
אישית הייתי בצד המקבל ואין לי שום ידע מעשי במאז' חוץ מקצת לחיצות לעצמי

0 אור 0

New member
את חוזרת וממליצה בלי להבין מספיק

טריגר פוניט זו טכניקה מצויינת, אבל אולי לבעיה הזו נחוצה טכניקה אחרת
יש לי המון כבוד למחלקות שיקום בבית החולים ולפיזיותרפיסטים טובים עם ידע רחב, אבל לפעמים במצבים מסויימים של שרירים דוקא למטפל בעיסוי רפואי או בשיטות מעמיקות מזרחיות יש ידע עם גישה טיפולית שעדיין לא מוכר לרופא המערבי
אני מברכת את החיבור בתל השומר למטפלים בעיסוי - חיבור ברוך
אבל בהחלט ניתן להגיע למטפל טוב לאו דקוא שם ולקבל את הטיפול\
&nbsp

למעלה