כאבי בטן

timkerbell

New member
כאבי בטן

שלום לכולם! קוראים לי אינגה ואני בת 16. אני סובלת מכאבי בטן בלתי מוסברים מאז שאני זוכרת את עצמי,ולפי ההורים שלי,מאז שנולדתי. בדר"כ,כאבי הבטן מחריפים אחרי שאני אוכלת.... עשיתי את כל הבדיקות האפשריות כדי למצוא ממה אני סובלת,והלכתי לאלפי רופאים,אבל אף אחד לא ידע מה יש לי. אני כבר לא יודעת לאן לפנות,והייתי רוצה שתגידו לי אולי,אם יש דרך להפסיק את כאבי הבטן. עוד נקודה: אני כבר כ"כ התרגלתי לכאב שהוא כבר לא מפריע לי,ורק כשאני "נזכרת" בבטן שלי,היא כואבת לי... בבקשה,עזרו לי. תודה.

אינגה יקרה

חסרים לי פרטים רבים, האם ניסית פעם להוריד קבוצות מאכלים "אלרגנים" כמו מוצרי חלב, פרות הדר, קטניות? האם את יכולה לפרט מה את אוכלת ביום שיגרתי ? האם כאבי הבטן חזקים כמו קילקול קיבה או עמומים כמו כאבי מחזור? האם את סובלת מהפרעות גסטרו נוספות כמו גזים ושילשולים/ עצירות? האם יש לך כמיהה חזקה למתוק? האם צרכת בילדותך כמויות גדולות של אנטיביוטיקה? האם הינך נוטלת תרופה קונוונציונלית או תוספי מזון כלשהם? סליחה על ריבוי השאלות,זה הכרחי לאיבחון ראשוני כללי. שבוע טוב יעל

timkerbell

New member
יעל,

קודם כל,תודה שענית לי. :) בנוגע לשאלות: עשיתי בדיקת רגישות לחלב,ולא מצאו אצלי כלום. חוץ מזה,זה לא הגיוני שאני אהיה רגישה לאיזשהו סוג של אוכל,כי אני סובלת מכאבי הבטן 16 שנים....ובמהלך השנים שיניתי את התפריט שלי... :) ומערכת העיכול שלי פועלת נורמלי לחלוטין... אין לי כמיהה חזקה למתוק,וגם לא צרכתי הרבה אנטיביוטיקה. אני גם לא נוטלת שום תרופות... i´m perfectly fine... מה לא בסדר איתי? שכחתי לציין שכאבי הבטן מחריפים כשאני כועסת או בלחץ... והכאב לא חזק...הוא פשוט מעיק כזה...גם עכשיו כואבת לי הבטן. היא כואבת לי כ-ל הזמן.הרופאים אף פעם לא ראו תופעה כמוני. :) מקווה שתעזרי לי... :)

שווה בדיקה ...

אינגה יקרה , דרך האינטרנט יהיה קשה לאבחן אותך , אבל אין זה אומר שלא יהי ניתן לעזור לך , יכול להיות שיש לך תסמנות המעי הרגיז בדרגת חומרה גבוהה . תסמונת זו באה ומחמירה הרבה פעמים במצבי סטרס שונים .ואולי יש לך אלרגיה למזון ,לכן צריך יהיה להוריד בסדר ובסבלנות כל פעם קבוצה אחרת ולבדוק. הייתי מציעה לך לגשת למטפל רב תחומי , דיקור צמחי מרפא ורפלקסולוגיה או שיאצו יוכלו לאבחן את הבעיה ולטפל בה וסביר להניח שהכאב יוקל אם לא יעבור לגמרי - שווה נסיון. בהצלחה יעל

m_katzmann

New member
טוב שהגעת לכאן

היי אינגה, קצת קשה לפי מעט הפרטים שמסרת לאבחן מה היא הסיבה לכאבי הבטן. על כל פנים בקנסיולוגיה ניתן לאבחן את הסיבה לבעיה ולטפל בבעיה וגם בתחומים אחרים של הרפואה האלטרנטיבית ניתן לטפל בחוסר האיזון שגורם לכאבי הבטן. דרך אגב יתכן שסוג מסויים של אוכל הוא זה שגורם לכאב כמו אוכל מלוח או מתוק,חמוץ או חריף. מאיה

timkerbell

New member
למאיה! :)

כולם מספרים לי על קנסיולוגיה...ואין לי מושג מה זה! את יכולה לספר לי על זה? ואיפה המרכזים של קנסיולוגיה פועלים? לאן אני יכולה לגשת? תודה,אינגה.

m_katzmann

New member
על קנסיולוגיה

היי אינגה, טיפולים קנסיולוגיים הם טיפולים חווייתיים, בו נוטל המטופל את החלק העיקרי והמטפל הוא בעצם הכלי לקריאת צרכי הגוף. כל אדם עובר בילדותו טראומה קשה, אצל חלק גדול זה אפילו טראומת הלידה עצמה או טראומה שעברנו עוד כעוברים. המוח שלנו זוכר הכל והוא מאוד מניפולטיבי ומנסה להגן עלינו שלא נחווה עוד חוויה קשה. הוא מקבע אותנו בדפוס התנהגות מסויים, שהשלכותיו הן גם על הגוף(מצבים ומחלות) וגם על הנפש (הרגשות והתנהגויות). fight and flightקנסיולוגיה מבוססת על עקרון ה- כאשר אנחנו נכנסים למתח המוח שולח המון דם ואנרגיה לשרירים הארוכים ומשאיר את השרירים הקצרים חסרי אנרגיה. כאשר אני אבוא ואבדוק דווקא את השריר הקצר ואמצא בו חולשה אבין שכאן יש חסימה אנרגטית וכל מה שנשאר לי לעשות הוא לברר למה דווקא כאן יש חסימה, על מה חסימה זו משפיעה, לנטרל את המתח השלילי שנצבר כאן ולהמשיך לחסימה הבאה עד לאיזון, עד למצב שבו אדם עושה את הבחירה לא מתוך אין ברירה אלא מתוך רצון ומודעות. החסימות האנרגטיות הן ע ל רקע תנועתי,תזונתי-אקולוגי,רגשי וחשמלי. השיטה מבוססת על שיטות מהמערב ומהמזרח ומטפלת הן במצב הפיזי והן במצב הרגשי שהפיזי הוא מראה של הרגשי והרגשי הוא מראה של הפיזי. לצערי הרב הטיפולים הם על בסיס פרטי בלבד. את יכולה להכנס לפורום רפואה משלימה של תפוז ללוחות יש שם כמה ק נ סיולוג יות, כמו כן הכנס י לאתרים של הרפואה האלטרנטיבית גם שם תוכלי למצוא מטפלים . אני כמובן אשמח לעזור לך אם תכתבי לי מהיכן את ב ארץ. מאיה

dul

New member
קינסיולוגיה ובעיות זיכרון

שלום מאיה האם יש טיפול קינסיולוגי העוסק בלקויות למידה ובעיקר בעיות זיכרון? אני מאזור חדרה אשמח אם תוכלי להפנות אותי למישהו העוסק בתחום וגר באיזורי. תודה DUL

אסתי123

New member
קינסיולוגיה- אתר נטסף

לאינגה אתר הסבר על קינסיולוגיה: http://www.dryang.co.il/metaplim/ArticlesDic.asp?status=1&category=14

אם אין לזה ידע מרפואה מדעית אפשר

אפשר וזה נובע מדפוסים וחרדות שתוכנתו בטרם נולדת או מיד בהיוולדך, אפשר גם והתפתח כאן מצב פסיכוסומטי. יש טיפול אנרגטי, מתחום הכלים של פסיכותרפיה רוחנית - ראי קובץ מצורף - אשר עשוי לשחרר אותך. אם זה מעניין אותך הראי את הקובץ להוריך וצרי עימי קשר. שבוע טוב אסתיה

שלום לך

כדי לעשות הבחנה מדויקת חסרים לי פרטים על מחלה שלה. לפי סימפטום כללי (כאבי בטן אחרי אוכל) אפשר להגיד שיש לך מה שנקרא ברפואה סינת תסמונת של כיבה קרה. ניתו לטפל בזה. הטיפול מורכב מהסדרת תזונה בצורה מסוימת, צמחים ותוספי מזון. אני לא יכול להוסיף פרטים מכוון שכדי לרפא מחלה כזאות צריכים לעשות בדיקה מאוד מעמיקה מיכאל

אינגה יקרה

המושג הזה, "תופעה בלתי מוסברת", ברפואה הקונבנציונאלית, שגור בפי הרופאים כשתיית מיים. כאבי בטן "בלתי מוסברים" נובעים ממשהו שאת שומרת בבטן ולא אומרת מזה שנים רבות. לכן, בידקי אם יש משהו שאת רוצה לומר למישהו ואינך עושה זאת. להורים, אחים, חבר יקר, או סתם אדם זר שגרם לך להרגיש רע ועדיין גורם ואינך אומרת מאומה. שמירת סודות בבטן גורמים לכאבי בטן מרובים, שחררי, והשתחררי. בברכת אור ואהבה בת חן

debby12

New member
מנהל
שללת אפשרות לצליאק?

היי אינגה/טינקרבל, אני לא מטפלת -- אבל רציתי לוודא אם בין אלפי הבדיקות שעשית נכללה גם בדיקת דם לנוגדנים המאפיינים צליאק. זאת מחלה שהרבה רופאים מפספסים כי הם מקשרים אותה בראש עם תינוקות ועם סימפטומים מובהקים כמו בטן נפוחה, רזון, אנמיה, שלשול, וגם כי הם חושבים שהיא מאוד נדירה. אבל זאת טעות כי המחלה משנה את פניה וכיום היא מופיעה גם אצל מבוגרים וגם עם כאבי בטן כסימפטום היחיד שלה [אני הדוגמה החיה לכך
]. חוץ מזה זה לא כל כך נדיר - מחקר חדש של פרופ´ לרנר מבי"ח כרמל מדבר על שכיחות צליאק של 1:157 באוכלוסיה בישראל. זה הקישור לאתר האגודה הישראלית בנושא. אם יש לך שאלות - תשלחי לי מייל הרבה בריאות!! דבי נ.ב. מקווה שלא פגעתי/הגזמתי בהפניה לרפואה קונבנציונלית בפורום הזה - פשוט אם זאת הסיבה לכאבים - חבל לפספס ולהמשיך לסבול...

למעלה