כאבי בטן

anat36

New member
כאבי בטן

בתי בת ה-6 מתלוננת בכל שעת אכילה על כאבי בטן. כשהיא אוכלת את הדברים שהיא אוהבת (חטיפים וממתקים) היא לא מתלוננת אבל כשהיא אוכלת אוכל קונבנציונלי (ארוחה מסודרת שכוללת פחמימות, חלבונים וכו') היא מתחילה להתלונן לאחר כ-3 נגיסות ומסרבת לאכול. כשעה אח"כ היא כמובן נעשית שוב רעבה, ואז מבקשת נישנושים. לטענתה, הבטן כואבת לה גם כשהיא אוכלת את הדברים עליה, אבל אז היא לא מתלוננת בקול רם. רקע: היא תמיד היתה "בעייתית" בענייני אוכל. כשנולדה, הנקתי אותה. היא היתה יונקת מעט (פחות מהמקובל) ומסרבת להמשיך. ולאחר זמן של שעתיים (המקובל היה 3 שעות) היתה מבקשת לינוק שוב. אולי יש לה קיבה קטנה, אבל אני לא מסוגלת לנהל חיים שסובבים כל שעתיים סביב שולחן האוכל. אני לא יודעת אם תלונתה על כאבי הבטן היא אמיתית או לא. ולא יודעת איך לבדוק את זה. כל עיצה תתקבל בברכה. תודה רבה וגמר חתימה טובה ענת

לא כ"כ חשוב אם הבטן

כואבת לה או לא. זה מה שהיא מדווחת וזה מה שהיא מאמינה שקורה לה או עושה מניפולציה עליו. לכן כפי שאני רואה צריך להגיב בשני מישורים. 1. לבדוק מה קורה עם תהליך העיכול שלה (בדיקות מערביות). 2. לא להגיב למניפולציות. ז"א לא לפתוח שולחן כל שעתיים-שתקח לבד כשהיא רעבה. וגם לא לקנות חטיפים הביתה. כשאין יותר קל לעמוד בלחץ. 3.ללכת לטיפול גוף-נפש שמאחד את שני המישורים, נתוני אופי+בעית עכול. שנה טובה עירית

0 אור 0

New member
תוציאי את המיקוד מעניין האכילה

אמנם לאמא יהודיה זה קשה מאד, אבל נראה שמה שקורה בבית זה שנושא האוכל הפך לנושא חשוב /מוביל ביחסים בבית. מה שצריך לעשות זה לנטרל את העניין. אני ממליצה לך על שיטה שעבדה אצלי ואצל חברות(אחרי שבדקת בצורה מקיפה שאין לילדה בעיה בריאותית): - את צריכה להחליט שהילדה היא אישיות ריבונית והיא מחליטה מה וכמה לאכול. - תקבעו כללים לגבי אכילה שמתאימים למשפחה: יש משפחות שאוכלות ביחד 2-3 פעמים ביום, יש משפחות שהאוכל במקרר וכל אחד מחמם כשהוא רעב. בכל מקרה הילדה תדע שאם היא רוצה לאכול יש לרשותה אוכל מגוון ומזין שהיא. יכולה לבחור לאכול ממנו בהתאם לכללים המשפחתיים. - חטיפים וממתקים שהיא אוהבת כדאי להחזיק בבית (אני פעם ניסיתי לגדל את ילדי ללא ממתקים עד שגיליתי שהם הולכים לחפש ממתקים אצל השכנים והחברים) - אבל ליצור מצב של בחירה. למשל: יש מקום לממתקים ואנו מחדשים את המלאי בכל שבוע בכמות של חטיף ליום - אם היא תאכל חטיף אחד כל יום יהיה לה לכל השבוע, אם תזלול לא יהיה לה לימים אחרים. הבחירה היא שלה. עוד טיפ חשוב: בקופסא/מדף של הממתקים כדאי לשלב גם כיפים טבעיים כמו צימוקים, שקדים, פרי יבש - בלי לנסות לדחוף אותו לבחור דוקא בהם. - לדאוג שיהיו בבית פירות וירקות טעימים שתוכל לנשנש. - אחרי שהסברתם לילדה את הכללים ודאגתם לכל מה שפירטתי קודם, לא מדברים על אוכל יותר. אם הילדה מוזמנת לשולחן ואוכלת רק שני ביסים וקמה, אז הכל בסדר. לא ללחוץ עליה לאכול יותר, בהתחלה עד שהיא תתרגל אפילו לא לשכנע או להציע. בשולחן האוכל תדברו על מה שקרה לה היום, מה שקרה לכם, דבר מעניין שקראתם וכד'. הכי חשוב: לתת לילדה נושאים אחרים כמוקד למערכת היחסים אתכם. תקבעו שעת משחק משותף, שיחות נפש, טיול. תקבעו זמן בשבוע שבו הילדה בוחרת מה היא רוצה לעשות אתכם - וזה הזמן שלה. אם הילדה תקבל את הזמן שבו היא מוקד תשומת לב, ונושא האכילה שלה יפסיק להיות חשוב, אני מאמינה שגם כאבי הבטן יפסקו. מזכירה שוב: כל מה שכתבתי בהנחה שבדקתם ואין סיבה בריאותית לכאבים.

Orrza

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

למעלה