כאבי בטן

gv789789

New member
כאבי בטן

שלום ..
בחודשים האחרונים אני סובל באופן תדיר מכאבי בטן ועצירויות שמפריעים לי בתפקוד היומיומי.
אני במשקל תקין, אוכל מסודר ועושה פעילות ספורטיבית אירובית כך שאני מניח שהבעיה היא במה אני אוכל-
אני אוכל בבוקר עוגה עם קפה. לארוחת בוקר בדרך כלל כריך עם גבינה או סלט אבוקדו ומעט ירק, בצהריים מנת פחמימות עם בשר, בדרך כלל אורז או פתיתים עם שניצל או קציצות ובערב סלט ירקות ו2 -3 פרוסות לחם עם גבינה לבנה, קוטג ובולגרית.בין לבין פירות - תפןח או בננה, או גם וגם (בד"כ עם יוגורט), 3-3 כוסות קפה וכמובן איזה שוקולד או חתיכת עוגה לנשמה.
האם אני מעמיס יותר מדיי מוצרי חלב? או אולי לחם? ניסיתי לצמצם קצת ולא הרגשתי הבדל. אודה לעצתכם. כמו כן במידה וארצה ייעוץ מקצועי האם מומלץ לפנות לתזונאי או רופא? תודה...

פצית219

New member
לדעתי לפנות בשלב ראשון לרופא משפחה והוא כבר

יפנה אותך לאן שצריך. אגב, אם אתה רוצה לבדוק רגישות ללקטוז וכו' אז לצמצם קצת לא יעזור לך. אתה צריך להימנע לחלוטין לפחות לאיזה שבועיים כדי להתחיל להרגיש הבדל.

תשובה

שלום רב,
אינני יודעת בן כמה אתה אבל בכל שינוי לא מוסבר בתפקוד מערכת העיכול מומלץ לפנות ליעוץ רפואי - תתחיל ברופא משפחה שאולי יפנה אותך לגסטרואנטרולוג. לאחר או במקביל לבירור רפואי של תחושותיך ניתן יהיה לשלב יעוץ תזונתי בהתאם שיסייע לך להרגיש טוב יותר.
בהצלחה
נטלי

למעלה