כאבי בטן

כאבי בטן

סובלת מכאבי בטן כל הזמן ורוב היום הורדתי מוצרי חלב. אם כן אז 1-2 מעדן ליום. ממעיטה בקטניות. בירקות מצליבים לא נוגעת. שמתי לב לכאבי בטן גם אחרי: תפוחים, אגסים, שזיפים, פלפל טרי, אפרסמון, תירס, ברנפלקס, פריכיות (כל מה שיבש או בא עם קליפה סיבית גסה). פירות ללא קליפה גסה כמו בננה, אפרסק בשל, תות, פירות הדר כמו תפוס לא עושה בעיות. גם הרבה מידי לחם עושה לי בעיות, יכולב במפוזר במידה. מה עושים במקרה כזה? נמנעים מהם? לא חייבים את הרשימה לעיל בתפריט? היתכן שגרעיני פשתן טחון יגרמו לכאבי בטן? 3-6 כפיות ביום זה מוגזם?

שאלה על אגוזים

חיבים לכלול אגוזים בתפריט? אגוזי מלך מנסה כל יום אבל זה פשוט מר לי בפה שקדים קשים ויבש ומגרד בגרון, לא נעים לבלוע, לא טעים וגם אגוזי לוז טבעי, קניתי בהתלהבות, והטעם לא נעים לי גם גרעיני חמניה וגרעיני דלעת מרים לי. למה אגוזים מרים? יש חטיפי שומשום ואלו טעים בזכות ההמתקה...זה יכול להחליף? טחינה וחומוס אני אוהבת ויכולה כל יום על לחם. אפשר לבסס שומן בעיקר מהם?

פצית219

New member
לא "חייבים" לאכול שום דבר, לכל דבר יש תחליף.

אם זה עושה לך רע, תימנעי בכיף. אני לא זוכרת אם כתבת שאת הולכת לתזונאית, אבל אולי כדאי, בשביל לוודא שאת מקבלת כל מה שאת צריכה למרות המגבלות.

תשובה

בהחלט יתכן שהפריטים שאת מציינת גורמים לכאבי בטן. גם גרעיני פשתן בכמות המתוארת יכולה להיות בעייתית. ממליצה לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי ע"מ לקבל כילים להתמודדות.

למעלה