כאבי בטן...

שלילולה

New member
כאבי בטן...

איזה תחום ברפואה הסינית מטפל בבעיה שלי? כמעט לאחר כל ארוחה, ולו הקלה ביותר (פרי וכו') כואבת לי הבטן- החל מעוויתות קלות, תחושת נפיחות, תחושת כבדות ועד לכאבי בטן מטרידים... כמעט והפסקתי עם מוצרי חלב, נמנעת כמעט לחלוטין ממטוגנים (על סמך השערות שזה מקור הטרדה) ועדיין... העניין הוא שלפעמים גם לאחר שתיה, של מים אפילו, התחושת שציינתי מתרחשות... אשמח לעצות, הפניות וכו' חג שמח!

יניב ר2

New member
תשובה לשלי

שלי שלום. תלונה על כאבי בטן עוויתיים לאחר כל ארוחה, מצריכה בדיקת רופא לפני שמחליטים על טיפול. קיימות סיבות מגוונות שגורמות לכאבי בטן ולכן חשוב קודם להיבדק. ברוב המקרים סימנים כמו שאת מתארת מעידים שקיים כיב בקיבה אך הם יכולים להצביע גם על גורמים נוספים. רק לאחר שמתגלה הגורם ו(טפל סיני מיומן יכול לעשות את הבדיקה לגילוי הגורם בעצמו, אך תמיד כדאי לשלוח לאשר את האבחנה ע"י צילום אם האבחנה היא כיב למשל) רק לאחר מכן ניתן להציע את הטיפול המתאים. חג שמח.

כאבי בטן

שלום לך, מצטרפת להמלצת יניב.. אכן כדאי לגשת לרופא ולערוך מספר בדיקות.. אך במקביל ניתן לפנות לרפואה משלימה ולקבל טיפול, שיעזור לכאבים, לתחושת הנפיחות ויתר התסמינים אותם את מתארת. ברפואה משלימה תעברי אבחון מדוייק ולאחר מכן המטפל יוכל להעריך היכן טמונה הבעייה, אילו איברים חלשים, או אינם מאוזנים.. כל זאת ניתן לעשות במקביל לבירור הרפואי. ישנם מגוון תחומים שיכולים לתת מענה לבעייתך, רפואה סינית - דיקור, צמחים, הנחיות תזונה סיניות, מנסיוני מאוד עוזרים בפתרון הבעייה אותה את מתארת. נטורופתיה - שם תקבלי הנחיות תזונה ותוספי מזון. ממליצה לך לערוך יומן תזונה ובו לציין את כל מה שאת צורכת במהלך היום, הכל! מזון, נשנושים, שתייה, מסטיקים, להכניס הכל. לאחר מספר ימים (5-10) של מעקב תזונה, תוכלי לפנות עם היומן למטפל משלים (אני מניחה שגם הרופא המערבי שיבדוק אותך, לא יתנגד להציץ ברשימה) ולקבל הנחיות תזונה מדוייקות ואולי אף תצליחו לעלות על הגורם לכאבייך. רפואה שלמה מיכל אמיתי

למעלה