כאבי בטן

כאבי בטן

בשבועיים לא הפסקתי לשלשל למעט היומיים האחרונים. עכשיו, יש לי הפוגה של יום יומיים, אבל יש לי כאבי בטן עזים בצורות בלתי נסבלות, וזה קורה בזמן האוכל, אחרי האוכל, לפני האוכל, כשאני לא אוכלת כמה שעות, זה קורה כל הזמן. ניסיתי לעכוב מה אני אוכלת שזה כך, אבל כל הזמן כואב לי, עם כל מזון ושתיה שאני מכניסה לקיבה. מחר אני כמובן הולכת להיבדק אצל הרופא, אבל איך אני יכולה להרגיע את הבטן?! כל איזור הבטן כואב לי..מלמטה ועד למעלה, ויש לי מן דקירות כאלה בבטן. ניסיתי תה...אך לא עוזר. HELP

טוטס

New member
ראשית, להבא - כשאת מתחילה לשלשל וזה לא עובר

אחרי יום/יומיים - פשוט הפסיקי לאכול רגיל ושתי רק תה רגיל + צנים (לחם קלוי). לצד זה - כמובן שתיה מרובה של מים כדי להחזיר את הנוזלים שאת מאבדת...אסור לאכול מוצרי חלב או ירקות ופירות - ובכלל כדאי מאוד להתקיים למשך יומיים רק על התזונה הנ"ל. מעבר לאכילה דלה מאוד - תסייע להרגעת הקיבה שנמצא כרגע במצוקה.כשאת מכניסה מזונות שונים, מתובלים, וכאלה שגורמים לרגישות בקיבה (כמו הנ"ל) זה רק גורם לבטן "להתהפך" עוד יותר ומחמיר את המצב. אין כרגע כל כך איך לסייע לך להרגיע את כאב הבטן - הוא נובע מכך שהקיבה עובדת כמו מטורפת בשבועיים האחרונים. נסי לשים בקבוק מים חמים על הבטן (עטוף בחולצה או מגבת כדי שלא תקבלי כוויה). החום יסייע להרגיע מעט... לגבי השלשולים עצמם, עד שהרופא יאבחן - עברי לתזונה כמו שפרטתי, ובנוסף (ממילון המונחים שלנו): 1.מגררים חצי תפוח ושותים את המיץ מעט בכל פעם 2.תה מזרעים של כוסברה עובד כמו הקמומיל,רק קצת יותר טוב 3.לקחת קליפה של רימון להרתיח עם מים אחרי שמתקרר להוסיף סוכר לפי טעם,לשתות כתה חצי כוס פעמיים ביום 4.אורז,בננות,טוסטים(יבשים לא עם גבינה צהובה וכו´ )ולא לשכוח לשתות הרבה מים כדי לפצות על איבוד נוזלים. 5.לגזים שלשול כאבי מחזור:תה עם מרווה תמיד מקל.תה עם נענע או תה עם זוטא,הכי טוב בלי תמצית והרבה עשב 6.תה עם לענה משתמשים רק כשיש קלקול קיבה רציני מספיקה כוס אחת או שתים. ומוסיפים חברים נוספים: במקרה של שלשול אקוטי, שתמש במשלשל עדין כגון חמעה כדי לנקות את המערכות. כמה טיפות תמיסת מור במים ינקו את הזיהומים במקרה של שלשול עצבני שתמש בקמומיל או בציפורני חתול מעורבבים בעלי פטל. מיץ/מרק גזר גם עוזר. אבל בכלליות עדיף שלא להפסיק את הפעולה ולתת לגוף לנקות את עצמו. יום טוב ובריא:) להרתיח קורט כמון וכפית סוכר לסנן עם בד סופג ולשתות 2-3 כוסות כאלה ביום. יום למחרת נס גדול יהיה פה *כוס מים רתוחים וכף חומץ טבעי מתפוחים 5% לשתות כל רבע שעה כפית אחת! טעם דוחה אבל עוזר פלאים! בשנה שעברה כל השאר שכבו 10 ימים עם שלשול נוראי ושלי קמו אחרי חצי יום בריאות! ויש כמובן את התרופות הידועות: לשתות הרבה - אפשר מרק צח או מים עם מעט סוכר ומלח - למניעת התייבשות, תה קמומיל אין צורך לאכול, אך אם רעבים אפשר לאכול מזון קל לעיכול כמו אורז, צנימים, תפוח אדמה מבושל אם השלשול ממש ממש חזק - אפשר לשתות תה מלענה רפואית ואם השלשול מימי ומתמשך או דמי או שיש חום גבוה - לגשת לרופא רק בריאות! ושנה טובה ומתוקה

ואוו

תודה רבה רבה רבה לך. לא ציפיתי לכזו הודעה מושקעת. האמת היא שקודם אכלתי נודלס. פתאום קלטתי כמה אני רעבה, וכמה לא הרגשתי תחושת רעב בגלל הכאב. אז אכלתי. אבל הכאבים לא מפסיקים. אנסה באמת לעשות דיאטה לבטן ולאכל צנימים. אגב, אני כמעט ולא אוכלת דברי חלב, ולא נוגעת בפירות כך שזו לא בעיה...

אממ..אם לומר את האמת...

לא משהו בכלל. אני אוכלת כל יום אוכל מבושל שאמא מכינה לי והכל אסטתי ונקי, אבל אני כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב, פירות וירקות. (אוכל מבושל = אורז, מרקים וכדומה..)

למעלה