כאבי בטן...(ט'?)

• פותח הנושא sunin
  • פורסם בתאריך

sunin

New member
כאבי בטן...(ט'?)

יש לי שאלה, קצת מצחיקה
איך הפרעות אכילה קשורות לכאבי בטן, אני באמת שואלת
מבחינה רפואית, מאיפה בא הכאב?
ז"א, יש אם לי כאבי מחזור אני יודעת מאיפה זה מגיע
ואם אני מקיאה, איך זה משפיע על הקיבה? מבחינת הקיבה, סה"כ הוצאתי אוכל....

ולמתעניינים מאיפה זה הגיע- כואבת לי הבטן, ומן הסתם שישר קישרתי את זה לנושא.
ואז חשבתי- ואם לא? אז מה אם הקאתי עכשיו?

מצטערת על הישירות.

levshavur

New member
שונין (ט)

שלום לך
אני לא יודעת מה קורה אצל נשים אחרות אבל יכולה לספר לך מהמצב בו הייתי .
הייתה תקופה כשהייתי בתת מישקל שהפסקתי לגמרי לאכול וכאבה לי הבטן והתייבשתי.
בבית החולים בדקו אותי ואמרו שיש אולקוס (כיב בקיבה) ולכן לא יכולתי לאכול אפילו
שרציתי...הם נתנו לי טיפול והכאבים הפסיקו וחזרתי לאכול...
הפעם השנייה שהיו לי כאבי בטן זה היה בגלל עצירות . זה קרה כשהייתי באישפוז
פסיכיאטרי וניסו עליי את כל התרופות שהיו להם ושום דבר לא עזר ואז אחרי שבועיים!1! של סבל נוראי הם שלחו אותי לבית חולים לקבל טיפול. הכאבים הפסיקו ואיתם גם העצירות..
כמובן שיש עוד בעיות רפואיות (שלא קשורות לה"א שיכולות לגרום לכאבי בטן )
ושווה לעשות בירור רפואי בקשר לזה.
אני מקווה שתרגישי טוב בקרוב.
לבשה.

התשובה פשוטה

הגוף שלך צריך אוכל כדי לעבוד. ככה זה. המערכות שלו עובדות בצורה תקינה כשאת מכניסה מספיק אוכל, ומוציאה אותו בדרך הטבעית.
כשאת לא עושה את זה, מתחילים שיבושים כמו בכל מערכת שאת לא מפעילה נכון.
כאבי בטן קשורים לזה שאת רעבה, לזה שהגוף לא מקבל את החומרים שהוא צריך, לחומרים שהקיבה מפרישה כדי לעכל אוכל שלא קיים ואז מעכלת את עצמה עד שהיא אכולה, ועוד ועוד.
אם את רוצה ללמוד עוד על הנושא, ברצינות, את מוזמנת לעיין במאמרי הפורום תמצאי שם הרבה מידע בנושא.

אז עכשיו, כשאת גם מקיאה, גם יודעת שזה עושה לך נזקים, וגם לומדת שהם רציניים, מה את עושה עם זה?

sunin

New member
לא הרבה

כי תמיד ידעתי שזה לא ויטמין סי
פשוט לאחרונה צצו לי כאבי בטן חזקים ולא הייתי בטוחה שזה בגלל זה..

אני לא חושבת שזה ישנה את מעשיי...כי אלה דברים שידעתי.

PantherettePitz

New member
תשובה (ט'?)

קודם כל, כמו שעולה מהתשובות שענו לך, שכולן נכונות, ההקאה גורמת להרבה מאוד נזקים בגוף, ומאחר שהיא הורסת את הגוף בהמון דרכים היא גם מכאיבה מהמון סיבות.

לגבי השאלה שלך, ככל הנראה זה ההסבר: לקיבה שלנו מופרשות חומצות קיבה שנועדו לעכל את המזון שאנחנו אוכלים. מאחר שהחומצות האלה יכולות לפגוע בקיבה עצמה, בין התאים שיוצרים את דופן הקיבה יש תאים שמפרישים ריר, שמגן על הקיבה מפני החומצות.
זה סוג של מלחמה שמצב הכוחות בה מאוזן. אבל, זה בהינתן שהאכילה תקינה וסדירה.
כשאת מקיאה, יחד עם האוכל עולות גם החומצות שהיו בקיבה שלך. והן עושות את כל הדרך למעלה ואחר-כך גם נבלעות מעט בחזרה לתוך הקיבה. הן בעצם עוברות בכל דרכי העיכול שלך ועושות מה שחומצות עושות - מאכלות. ומאחר שעכשיו אין אוכל בקיבה שיאזן את הכוחות, החומצות עלולות לגבור וליצור כיב קיבה. הפגיעות האלה מאוד, מאוד כואבות, ואם לא מטפלים במצב הזה הוא הולך ומחמיר. כשאת מקיאה בעצם עוברת לך בדרכי העיכול חומצה שמאכלת אזורים שכבר פגועים מראש (ותחשבי עכשיו על מצב שיש לך פצע ביד ואת מקבלת בה מכה - כואב יותר). ברור שכואב לך.

אבל אני חוזרת לשאלה הבסיסית יותר: אני מניחה שאת דווקא מודעת היטב לעובדה שזה לא שכשמקיאים "סה"כ מוציאים אוכל" מהקיבה, אלא שאת מאלצת את הגוף שלך למשהו לא טבעי ולא בריא. האם את צריכה לדעת שספציפית כאב הבטן הזה הוא כתוצאה מההקאה, כדי לדעת שההקאות פוגעות בגוף שלך?

למעלה