כאבי בטן ושלשולים

john deere5

New member
כאבי בטן ושלשולים

שלום רב, מזה שבועיים שחוזרים לי על עצמם שלשולים וכאבי בטן עזים שאני מתקפל מהם. אני לא יודע מה גורם לבעיה אבל אני שומר על תזונה נכונה ובריאה, משתדל לא לאכול לחם ובשר אבל עדיין אוכל מעט. אוכל הרבה פרי וירק ודברים בריאים בעיקר. לא שותה ולא מעשן ואף פעם לא שתיתי ולא עישנתי ואני בן 20 חייל. מה זה יכול להיות? אולי מהאוכל של הצבא? תודה רבה מראש.

ינוקא1

New member
פרי וירק ודברים בריאים

זה טוב - השאלה היא האם אתה אוכל ביצים ? האם אתה אוכל דגים ? חלב ? האם יש חום ? האם יש צבע שחור בצואה ? יכולות להיות המון המון אבחנות : להיות שהתפתחה לך איזושהיא אלרגיה לסוג מזון מסוים (גלוטן , חלב) , יכולות להיות איזשהם מחלות מעיים כמו קרון , יכול להיות שסתם יש לך משהו שהרופאים מכנים "מעי רגיז". יש צורך להיבדק - גם על ידי רופא.

john deere5

New member
ככה:

שומר על התזונה כבר חודשיים בערך, אין חום, אין צבע שחור בצואה, אוכל דגים, היום הרגשתי שלא אכלתי ביצים יותר מחודש אז אכלתי חביתה, שותה חלב לא בכמויות גדולות. חשוב לציין שאני לא שותה משקאות עם אלכוהול ולא משקאות עם קפאין וגם לא משקאות חלביים מדיי (שוקו, מילקשייק). משקה בוקר זה תה (אם בכלל) במהלך היום מים או דייט מיץ קל. תודה מראש

5halo

New member
אני מסכימה עם מה שכתבו פה

אתה צריך לראות רופא.... קודם שיעלו על מה הבעיה ואחר כך אפשר להתחיל לטפל בה ואם יהיה צורך אז לתמוך ברפואה הקונבנציונאלית עם רפואה משלימה... ציינו לפני אולי את תסמונת המעי הרגיש (פעם קראו לו רגיז ואז חשבו שהשם לא יפה
). אני סבלתי מהמצב הזה פעם, ואם באמת הרופא יגיד שזה הבעיה, אז העצה שלי לא כמטפלת אלא באמת כמישהי שעברה את זה לא להיתאפק ויהי מה מללכת לשרותים. להיתאפק רק מעצים את כאבי הבטן ברמות מטורפות. תרגיש טוב ואני מבטיחה לך שאולי זה לא ניראה ככה אבל הזמן עובר... ובשלב מסויים תשתחרר מהצבא
הילה

ינוקא1

New member
אני ממליץ

קודם כל לאכול ביצה שלוש בשבוע ואולי אפילו יותר עד כדי ביצה ליום. אתה לא אוכל מזון מהחי חוץ מדגים וחלב , ואולי נוצר איזשהו חסר תזונתי. בקשר לחלב - תנסה לראות אם תוריד לגמרי האם זה יצור שינוי.

0 אור 0

New member
ביצים בזמן שלשול?

אתה מתייחס לבעיה כאילו שזו תגובה כרונית כלשהי למצב התזונתי, אבל לי נראה שמדובר בבחור בן 20 שיש לו כרגע מצב אקוטי שצריך לטפל בו. אחרי שיתגבר עליו, יש מקום לשפר את התזונה - אבל לא נראה לי שיש מספיק מידע כדי להמליץ על בדיוק כמה ביצים ואם בכלל (בפרט שכשבחור בין 20 אומר לי שהוא אוכל מעט בשר, זה בשקט יכול להיות פי 5 ממה שאני אכלתי בגיל הזה ועדיין לענות על ההגדרה של מעט)

0 אור 0

New member
הכותרת לא התחברה לי עם הטקסט

אז כן, אני יודעת שמותר לאכול ביצה קשה או כמעט קשה גם בזמן שלשול לא חזק, אבל עדיין זה לא בדיוק המזון שהייתי מוסיפה אותו, אם הוא לא היה בתזונה קודם לכן

ינוקא1

New member
שימי לב

שהוא ביצע את השינוי התזונתי רק לפני חודשיים , והוא ביצע שינוי תזונתי ! סביר להניח שזה קשור , אם כי ברור שצריך בדיקה מסודרת יותר. כבר המלצתי גם כן שילך לרופא.

0 אור 0

New member
קודם כל בדיקת רופא

אני מציעה דבר ראשון לעשות בדיקות כדי לשלול בעיה אקוטית, האוכל של הצבא, ולפעמים ההגיינה של הצבא בהחלט יכולים להיות מקור לבעיה של שלשולים וכאבי בטן, וגם לא תמיד קל לשמור על תזונה בריאה במיוחד בתנאים של בישול צבאי... כדי להרגיע ולצאת ממצב של שלשולים וכאבי בטן, כדאי ללכת לתרופות הסבתא: לשתות הרבה - מים, חליטות של קמומיל , חליטת לענה פעמיים ביום, מרק צלול לא לאכול ירקות ופירות ואוכל מטוגן או מתובל מאד או מתוק, מוצרי חלב כן לאכול אורז, צנימים, מומלץ להוסיף פרוביוטיקה, לא לעשות פעילות מאמצת ובפרט לא בשמש השלשול אמור לעבור תוך ימים ספורים! כאשר השלשול עובר לנסות להוסיף לתזונה בהדרגה מוצרי מזון - ולשים לב אם יש משהו שגורם לגירוי או מפריע

hal767

New member
אני לא יודע לאבחן בעיות דרך האינטרנט

אבל שלשולים שחוזרים במשך שבועיים דורשים התייחסות רצינית. הגורמים לבעיה יכולים להיות רבים, חלקם תזונתיים, חלקם מנטליים וישנן עוד אפשרויות. כדאי לאבחן באמצעות בדיקות אצל רופא, לשלול או לאמת גורמי בעיה. אכילת מזונות מהחי, בעיקר דגים ודברי חלב, הינה, לדעתי, שורש כל רע, ובעיקר בזמן שלשולים. אכילת פירות וירקות טריים עלולה דווקא לעודד פעולת מעיים בגלל הסיבים שבהם. אכילת מיצים שלהם יותר מתאימים לבעיה, כי הם מכילים את המזון ללא הסיבים. אך יש לדעת לעשות זאת נכון ובהתאמה למקרה. למעשה מיצים כאלה הם הדרך הטובה ביותר להזין את הגוף במצבים של שלשול ברוב המקרים. חשוב מאד לשמור על נוזלים, כי בזמן שלשול הגוף מאבד הרבה נוזלים. שתיית מים טהורים (לא מי ברז) לאורך כל היום לפי הצורך, חשובה. במקרים כאלה חשובה מאד המנוחה, הגוף נחלש בגלל השלשולים והוא זקוק להרבה אנרגיה כדי לרפא את עצמו. ישנם מקרים שבהם הפסקת אכילה והסתפקות בשתיית מים טהורים לפרק זמן קצר, כלומר, צום רפואי, היא דרך טובה ויעילה לפתור את הבעיה. זה נעשה כמובן בשילוב עם מנוחה רבה ושמירה על מצב נפשי חיובי. שלשול מצביע על כך שהגוף מעוניין לסלק החוצה במהירות חומרי פסולת מזיקים שהצטברו במערכת העיכול. אפשרות נוספת היא בעיה במערכת העיכול המונעת ממנה את היכולת להחזיק בתוכה כראוי את תוכנה. בשני המקרים יש להתאים טיפול למקרה וזה לא ניתן דרך האינטרנט.

5halo

New member
א. הלינק לא עובד לפורטל

וב. מה רע בעצות שנותנים לו כאן.... נכון שאני רק כמה ימים בפורום אבל בנתיים אהבתי מאוד את מה שראיתי פה ודעתי יש פה מספיק מטפלים מצויינים שנותנים עצות טובות.

0 אור 0

New member
אבקש לא לפרסם בפורום הזה פורומים מתחרים

אין לי שום בעיה עם הפניות למקורות נוספים, שכולנו כמטפלים נעזרים בהם, כאשר יש תשובה לשאלה ספציפית שנשאלה. אין לי שום בעיה עם פרסום קיומו של אתר שיש בו מקור ידע שיכול לעזור לנו כמטפלים - כמנהלים אנו דואגים לפרסם מקומות כאלו בעצמנו, וכך גם המשתתפים הותיקים בפורום. אבל להכנס לפורום אחד במטרה הבלעדית לפרסם פורום אחר שעוסק באותו נושא, זה כבר ... איך נגיד? שיא החוצפה?

למעלה