כאבי בטן ובחילות ...

א ו ר3

New member
כאבי בטן ובחילות ...

כבר שבוע אני סובלת מבחילות וכאבי בטן ושלשולים לסירוגין ... אני כבר לא יודעת מה לעשות!!! יש ימים שאני מסוגלת לאכול רגיל אבל כמעט אחרי כל דבר שאני אוכלת יש לי או בחילה או כאב בטן או שלשול .. וכלהזמן אני מרגישה שיש לי מערבולות בבטן.. היום אני סוףסוף הולכת לרופא.. אבל רציתי גם לדעת מעבר לאנטיביוטיקה שהוא בטח ייתן לי מה עוד אני יכולה לעשות כדי להרגיש יותר טוב?...

א ו ר3

New member
שכחתי להוסיף..

שעכשיו גם גיליתי שיש לי קצת חום... 37 נקודה משו ...

טוטס

New member
קודם תרשום לנו מה הרופא אבחן

ולאחר מכן נוכל יותר לעזור. כאשר הבעיה נמשכת שבוע זה כבר לא משהו נקודתי אלא נובע מבעיה מסוימת. החוכמה היא לא לטפל בבחילות ובכאבים אלא לטפל במה שגורם לכך, בכדי שהם יפסיקו. אני מניחה שהרופא ישלח אותך לבדיקות, אבל בכל מקרה, אשמח לשמוע מה הוא אמר. באופן כללי - הייתי ממליצה להרגיע מעט את הקיבה, וזה אומר - קודם כל להפסיק לכמה ימים לאכול מוצרי חלב! בימים בהם הבטן מציקה מוצרי חלב הם רעיון ממש ממש לא טוב. השתדלי כמה ימים לאכול רק צנימים, מרק אורז לבן וכ'ו ולא גבינות וירקות (גם לא רטבים מעגבניה וכ'ו). קצת להרגיע את הבטן... במילון המונחים שלנו (קישור ירוק מצד שמאל) תוכלי למצוא תחת שלשול ובחילות כל מיני שיטות כיצד ניתן להקל. אבל שוב, מכיוון שאלה רק סימפטום ולא הבעיה עצמה זה לא יפתור לך את המצב. יתכן וזה חיידק בקיבה ואז בהחלט תצטרכי אנטיביוטיקה...

א ו ר3

New member
כן... הוא הפנה אותי לבדיקות

לבדיקות מקיפות של דם,צואה,שתן... ואמר שזה יכולהיות בעיה של וירוס או בעיה של ספיגה כמו עיכול של מוצרי חלב.... אני חייבת להגיד שקוקה קולה ואורז מקלים על הכאב בטן באופן משמעותי! בכל מקרה תודה על העזרה...!

אוראוראור ../images/Emo140.gif

אמרת אור3 ....
רק לתשומת לב ובנוסף למה שכתבו חברותי המקסימות, כדאי לדעת כי השפעת המנוולת (והייתי מוסיפה עוד כמה קילולים וניאוצים בגנותה) השנה - מגיעה בדיוק כפי שתיארת את הסימפטומים שלך: היא מתחילה בהקאות ושלשולים, כאבי בטן איומים כאילו שמשחקים לך סופרבול בבטן, כל הגוף מרגיש כאילו נתקל במשאית ביטון, הכל כואב, ולאחר מכן (לפעמים מיד לפעמים אחרי) מתחיל להופיע חום שיכול להגיע עד 40 ויותר. הבעייה? כמו עם כל וירוס, הטיפול הוא סימפטומאטי בלבד. הסכנה היא להתייבשות ולא מעט מגיעים (בעיקר תינוקות וקשישים) לבתי חולים לקבלת נוזלים בעיקר. אנטיביוטיקה לא תועיל רק תזיק שכן היא תהרוס את האוכלוסיה הנחוצה של חיידקי המעיים והכאבים יחמירו. אי אפשר לבקש סבלנו ממי שסובל כך ואי אפשר גם לנחם בעובדה שמאות אלפים בארץ מתהפכים ברגעים אלה ממש, כמוך....ומקללים את אלוהי הווירוסים ...אבל... מאחלת לך שהחלאה תעזוב את גופך במהרה. חיבוק והרבה TLC

א ו ר3

New member
הי ברבורה,אני לא בטוחה שזו שפעת...

חום אין לי כרגע... והכאבי בטן פחתו..ולא הקאתי בכלל כל הזמן הזה, רק בחילות. יכולהיות שזה סתם וירוס , וירוס מנוול, אבל סתם וירוס

טוטס

New member
אני דווקא תומכת בדבריו של הרופא שלך

(ואולי זה באמת סתם וירוס...לא נדע עד שלא יעבור
) לי היו סמפטומים בדיוק כמו שתיארת ולבסוף הסתבר שאני רגישה ללקטוז. הסמפטומים באים והולכים - יש ימים שאני אוכלת מוצרי חלב (כן, כן, אני גונבת מדי פעם למרות שאסור לי
) ומרגישה בחילות כאלה איומות שאני לא יכולה לישון כל הלילה, שלא לדבר על כאבי בטן ושלשולים, ויש ימים שבהם אני חופשי אוכלת ולא קורה כלום. חשוב לבדוק את זה - ובמיוחד שהבדיקה היא רק בדיקת נשיפה, כך שאין כאב או חוסר נוחות. ובכל מקרה, גם אם אין זה המצב, כאשר הבטן עושה בעיות, כפי שציינתי לעיל, עדיף לוותר על מוצרי החלב

א ו ר3

New member
בדיקת נשיפה..?

איך הגעת לעשות בדיקה כזו? ואצל איזה רופא? אי אפשר לגלות את זה בבדיקת דם ... ? ועוד משו- אם רגישים ללקטוז, אז זה אומר שאת לא יכולה לשתות נניח משקאות של חלב ,אבל גבינות ויוגורטים כן?

טוטס

New member
לא, אי אפשר לגלות בבדיקת דם

רגישות ללקטוז אלא רק בבידקת נשיפה. דרך בדיקת דם את יכולה לגלות צליאק (שזו רגישות לגלוטן). אם את רגישה ללקטוז זה אומר שאסור לך לאכול שום דבר שהוא חלבי, כולל גבינות, יוגורטים, גלידות, שוקולד וכ'ו. לכל אחד מידת רגישות שונה כך שזה משתנה מאדם לאדם. בכל מקרה, ככל שהגבינה יותר קשה כך למעשה יש בה פחות ריכוז של לקטוז כך שיותר קל לגוף לכעל אותה. ככל שהמוצר יותר נוזלי, כך יש יותר יכוז ולכן קשה יותר לעכל. איך הגעתי לעשות בדיקה כזו? הרגשתי רע, והיו לי הסמפטומים שאת תיארת. חברה, שגם היא רגישה ללקטוז אמרה לי שזה נשמע לה דומה. הפסקתי לשתות חלב וגבינות והחיים שלי נראו הרבה יותר יפים. לאחר תקופה מסוימת (שנים אחרי שהפסקתי עם מוצרי חלב ולא טרחתי לעשות את הבדיקה), ניגשתי לעשות את הבדיקה כדי שיהיה כתוב לי בתיק הרפואי למקרה הצורך. אגב, בהמון תרופות (בצורת כדור) יש לקטוז, ולכן חשוב להסתכל על זה לפני שלוקחים תרופה. לא תמיד זה ישפיע, אבל כבר היו לי תופעות לוואי נוראיות מכדורים כאלה...

למעלה