כאבי בטן אחרי ריצה?

ShirFe

New member
כאבי בטן אחרי ריצה?

היי שלום לכולן :)

לאחר זמן רב בו אני רצה מרחקים של עד 10 ק"מ בקצב קליל למדי החלטתי לאתגר את עצמי ולהעלות הילוך לקראת השתתפות בריצות תחרותיות.
יצא לי לרוץ 10 ק"מ בקצב מהיר יותר ובלי ויתורים (בין 50 ל-55 דק') 4 פעמים במהלך החודש האחרון ובכל פעם, לאחר פרק זמן של משהו כמו חצי שעה שעה לאחר הריצה, נתקפתי כאבי בטן שמזכירים מאוד סימפטומים של וירוס בקיבה. זה עובר אחרי שעתיים בערך אבל מאוד מעיק, בעיקר מנטלית כי קשה לי להיכנס לריצה בידיעה שזה מה שמצפה לי בסופה.
חשוב לציין שעד לאותן 4 ריצות מתוגברות מעולם לא חשתי בכאבים כאלו אחרי פעילות גופנית ושאני מקפידה על לפחות 4 שעות בין ארוחה לריצה.
אני יודעת שבמקרים כאלה מוטב לפנות לרופא וכו' אבל חשבתי שאולי מישהי מכן חוותה כאבים מן הסוג הזה ותוכל לייעץ.

תודה.
ואגב, יופי של פורום יש לכן פה!

מור שלז

New member
ברוכה הבאה קודם כל

שווה להתייעץ עם רופא, קודם כל.

יחד עם זאת, אני יכולה לספר לך שאני מכירה את כאבי הבטן האלו היטב. אצלי הם בדרך כלל מופיעים בריצות ארוכות, אבל הרבה פעמים גם בדופק גבוה.

הנה כתבה מצויינת של ג'ו פריאל בנושא עם כמה המלצות:
http://www.joefrielsblog.com/2011/07/stomach-shutdown.html

נסי לבדוק את התזונה שלך לפני ויום קודם לריצה. האם התזונה שלך עשירה בסיבים? סיבים זה נפלא, אבל לא לפני ריצה ארוכה או ריצה מאומצת.

יש עוד הרבה טיפים, חליטות תה שיכולות לעזור ותוספי תזונה, אבל לפני שהייתי רותמת את התותחים הכבדים אני מציעה לך להתחיל מהדברים הפשוטים

בהצלחה וברוכה הבאה, מוזמנת להשאר כאן איתנו

למעלה