כאבים

petel27

New member
כאבים

כל פעם לפני קבלת המחזור אני מקבלת כאבים חזקים מאד מתחת לבוהן ברגל ימין כאילו שיש שם סיכה או מסמר מה הסיבה האם זה מסוכן ומ מה ניתן לעשות אני סובלת נורא תודה יעל

0 אור 0

New member
לא מסוכן

יעל, האיזור מתחת לבוהן הוא איזור שקשור לבלוטת התירואיד - שהיא חלק מהמערכת ההורמונלית. המחזור גורם לשינויים בכל המערכת ההורמונלית שלנו ואת כנראה רגישה מאד לתחושות של גופך וחשה בכאב. ההמלצה שלי היא להכנס לטיפול רפלקסולוגי של מטפל מנוסה. המטרה של כל טיפול רפלקסולוגי, כמו שאר התחומים של רפואה משלימה, היא להגיע למצב של בראיות ואיזון הגוף והנפש - לכן מומלץ להכנס לטיפול דוקא כשאנו בריאים. לאחר סדרה של טיפולים, תוכלי לקבל חיזוק מדי פעם. ולהקלה מיידית: אמבט חם לרגליים עם מלח. מסג' (עצמי או של חבר) בברגל , עם דגש על אצבעות הרגלים, הבוהן והאיזור הכואב (אם תלכי לרפלוסולוג תקבלי המלצות מדוייקות למסג' עצמי המותאם לך). הליכה יחפה עד דשא רטוב.

freearth10

New member
מסג' עצמי?

היי אור, כשאת עושה לעצמך מסג' עצמי את יושבת גם הרגל מקופלת והזרימה לא ממש עוברת, או שאני מפספסת כאן משהו?

0 אור 0

New member
הי מאיה

ברור שלקבל טיפול ממישהו אחר זה הרבה יותר מועיל, אבל בהחלט - טיפול עצמי יכול לעזור. אני לא חושבת שיש קשר בין מעבר הזרימה למצב של הרגל (גם במדיטציה יושבים ברגליים מקופלות) חוץ מזה - מאחר שאין מדובר ברפלקסולוגית מקצועית - מדובר במסג' להקלה על הכאב ולא בטיפול. מנסיון - עוזר.

*g99

New member
אני מסכימה עם אור

זה נכון שהזרימה ברגלים היא שונה,אבל גם טיפול עצמי הוא בהחלט מקל ועוזר. גם אחרי טיפולים בלימודים אני ממשיכה לעסות את רגלי בשאר ימות השבוע ויש שיפור אדיר בכאבים,בצבע ובצורת הרגל. חשוב לציין שטיפול זה דבר אחד (וחיוני מאוד) ועיסוי עצמי זה מעין תוספת. זו דעתי האישית

freearth10

New member
במדיטציה יושבים ברגלים מקופלות

היי אור, במדיטציה, דרך אגב, יושבים ברגליים מקופלות דווקא כדי למרכז את הזרימה לאורך עמוד השידרה וכדי להצליב מידע בין מוח ימין למוח שמאל. כאן דווקא לא דרושה זרימה חופשית אלא דווקא זרימה מאוד ממוקדת. אז מה שאת אומרת, שאם יש לי בעייה בעיניים ואני לוחצת על נקודת העיניים זה יכול לעזור לי. או שאת מתכוונת לסתם עיסוי של כל כף הרגל? מאיה

*g99

New member
אהבתי את החתימה שלך ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

0 אור 0

New member
מה שהמלצתי לה זה סתם עיסוי אבל מה

שלמדנו ברפלקסולוגיה זה לעשות עיסוי עצמי - ואני לא יודעת להסביר לך בדיוק מה הקושי או אי הקושי שברגל המקופלת (מודה - עד ששאלת לא חשבתי על הנושא), אני רק יודעת להגיד שזה דבר מאד מקובל ברפלקסולוגיה לעשות טיפול עצמי (ממש טיפול).

avorly

New member
אור ומאיה,

יש צדק מסויים בדברי מאיה- מבחינת הרפואה הבינית, כשהרגל מכופפת זרימת מרידיאני ה-yin (= כליות, טחול, כבד) נפגמת, והזרימה היא לא חלקה. כל המרידיאנים חשוב, אך בכיפוף יש יותר פתיחה של המרידיאנים החיצונייים (= מרידיאני ה- yang, שהם קיבה, שלפוחית השתן וכיס המרה). ויש צדק מסויים בדברי אור- עיסוי עצמי הוא לא טיפול ממשי, אלא רק עזרה ראשונה. במקרה שאין מי שיכול לעשות זאת עבורינו, לעיתים עדיף שנעסה את עצמנו; יכול בהחלט להרגיע כאב. לא ניסיתי פה לשפוט, אלא להאיר את שתי נקודות הראות. מקווה שהבהרתי את עצמי בצורה הטובה ביותר.

freearth10

New member
אותי את יכולה לשפוט חופשי../images/Emo6.gif

אני הרי לא רפלקסולוגית, רק אמא של ובאמת שאלתי כדי להבין ולהשכיל מכן.
מאיה

ואני מוסיפה...

הזרימה חשובה. כפי שלמדתי וכן כפי שאני מטפלת ,חשוב מאוד לעבוד על השוקיים בטיפול רפלקסולוגי וזאת משום שזרימת הדם(סרקולציית הדם) באזור זה לא כ"כ טובה.חישבו על פצע, כויה באזור זה-כמה זמן לקח עד שהחלים...ובכן, לוקח הרבה זמן. למדתי להכין את הרגל לקראת הטיפול-מסאז' רציני בשוק, ורק לאחר מכן להתחיל לעבוד על הכף. אז מניחה שהטיפול יותר אפקטיבי כשהרגל מונחת ישרה(וכמובן עברה טיפול מקדים)

petel27

New member
../images/Emo151.gifממש תודה לכל הבנות הטובות שענ

תודה רבה לכולכן שעניתן לי תשובות אני חייבת לציין שכשאני מעסה את המקום את ממש חשה כאב כל כך חזק שאני חייבת להפסיק לגעת במקום שבוע טוב יעל

למעלה