כאבים.......

כאבים.......

אני מתאמן כבר חודשיים וחצי בחודש האחרון התחלתי בפיתוח היכולת האירובית שלי ובהורדת המשקל. האימון מתחיל ב- 35 דקות של ריצה והליכה ואח"כ 15 דקות סטפר. הבעיה היא שלאחרונה התחילו לי כאבים בשוק התחתונה. כשאני מתחיל לרוץ כואב לי קצת במקום, אבל במהלך הריצה הכאב עובר. עם זאת, מייד לאחר הריצה הכאב חוזר, ופעולות כמו ירידה במדרגות פשוט כואבות. השאלה יא - זה כאב של שריר או תחילתו של שבר מאמץ ? אציין שלאחרונה העליתי באופן משמעותי את מרחק קטעי הריצה

כאבים

המלצתי היא לגשת לרופא ספורט או אורטופד. יכול להיות שזה שבר מאמץ או תסמונת המדור (Compartment Syndrome)

תסמונת המדור

זהו ביטוי לעליה בלחץ התוך שכבתי, הנובע מעלייה מהירה בנפח השרירים ובכמות הנוזלים. כל זה קורה עקב כל ששהשוק (במקרה הזה) עטופה ע"י פאסיה שאיננה אלסטית ולכן הלחץ בתוך המדור עלול לגרום להפרעה בזרימת הדם ובחילוף החומרים של השרירים והעצב. סימנים לתסמונת המדור הנם - כאבים באזור, בייחוד בשעת מאמץ, חולשת שרירים וקושי בתנועתיות. בשוק יש 4 מדורים: קדמי – מכיל את השרירים שמבצעים Dorsi Flexion ופשיטה של האצבעות חיצוני – 2 שרירים שמבצעים Eversion אחורי שטחי – שריר התאומים והסוליה אחורי עמוק – שרירים שמבצעים Planter Flexion וכופפי האצבעות המדורים החזקים ביותר הם בד"כ הקדמי והאחורי השטחי, רוב תסמונות המדור הם בקדמי עקב מספר רב של שרירים שנמצאים בו (צפיפות).

למעלה