כאבים

orendrummer

New member
כאבים

קודם כל שלום לכולם. אני אורן בן 21 מנתניה, קורא שקט כאן בפורום משהו כמו חודש וקצת. יש לי שתי בעיות: שבוע שעבר קניתי רולר, לאחר התרשמות ממאמרים באתר רולר והתנסות בחנות הלכתי על K2 EXO שהם יחסית איכותיים בהשוואה לשאר הזבל שמוכרים למתחילים כמוני. אחרי שקניתי את הרולר (פעם ראשונה שאני מנסה לנוע עם רולר) והצלחתי יחסית נחמד , היום אני נוסע כבר מהבית למגרש בנתניה (מי שמכיר) וחזרה. פשוט אני בקושי מצליח לעצור, רק להאט קצת ואין לי שיווי משקל מספיק טוב. אני רואה ילדים בני 14 נוסעים בן זונה ואני כמו איזה אוטיסט, נוסע טוב יחסית לשלושה ימים אבל לא יכול לעצור עצירת T כמו שצריך (במהירות). האם ככה זה היה אצל כולם או שיש לי בעיה מיוחדת? הבעיה הראשונה היא יותר חרדה, הבעיה השנייה שאני תכף יספר לכם היא באמת בעיה. כשאני נוסע, אחרי 200-300 מטר נהיים לי כאבים איומים בגב התחתון (אני חושב שהטכניקה-עמידת מוצא וכאלה דווקא בסדר) אבל אני משתתק מהכאב ולא יכול להמשיך, עד שלמדתי לסוע קצת אני מקבל שיתוק בגב התחתון ולא יכול להמשיך. כוסאמק! גם בכפות הרגליים יש לי כאבים ואני מרגיש שרגל שמאל שלי תמיד קורסת פנימה. כאילו, אני לא יכול לעמוד "סתם" יותר מאיזה חצי דקה בגלל הכאבים בכפות הרגליים ובגלל הקריסה ברגל שמאל. ומצד שני, אני לא יכול לסוע יותר מחצי קילומטר בלי לעצור (מכאבים בגב התחתון). ואני לא מוכן לוותר על החלום לסוע בן זונה ממקום למקום להרגיש את הרוח, המהירות והאדרנלין. אבל אני מאוד מודאג (אני מקווה שזאת לא בעיה ברולר כי כבר אנסתי אותם ואין מצב שיתנו לי להחזיר אותם). האם כולם מרגישים כאבים מהסוג הזה בהתחלה או שיש לי בעיה? ה-צ-י-ל-ו!

yoavgur

New member
נורמלי לחלוטין

אתה מתאר 4 בעיות שונות. 1. ללמוד לעצור - זה לגמרי נורמלי שאחרי 3 ימים אתה עוד לא עוצר מושלם. זה דורש אימון ותרגול. ל- Exo יש מעצור. עצירת מעצור קלה יותר מ- T, במיוחד למתחילים, כי T דורש יכולת נסיעה על רגל אחת בשיווי משקל, וזה לוקח קצת זמן. אם אתה יכול לתפוס מישהו בספורטק שיסתכל עליך מהצד וייתן לך הערות, אתה תלמד לעצור יותר מהר. ברגע שתדע לעצור טוב, גם החרדה תפחת משמעותית. לכן זה הדבר הראשון שצריך לעבוד עליו. 2. העובדה שאתה נוסע פחות טוב מילדים בני 14 - שוב, לגמרי נורמלי. לגוף לוקח זמן להתרגל למצב החדש, ולגוף קצב לימוד משלו. כל עוד תתמיד - זה יבוא. אל תדאג. אני זוכר מעצמי איך הייתי מנסה דברים פשוטים ולא מצליח 99 פעם, ואז פתאום בפעם המאה נופל איפשהו אסימון והגוף "מבין" מה צריך לעשות. 3. כאבים בגב - שילוב של שלושה דברים: הפעלת שרירים שאתה לא רגיל להפעיל, חוסר יציבות וטכניקה לא נכונה. כשאתה לא יציב, אתה מפעיל שרירים של הגב התחתון כדי לחזור לשיווי משקל ולא ליפול. עם הזמן זה ייפחת. שרירי בטן גם הם עוזרים ליציבות ולפחות כאבי גב - אתה יכול לעבוד עליהם בבית בנפרד. לגבי טכניקה - תשתדל פחות לכופף את הגב קדימה. ההתקדמות אמורה לבוא כתוצאה מדחיפה של הרגל שלא מתקדמת ולא מהישענות על הרגל שנשלחת קדימה. אתה יכול גם להסתכל על מחליקים מנוסים ולנסות לחקות את הטכניקה שלהם. זה עוזר. 4. כאבים בכפות רגליים - קרה גם לי, ושמעתי על הרבה אחרים שחוו את אותו הדבר. אצלי זה עבר אחרי שבועיים של החלקה. לנעל לוקח זמן להתאים את עצמה לצורה של הרגל, ואולי גם העצבים נשחקים עם הזמן ובגלל זה הכאב נעלם. אם זה ימשיך יותר מחודש, יש מקום לשקול להחליף למידה יותר גדולה / דגם אחר. מעל הכל - סבלנות והתמדה. (וזה שווה את זה!)

נתן.ל

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם כמעט הכל

חוץ מהמשפט האחרון שכתבת בסעיף 3. בטכניקה נכונה אתה בהחלט אמור להשען על הרגל הקדמית בזמן שהרגל השניה דוחפת חזק הצידה(ולא לאחור). ככל שאתה נשען יותר על הרגל הקדמית יש לך יותר טווח תנועה ואפשרות לכוח בדחיפה של הרגל השניה. כמובן שבהחלקה נכונה אתה אמור להחליף בין רגליים אלה כל הזמן ולפיכך גם להעמיס את משקל הגוף על רגל אחרת בכל פעם.

jeanlucpicard

New member
למה הוא לא מדבר עברית ?

הגוי הזה מדבר אנגלית

למעלה