כאבים

אמאעדי33

New member
כאבים ../images/Emo7.gif

(סליחה שאני שוב כותבת ומתלוננת אבל שום תרופה לא עוזרת לי להתגבר על הכאבים. עוצמת הכאבים כל כך חזקה שאם הייתי יכולה הייתי הולכת עכשיו למיון !!! אבל הבעל בעבודה ובעוד שעה יגיעו הילדים... אני לפעמים מרגישה שבעלי לא מבין אותי. האמת היא שהוא שומע כל הזמן שכואב לי וכנראה שהוא כבר לא יודע מה להגיד לי ומה לעשות...בחיים שלי לא הייתי כל כך מתוסכלת, בחיים שלי לא כאב לי ככה... ביום שני אני צריכה ללכת לרופאת נשים שלי ואז...מה ? בפעם האחרונה דיברתי איתה על העובדה שאני מסרבת לקחת את ה"לוקרין" והיא הסכימה איתי...ומה עכשיו ? הרי סוריאנו אמר לי שאם אני רוצה לעשות לפרסקופיה בתל השומר אני צריכה לקבל את הזריקה למרות שאף אחד עוד לא היה מסוגל להגיד לי ממה אני סובלת. הרופאה שלי טוענת שאני חייבת לעבור לפרסקופיה אבחנתית כי אף אחד לא בטוח שיש לי אנדו'. גם סוריאנו חושב ככה ומוכן לעשות לי את זה בהקדם במרפאה הפרטית שלו...אם אני בוחרת במסלול של תל השומר יהיה עליי לעבור עוד כל מיני בדיקות...אבל בנתיים אני ס-ו-ב-ל-ת !!!!!!!!!!!!!!!!! אני מפחדת שמפספסים אצלי משהו... ואני לא רוצה להמשיך לחיות ככה...לא מסוגלת להמשיך ככה... רציתי לשאול אותכן: אמא שלי שגרה בחו''ל התעניינה לגבי אנדו. אמרו לה שנהוג לבצע MRI לפני לפרסקופיה. האם גם כאן בארץ עושים את הבדיקה אם יש חשד לאנדו ? אם לא, האם כדאי לבקש מהרופאה שלי שהיא תשלח אותי ללפרסקופיה אבחנתית ? סליחה שאני מתפרצת ככה אבל אני מבולבלת מאוד וכואב לי כל כך שאין כבר חשק לכלום

../images/Emo201.gif

לגבי ה- MRI שאלתי את הרופאים במרפאה בתה"ש על כך וענו לי שלא ניתן לראות את המוקדים ב- MRI (למעט ציסטות). שולחת לך המון
ומקווה שהכאבים יעברו מהר.

ליאל ד

New member
היי

אני נורא מצטערת שאת סובלת מכאבים. איזה משככי כאבים את לוקחת? אולי את צריכה להחליף סוג? לגבי בדיקת MRI אז למיטב ידיעתי לא נהוג לבצע אותה לפני לפרו' (לי בכל אופן לא עשו). אני יודעת שבדיקת MRI וגם CT לא מראות מוקדי אנדו (אצלי CT לא הראה הדבקויות ומוקדים, רק ציסטות, שגם ככה ראו אותם באולטרסאונד). אבל אם את עדיין לא מאובחנת כאנדואית, ואין הסבר אחר לכאבים, אז אולי עדיף בכל זאת לבקש את בדיקת ה-MRI כי זאת בדיקה שסורקת כל איבר בגוף ואת תוכנו. אני חושבת שניתוח, זהו מוצא אחרון, קודם צריך לנסות בדיקות לא פולשניות.. ואם בדיקות לא פולשניות לא יעזרו, ועדיין תיסבלי מכאבים, אז תישקלי לפרוסקופיה. אני יודעת שרופאים לא כל כך אוהבים לשלוח מטופלים ל- MRI כי זוהי בדיקה מאוד יקרה, וקופות לא תמיד מאשרות אותה. תרגישי טוב, ושהכאב יעבור כבר!

אמאעדי- אולי באמת תקפצי למיון - לפחות

יתנו לך זריקת הרגעה. מסכנה שלי. לגבי הלוקרין את צודקת שאת לא לוקחת. תראי מה אני סובלת. דימומים בלי סוף כבר 3 שבועות. אל תגעי בזה. לפרוסקופיה באופן פרטי?? כמה זה עולה? תעשי דרך הקופה.

יקירה

אני עשיתי MRI וגילו לי מוקד שיכול להיות אנדו' ובלפרוסקופיה אבחנו אותי לחלוטין.לדעתי תדרשי מהרופא משפחה, זו זכותך. בהצלחה.

זואילי

New member
הי

ואם תלכי לסוריאנו בפרטי אז לא יומלץ לך לקחת את הלוקרין? מעניין. ומדוע לא לנסות את הלוקרין? אם זה יכול להקל עלייך? נכון, תופעות לוואי וכו' - אבל יש גם סיפורים טובים על הלוקרין והשקט מהכאבים שבא בעקבות הזריקה. את לא יכולה לדעת מראש איך תגיבי לזריקה אם לא ניסית. ממה שידוע לי, היום כבר לא עושים לפה' אבחנתית - אלא לפה' כטיפול לכל דבר. הרי אם יעשה את האבחנה רופא אשר יודע לזהות מוקדי אנדו - הוא יטפל בהם, לא רק "יסרוק" לך את הבטן, יסגור ויעדכן אותך שצריך עכשיו לפה' נוספת. אז אם תבקשי מהרופאה לשלוח אותך ללפה' - זה יהיה בכל מקרה ציבורי? אם כבר ציבורי - רק אצל סוריאנו. (ואז זה רק תה"ש) אם תבחרי במסלול של תה"ש ותופני לבדיקות - כדאי לעשות אותן כדי שאם יראו בהן משהו, זה יתן עוד כיוון לקראת הלפה'. ואם יש בדיקות חודרניות שאת לא מוכנה לעבור וניתן לעשות אותן "על הדרך" בלפה' - זו גם אפשרות. ולגבי MRI - לא יודעת אם הקופות מאשרות. בעבר הגיניקולוג שלי רשם לי הפנייה. אני בכללית ולא אישרו לי. נתנו לי אישור רק לסיטי לבטן. אני חושבת שבמקרה של סבל נוראי כזה ופגיעה קשה באיכות החיים - אין מנוס מלפה' כטיפול ואבחנה ואח"כ להמשיך עם דיכוי.

galim29

New member
היי../images/Emo24.gif

צר לי שאת כואבת. אני לא חושבת שתקבלי טיפול רפואי שונה אם תלכי אל סוריאנו פרטי או דרך הבית חולים. מדובר באותו אדם. לגבי הלוקרין - לדעתי נעשה עוול לתרופה הזאת בזמן האחרון. יש המון נשים שהיא עוזרת להם ומצליחה לתת את התשובה לדיכוי אז למה את מתנגדת אליה לפני שניסית איך היא משפיעה עלייך? לא צריך לקחת כתורה מסיני את הדיעות של הנשים פה. על כל אחת תרופה עובדת בצורה שונה ובשביל זה שווה להתייעץ עם הרופא הנכון ספציפית עבורך. MRI - לא מראה בדרךכלל את ההידבקויות. בדיקה מאוד יקרה שקופות החולים לא ממהרות לתן והאמת שלא ממש נזקקת לה. הדרך היחידה לאבחן את האנדו היא בלפרוסקופיה אבחנתית ואז ניתוחית. אין דרך ברורה אחרת. ואם את סובלת מכאלו כאבים אז שווה לשקול בכובד ראש את ההצעה של הניתוח אבל בהחלט לנסות דיכוי לפני כן. האמת שכל הכבוד לרופאה שלך שלפחות אומרת את האמת. שווה להכניס אותה לטגליינס. לדעתי, לפני שאת פונה לניתוח, תעשי את כל הבדיקות שנותנים לך, כולל דיכוי אם צריך בלוקרין או אמצעי אחר אבל לפחות תתחילי בכיוון כשלהו שלא תמשיכי לסבול ככה.

אמאעדי33

New member
קודם כל...תודה לכולן ../images/Emo140.gif

רציתי להתייחס רגע למה שאמרת לגבי סוריאנו...לפני 3 חודשים הלכתי לסוריאנו באופן פרטי כי אחרי שהייתי מאושפזת פעמיים וסובלת מכאבים כמעט כל יום חיפשתי מישהו שיעזור לי. הוא הבטיח לעזור לי, אמר לי שהוא חושד שיש לי אנדו אבל לא יכול להיות בטוח והמליץ על לפרסקופיה. כשאמרתי לו שזה כמעט שנה שאני סובלת, הוא אמר לי שנעשה את הניתוח בהקדם. הבעיה התחילה כשאמרתי לו שאני לא יכולה לעשות זאת באופן פרטי... ראיתי אותו שוב אחרי חודש בתל השומר ואז כל התמונה הייתה שונה (כתבתי על זה כאן בפורום). פתאום יש זמן, פתאום צריך את הזריקה לפני שבכלל עושים בדיקות וכו'...האמת היא שהיחס וצורת הטיפול היו שונים לגמרי במרפאה הפרטית ! לגבי הזריקה, התייעצתי עם רופאת המשפחה שלי שמכירה אותי היטב ועם הרופאת נשים ושתיהן לא המליצו בגלל תופעות לוואי. ובכלל בנתיים לא הובחנתי כחולת אנדו' למרות שיש סימנים מחשידים. ואם זה משהו אחר לגמרי...אני לא יודעת ובנתיים אין מי שהצליח לעזור לי. זה נכון שאני לא יכולה להמשיך לסבול ככה אבל מעל הכל אני חייבת לדעת מה יש לי ורוצה אבחנה ! אני פשוט מפחדת שמפספסים משהו רציני אצלי. אנדו' היא מחלה רצינית אבל אני מפחדת שמדובר במשהו אחר (חס וחלילה). דרך אגב אני מוכנה לעבור לפרסקופיה כי נמאס לי לחיות בלי לדעת מה גורם לכאבים הבלתי אנושיים האלה !

אני מבינה אותך

לפני שנתיים הייתי במצב דומה, כאבים איומים בלי שאף רופא יודע מה יש לי, חשבו שזאת דלקת בדרכי השתן, בצוואר הרחם, קיבלתי אינטביוטיקה בכמויות מטורפות, עשו לי סי טי בטן, היה תקין. הוצע לי לעשות לפרוסקופיה אבחנתית ועשיתי זאת ואז גילו את מקור הבעיה, אנדומטריוזיס, לא שזה פתר את בעיית הכאבים אבל לפחות אני יודעת מה יש לי ואני לוקחת גלולות ברצף, וגם עשיתי תינוק על הדרך.... את בוודאי יכולה לתאר לעצמך כמה סבלתי שהסכמתי שינתחו אותי בלי איזה ממצא שדורש ניתוח, ואני לא מצטערת שנותחתי, זה לא זכור כחוויה נוראית, והחלמתי נורא מהר תוך שבועיים, ואחרי הניתוח הקיסרי שעברתי לפרוסקופיה נראית ממש משחק ילדים... דווקא הזריקות האלו נראות לי הרבה יותר מפחידות ואני ממש מבינה אותך שאת לא ממהרת לקחת אותן, אפילו אני שאובחנתי לא רוצה לקחת אותן וגם הרופאים, כולל ד"ר סוריאנו המהולל לא הציעו לי אותן אפילו. זה לא שאני מעודדת אותך חלילה לניתוח אבל הסבל שלך נראה לי ממש קשה אז תתיעצי ותשקלי. מה עם גלולות ברצף ניסית, אולי זה יקל עליך?

זואילי

New member
אם ככה אז ההחלטה היא די ברורה, לא?

כולנו יודעות מה זה אומר פרטי מול ציבורי. זה דיון בפני עצמו שהוא לא נוגע רק לאנדו. אם את סומכת על סוריאנו אחרי שבדקת דעה שנייה - ההחלטה היא בעצם כלכלית. לדעתי. תשמעי, אני שוב חוזרת לעניין תופעות הלוואי. ואם היה ממליץ לך על גלולה מסוג מסויים שנלקחת ברציפות.... הרי גם לזה תופעות לוואי. אני חוששת שלאחרונה יש ב
שלנו היסטריית תופעות לוואי. והשאלה שלי היא - מה עדיף לך? ואיך תדעי מה יכול לעזור לך אם את לא מנסה? אני יכולה להלל ולשבח מכאן ועד הודעה חדשה את הלוקרין, כי אחרי 17 שנות סבל כמו שאת מתארת, אחרי שבועיים עם הלוקרין הכל הפסיק. האם זה היה שווה לי את 3 גלי החום? כן. האם זה היה שווה לי את ה"גבוליות" שבבריחת סידן? כן. היה שווה לי שנגמר לי הכאב. ואם לא היה נגמר הכאב או היו תופעות שונות ומשונות - לא הייתי מחכה והייתי דורשת שהרופא יחליף לי למשהו אחר. רק שיפסיק את הסבל.

liatsw1

New member
אני גם לא חסידה גדולה של לוקרין

בס"ד לקחתי פעם אחת וויתרתי. אבל אי- אפשר היה לוותר על דיכוי. אני לוקחת דקפפטיל, גם לה תופעות לוואי, אך הזריקה הזו הרבה יותר טובה בשבילי מלוקרין. אולי כדאי שתחשבי על האופציה הזו. כמו שזואי כתבה אני מעדיפה את תופעות הלוואי על כאב נוראי.

navka

New member
לגבי לפרסקופיה כאבחון...

במאמר שכתב דר' סוריאנו (ומפורסם באתר של המרכז לאנדומטריוזיס בתל השומר ) הוא מציין כי לפרסקופיה עושים בעיקר כאשר האישה סובלת מתסמינים קשים כמה משפטים אחר כך הוא מציין כי לא משתמשים בשיטה זו לשם אבחון בלבד ואני מצטטת "יש לזכור שברפואה המודרנית אין יותר הצדקה לביצוע לפרוסקופיה לשם "אבחנה" בלבד, וחשוב לוודא, שבמידה וימצאו נגעי אנדומטריוזיס, שהרופא מנוסה בטיפול ניתוחי להסרתם בגישה לפרוסקופית."

אמאעדי-תעשי את הניתוח - אני עשיתי

בתה"ש ולא הכרתי את סוריאנו. יש שם המון רופאים מצויינים. אל תחכי לו. אני מבינה את הכאבים שלך כי אני סבלתי כאבי תופת. לא יכולתי להשתעל, לא יכולתי לשבת בשירותים, הקאתי דם, לא יכולתי ללכת ישר. הלכתי כפוף. מה שאני יכולה להציע לך טרם הניתוח זה לקחת גלולות נגד הריון ללא הרף. אותי זה הציל. לקחתי חצי שנה ללא הפוגה. פרופ' זיידמן המליץ לי אז. פשוט הכאבים אחרי חצי שנה שככו לגמרי כמעט. לא היה מה להשוות אפילו. קבלתי אורטוסיקלן. החלמה מהירה יקירה.

למעלה