כאבים - שאלות

קריןעדי

New member
כאבים - שאלות

שלום, מה שלומכם ? כפי שכתבתי כאן שבוע שעבר אני מאובחנת כבר 3 שנים, כרגע בלי דיכוי (בגלל תופעות לוואי בלתי נסבלות). יש לי שאלה...כשיש לי התקף של כאבים בגלל האנדו' אני מרגישה גם כאבי פרקים ועייפות. קראתי מאמר על אנדו' בצרפתית (כי יותר קל לי) והיה כתוב שבמספר אחוזים של הנשים יש שסובלות מכאבי פרקים ומצאו קשר עם האנדו'. האם ידוע לכם על התופעה הזאת ? האם למישהי כאן יש את הסימפטומים האלה ? מה הקשר בין אנדו לכאבי פרקים לעייפות ? יש מה לעשות ? תודה לכל מי שיכול לענות
שבת שלום

liats80

New member
here is what I found on the endoresolved site

"As Endometriosis develops a woman’s immune system becomes more and more impaired and this leads to further health problems. Due to increased research, as well as surveys of Endometriosis patients, it is now becoming clear that women with the disease are susceptible to other serious health problems including: * Chronic Fatigue Syndrome (100 times more common in women with endometriosis) * ME Hypothyroidism - under-active Thyroid gland (7 times more common in women with endometriosis) * Fibromyalgia * Rheumatoid arthritis Some of these findings are from data of the world’s largest research registry on Endometriosis, which includes figures for the women with the disease, as well as members of her family. These figures are not conclusive and do not give the whole picture to include geography, economics etc. They do show that women with Endometriosis are slightly more susceptible to these other diseases, but other members of their family seem to have a higher percentage of risk to develop these diseases. So we could be looking at environmental health issues here, rather than the results relating solely to Endometriosis. It does seem clear that as women with Endometriosis are more receptive to other health problems, then their immune system is the key to their problems. "

ממה ששמעתי

כאבי פרקים יכולים להיות קשורים לחוסר במגנזיום, מישהי כאן סיפרה בעבר על אותם תסמינים ואכן היה לה חוסר במגנזיום. תבקשי מהרופא משפחה בדיקת דם למגנזיום.

kikona126

New member
היי אפשר קישור למאמר?

איפה את מחפשת בצרפתית? גם לי יותר קל.....

זהבה240

New member
כאבי פרקים ואנדו'

הקשר של כאבי פרקים עם אנדו' לדעתי הוא בדיוק כמו הכאבים שיש לרובנו בגב התחתון והאנדו'. הכאבים שיש לנו באגן שמקרינים לאחת הרגליים, אלה הם כאבים של לחץ על עצבים בין החוליות של עמוד השדרה. אז ייתכן, שמדובר בבעיות של המערכת החיסונית. ייתכן שכאשר המערכת החיסונית משתוללת (כמו שזו אחת התיאוריות באנדו') אז ישנם דברים שיוצאים החוצה יותר. למשל, אני סובלת גם מאלרגיה. כל פעם בתקופה של המחזור או הביוץ אני חוטפת גם התקף אלרגי. כי אלה הן שתי מחלות של המערכת החיסונית. הפיתרון: ייתכן ששינוי בתזונה יכול לעזור לך. לי זה עוזר מאוד. רצוי לא לאכול: סוכר, קמח לבן, מוצרים עם גלוטן, מוצרי חלב שמנים, בשר שמן, שומן טראנס, קפאין, ועוד. תבדקי על עצמך ותראי איך בימים שאת לא אוכלת את הדברים הללו את סובלת פחות מהתופעות של האנדו', ומנגד את יכולה לראות מה קורה לך אם את בימים של המחזור אוכלת הרבה גלידה, עוגות וכו'. בהצלחה, זהבה

snago10

New member
מצטרף בצער..

כאבי פרקים, לפי מאמר של ד"ר דנה פלורנטין מהכללית, יכולים להגרם מדלקת פרקים, מהקרנות כאב שבמקום אחר או מתהליך ניווני של המפרק עצמו. 1. דלקת פרקים היא אחד הביטויים למחלת רקמת חיבור עם מנגנון אוטו־אימוני (מזכיר משהו???). התהליך הדלקתי נגרם לאחר נדידה של תאי דלקת לתוך המפרק. התהליך הדלקתי יכול להיות זיהומי, כאשר חיידקים חודרים לתוך המפרק וגורמים לתגובה דלקתית, או שהוא יכול להיות תגובתי למחלות אחרות לא זיהומיות. 2. גם לא צריך להרחיב. כל כאב שנגרם סמוך למפרק - יכול להקרין למפרק הסמוך - ומי לא מכירה את "משיכת הרגל", ו/או הכאבים במפרקים שבאגן? 3. לא רלונטי כל כך (אני מקווה)...

galim29

New member
היי

עכשיו כשאת כותבת אני מקשרת את הכאבים שיש לי בשנה האחרונה בצלעות לכאבי פרקים כי לא מצאו לי כלום. עשיתית את כל הצילומים האפשריים: רנטגן, CT, US מיפויי עצמות 3 פעמים, MRI ורק במיפוייים מצאו קליטות בצלעות אבל לא יודעים עד עכשיו מה זה. אחר כך הייתה לי דלקת ברגל ׁטרכנטריק בורסיטיס שלא הסתיימה עד עכשיו (סנגו תיאר משיכה לרגל למטה ואכן מתואר בדיוק). הייתי מאושפזת פעמיים, עם כדורים לכאבים, זריקות וזריקות קורטיזון. בסוף אני כבר נשברתי ופשוט החלטתי לעזוב את זה כי הגעתי למצב של לפני ביופסיה בצלעות שזה מקום קשה מאוד לקחת ממנו ביופסיה. אז נשארתי עם כאבי מינוריים, לפעמים יותר לפעמים פחות (כמו האנדו) וחיה עם זה. תתחיליל מראומוטולוג טוב שיבדוק את הפרקים. אז אם יש קשר? למדתיע שאנדומטריוזיס סופח אליו המון מחלות וכמעט תמיד יש קשר. רק שלא ניתן להוכיח....

קריןעדי

New member
תודה על תגובתך

ותודה למי שענה... האמת היא שאני נוטה לקשר בין כל הכאבים ובעיות שלי לאנדו'... לפני 3 שנים הייתי בחורה בריאה חוץ ממיגרנות שהתחילו לי כשהייתי נערה, ביחד עם המחזור הראשון. היום אני מרגישה כמו בת 80 למרות שאני "רק" בת 38...מבאס... מאחלת שבוע טוב לכולם

kikona126

New member
גם המגרנות זה חלק מהאנדו...

יש לי פגישה עם הרופאת משפחה ביום רביעי, אחרי שהיא תראה את היומן מגרנות שהיא ביקשה ממני לכתוב בשבילה (כי היא לא מבינה איך הניורולוגית מאשרת לי 12 ריזלט לחודש, ואני עוד חשבתי לבקש ממנה עוד
, ניראה לי שהיא תעביר אותי לטיפול מונע...) הדבר היחיד שהיא תגיד לי זה להחליף ראש.......! אני הולכת לשאול אותה איזה ויטמינים כדאי להוסיף, כי יש לי קטע שכזה שכל מחלה אפשרית (שפעת, צינון, שלשולים) שקיימת ישר נדבקת אלי! לא חושבת שהיה משהו שפסח עלי השנה, ולפי מה שהיא אמרה גם לא שנה שעברה... היא כבר שלחה אותי לבדיקות לראות אם יש לי וירוסים רדומים בגוף (תודה לאל אלו נחסכו ממני, חוץ מההרפס אבל הוא לא כל כך רדום במקרה שלי). ויש תקופות בשנה שהטישו הוא פשוט פק"ל אצלי... וכמובן לספר לה שהייתי גיבורה בניתוח
זה מדהים איך כל מה שהיא אמרה לי, ואף גניקולוג אחר לא אמר עד שסוריאנו צץ פתאום, היה נכון... (היא פשוט חזתה מראש את הטיפול שלא קיבלתי עד שהגעתי לסוריאנו, ואפילו הסבירה על האנדו עוד לפני שאבחנו, היא היתה צריכה להיות גניקולוגית! טוב אולי לא, היא נחמדה מידי וחכמה מידי בשביל זה... גניקולוגים זה עם רע! ו
ותסלחו לי שאני לא אוהבת אותם, לא היתה לי חוויה טובה עם גניקולוגים)

קריןעדי

New member
סיפור דומה

גם הרופאת משפחה שלי חשבה על אנדו' הרבה לפני הגינקולוגים... וגם אני שותה 12 ריזלט בחודש וזה לא מספיק...אוף !!! נמאס לי לקטר אז סליחה...והכי נמאס זה ללכת לרופאה ולרופאים באופן כללי...בת 80 כבר אמרתי ?!

kikona126

New member
דווקא החודש

עד עכשיו (ה- 18 לחודש) לקחתי רק 5 כדורים, ואני בדרך כלל מקבלת מרשם ל 23 לחודש... ועד אז מסיימת את ה 12 ומתחילה לגנוב לאמא שלי מהאימיטרקס שברתי שיא חדש!!! גאה בעצמי! ועצמי גאה בי! ניראה לי שזה בגלל שהחליפו לי את הגלולות, אני חושבת שאם אני אחליף גלולות כל 3 חודשים זה יהיה סבבה! (פשוט לא כואב בחודשים הראשונים עם הגלולות... כל התופעות מתחילות אצלי אחרי זה אפילו שהמטרה היא שהגלולות העכשיות יפסיקו את המגרנות... אבל איך הרופאת משפחה אמרה לי כשהתחלתי את הקודמות ואמרתי לה שאני כבר חודשיים בלי ואני פתאום רואה בעיניים, "אני לא הייתי שומחת מהר כל כך..." אמרתי פעם שהיא תמיד צודקת? או רואה את העתיד?
!!!) ובת 80, יש לי משהו אחד להגיד לך (הייתי חייבת לכתוב את זה ככה, תסלחי לי
), עד לפני חצי שנה לא הייתי הולכת לראות רופאים! לא היתה לי גניקולוגית. רופאת משפחה היתה והיא היתה רואה אותי פעם בשנה אם ממש הייתי במצב נואש (בדרך כלל בחורף שהשפעת לא היהת עוברת), ניורולוגית רק בשביל לקבל אישור לריזלט... אבל חוץ מזה כלום! ואני עכשיו במטרה לחזור לשגרה הזאת! גיל 80 לא יגיע בטרם עת! טוב יש טקס יום הזיכרון עוד מעט, אני זזה.

למעלה