כאבים עזם בגיל שנה

הו יעלי

New member
כאבים עזם בגיל שנה

שלום,
הבן שלי בן שנה וחודש, ופתאום בימים האחרונים הופיעו כאבים עזים. לרוע המזל הוא גם חולה בדיוק ורוצה לינוק יותר (וגם אני רוצה להניק יותר) אבל ממש כואב...... אני לא רואה על הפטמה שום סימן מחשיד, אודם או כתמים לבנים או משהו כזה.
רק אציין שהוא בזמן האחרון אוכל "לא יפה", לא רגע בד"כ בהנקה, מושך, נושך לפעמים.....
תודה!

כאב עז בהנקה

שלום יעלי,
אם הוא הגביר את תדירות ההנקה כתוצאה ממחלה יכול להיות שהוא מושך את הפטמה כשהזרם נחלש או נפסק לקראת הסוף או בהתחלה כדי לקדם את החלב. את יכולה לעסות מעט את השד ולסחוט טיפה לפני שאת מחברת אותו כדי לזרז את זרימת החלב, או לנתק אותו כשאת מרגישה שהוא מיצה את הצד ממנו יונק ומתחיל לינוק בחוסר נוחות ולהעבירו לצד השני ע"מ למנוע נזק וכאב.
דבר נוסף שיכול לסייע הוא שינוי זוית. שני תנוחה והביאי אותו להנקה בזוית שונה מהרגיל כדי שלא יופעל לחץ על האזור הכואב (למשל בתנוחת פוטבול).
חישבי האם חלו שינויים לאחרונה - התחלת לקחת גלולות? היית חולה? נטלת תרופות? אולי השתנה משהו שיכול להשפיע על ההנקה.
איך תתארי את הכאב? היכן הוא בדיוק (שד / פטמה)?

מהי תנוחת פוטבול?

גם לי התחילו כאבים בפטמות לאחרונה. הן ממש רגישות כמו בהתחלת ההנקה כשהיא עוד רק נולדה.
ביתי בת שנה וחודש גם כן, לא הרגישה טוב בזמן האחרון וינקה הנקות מרובות..
אני אנסה לשנות זווית כפי שהצעת, אך מהי תנוחת פוטבול?

הו יעלי

New member
תודה על התגובה,

לא עשיתי שינויים כמו אלו שכתבת.
הוא לעומת זאת היה חולה הרבה, קוצר נשימה, מטופל בסטרואידים, אנטיביוטקה.... אולי זה עושה אותו לא רגוע בכלל?...
הפטמות עצמן רגישות, ולא רק בהנקה אלא בכלל כשמשהו נוגע בהן, כמו בד של חולצה.

למעלה