כאבים מאזור האגן

SkyWalker11

New member
כאבים מאזור האגן

שלום לכולם לפני כחודשיים החלו אצלי כאבים קלים בשוק רגל שמאל והם התגבו עם הזמן והתחזקו ביחד עם כאבים באגן השמאלי מאחור, היום כבר חודש הכאבים הם בלתי נסבלים כאשר אני יושב או כאשר אני הולך כעשרים צעדים או עומד לזמן ממושך ,כאשר אני שוכב אין כאב . הלכתי לאורטופד והוא אמר לי שיש לי בלט או פריצת דיסק "מה זה משנה " אמר לי ונתן לי ארקוקסיה ופיזיותרפיה.והוסיף כי אני לא צריך צילום במיוחד לא סיטי עם הקרנות. יש לציין שהארקוקסיה עזר לי מאוד למשך כ-5 ימים וחשבתי שאני עובר את זה ,אבל הכאבים חזרו ,היום לאחר לקיחה של כ 20 כדורי אתופן ולאחר מכן 20 כדורי ארקוקסיה ופזיותרפיה עדיין כואב בזמן מאמץ או ישיבה. יש לציין שאני בן 35 משחק כדורגל חובבני ומידי פעם לאחר המשחק היו לי קצת כאבי גב תחתון+עבדתי גם בעבודה פיזית לאחרונה שלפי דעתי החמירה את מצבי השאלות שלי הם : 1.האם כדאי לשוב לרופא ולבקש לפחות צילום רגיל?(בפעם הרביעית) 2.האם יכול להיות שזה לא בלט/פריצת דיסק ,קראתי באיזה מקום על משהו שהיה לו אותם תסמינים כמו שלי ולבסוף היה לו קרע בלברום האם יכול להיות גם אצלי? 3.האם שחיה חתירה תעזור לי בכל אופן ? אני כבר מיואש לא עובד לא עושה כלום רק שוכב במיטה כל היום תודה מראש

כאבים

שלום, אני חושב שלאחר חודשיים של כאבים שלפי התיאור שלך מתאימים לכאלו שמגיעים ממקור גבי, יש מקום להתקדם באבחנה. צילום ואולי בדיקת CT הם מהלך נבון. פנה שוב לבדיקה. קח בחשבון שלא צילום ולא CT יפתרו את בעית הכאב והם משמשים ככלי אבחנתי לרופא כאשר מרבית המקרים של פריצות הדיסק משתפרות תחת טיפול שמרני (ובמקרה כזה אין משמעות לבדיקת ה CT) ורק חלקך הקטן מגיע לניתוח (אז נדרש מיקום בפתולוגיה, אותו רואים בבדיקת CT וא MRI). בברכה,

SkyWalker11

New member
אז מה עדיף MRI או CT

תודה רבה על התשובה הלכתי לרופא המשפחה וביקשתי הפניה לצילום איזה צילום כדאי לי לעשות ? MRI (צריך לחכות יותר זמן ) CT (פעם ראשונה ) או צילום רנטגן (האם אפשר לפי צילום זה לאבחן את בעייתי) אני מודה לך מאוד מאוד על עזרת תודה

למעלה