כאבים כרוניים

plusultra

New member
כאבים כרוניים

הכלב שלי, מעורב גדול (כ-40 קג') בן 15, סובל מזה זמן רב מכאבי פרקים. עפ"י האיבחון בבית דגן:
"סובל משילוב של בעיה בעלת מרכיב אורטופדי (בעיות ברכיים) ומרכיב נוירולוגי (אטקסיה וחולשת רגליים אחוריות).
המרכיב הנוירולוגי ממוקם לאזור חוליות: L7-S1 , כאשר מבחינת אבחנות מבדלות האפשריות הינן: Cauda Equina Syndrome שהינו שינויים ניווניים שמפעילים לחץ על סיבי העצב, פריצת דיסק וגידול, כמו כן השילוב עם הכאב המפרקי של הברכיים עשוי לגרום להחמרה במופע הקליני"

בגלל גילו, לא המשכתי בתהליך האיבחון והטיפול היחיד הוא שיכוך כאבים. הוא מקבל פרוויקוקס אחד ביום.
בימים האחרונים ישנה החמרה נוספת - והוא בקושי מסוגל לרדת במדרגות. בעליה הוא מסתדר הרבה יותר טוב. בהליכה הוא בסדר. בעל תאבון, ערני, וגם היציאות סדירות.
צריך לציין גם, שבבדיקות דם הכל בסה"כ תקין, חוץ מערך גבוה מאוד של אלקליין פוספטאז (כנראה בגלל הבעיות האורטופדיות). הכליות היום בסדר גמור, אבל עברו טראומה רצינית מאוד בחודש ספטמבר (אי ספיקה) - ולמרות שהן השתקמו, אני חוששת מעומס תרופתי עליהן.

השאלה: איך ניתן להקל עליו?
בבית דגן המליצו לי לא לתת לו אופטלגין יחד עם הפרוויקוקוס - מה שנהגתי לעשות בימים שחשתי שקשה לו יותר.
האם יש כדור אחר שעשוי לעזור? במקום - או בשילוב עם הפרוויקוקס?
האם ניתן לשלב טרמדקס יחד עם הפרוויקוקס? בעבר רשמו לו טרמדקס ולא היה שיפור אבל אולי כדאי לנסות שוב.

אשמח לכל רעיון...

קצת מחשבות

הי
קודם כל - בתיאור שלך תיארת רק בעיות ברגליים אחוריות. רוב המקרים של קשיים בירידה במדרגות נובעים מצליעה על רגליים קדמיות ולא אחוריות. כדאי לדעתי לחזור לוטרינר לבדוק את זה - אולי יש שם משהו שכן אפשר לטפל בו וזה יעזור
לגבי טיפולים נוספים:
1. אפשר לנסות לשלב טרמדקס עם הפרוויקוקס. יש כלבים שזה מאד יטשטש אותם אבל אם המצב כל כך קשה אז כדאי לנסות. הייתי מבקש מהוטרינר
2. יש מזונות שנועדו לתמיכה בבעיות פרקים - יש לי נסיון טוב מאד איתם ובהחלט שווה נסיון
3. תוספי מזון מהמשפחה של "מגה גלופלקס" לכלבים - אני אישית אוהב את המוצר שמיוצר מקרני איילים (סופרפלקס V), אבל יש גם אחרים
4. דיקור - מקרים מהסוג הזה יכולים לפעמים להרוויח מדיקור שמיועד לשכך כאבים ולהקל על התנועה. יש מקרים בהם זה עוזר מאד
אשמח לשמוע איך אתם מתקדמים (תרתי משמע...)
ארז

plusultra

New member
הכל נוסה...

תודה על התשובה!
ואני מתנצלת, באמת התיאור שלי לא היה מלא:
1. אכן יש פגיעה גם בגפיים הקדמיות - כתוצאה מפציעה ישנה, יש שינוי מבני במפרק הכתף של הרגל הימנית הקדמית, ומידי פעם יש צליעה קדמית קלה. אבל דווקא עכשיו המצב שם רגוע - הוא לא צולע ברגל הקדמית, כך שקשה לי להבין למה ההרעה באופן הירידה במדרגות.
2. אומגה 3, גלוקוזמין , דיקור סיני, צמחים סיניים, ואוכל רפואי - הכל נוסה במשך זמן רב, ובסה"כ, אני לא חושבת שמשהו באמת עזר.

ומחשבה אחרת: ברפואה ההומנית ה- "רוקסט" נחשב למושיע החדש, האם הוא מותר לכלבים? ואם לא, האם יש משהו כזה לכלבים?

היום הירידה היתה מעט טובה יותר..
תודה שוב!

sapirdvm

New member
כאבים

יכולים להיות אכן שילדיים אך גם נוירופטים.
גם בבני אדם הטיפול בכאבים כאלו מורכב ולא משיגים פקט מיידי אלא אט אט אם בכלל.
כל כלב מגיב אחרת לכדור ספציפי.
אני ממליץ לך לחשוב על כמה דברים שאולי יעזרו:
1. לנסות סוג אחר של NSAID, למשל רימדיל. נכון שהפרויקוקס קצת מתקדם ממנו, אך ראיתי כלבים שמשום מה מגיבים טוב יותר לרימדיל. בכל מקרה, לנסות מספר ימים עד שמחליטים אם יש אפקט או אין.
2. גבאפנטין. מתאים לטיפול בכאבים נוירופיים. לעיתים מאד יעיל לעיתים בכלל לא. היו לי מספר מקרים שזה עשה את ההבדל.
3. קוקטייל. שילוב של תרופות שעובדות במסלולים שונים. גבאפנטין עם פרויקוקס וטרמדקס למשל. זה יכול לשפר את איכות החיים ולא לפחד מ'התמכרות'. הרבה יותר חשוב לדעתי זאת איכות החיים ומניעת הסבל שלו. תנסו כל קוקטיל שיעזור לו.
3. קורטיזון. יש לי כלב קטן עם מפרק מרפק נגוע בארטריטיס. בצילומים השינויים מינורים בפועל הוא לא דורך על הרגל. רק פרדניזון עזר לו. כעת הוא מקבל מינון 'הומאופתי' פעם ביומיים וחי נהדר.
4. רפואה שיקומית. תחום שמתפתח מאד ומראה תוצאות בעזרה למקרים שכאלה. חיזוק שרירי השלד על מנת להוריד לחץ וממנו את הכאב על השלד והעצבים. יש כיום 3 רופאת שמתעסקות בזה. שלושתן טובות לדעתי. הוותיקה ביותר היא ד"ר ליסי שרון שפתחה מרכז שיקום בכפר הס, יש את ד"ר הדס רפפורט במרכז החירום בכפר הירוק ויש את ד"ר הדס (לא זוכר את שם משפחתה) נדמה לי בכפר תבור.
בהצלחה לכם ובוקר טוב

plusultra

New member
נסיונות קודמים

תודה על תשובתך ועל הרעיונות הטובים, שחלק מהם כבר נוסו:

1. לפרוויקוקס עברנו אחרי שהרימדיל הפסיק להשפיע.

2. לא ניסיתי ועד כה איש לא הציע זאת, תודה!

3. ניסיתי כאמור שילוב של פרוויקוקס וטרמדקס בעבר ולא ראיתי שיפור, אבל בעקבות ההצעות שלכם, החלטתי היום לנסות שוב - ייתכן שבפעם שעברה לא נתתי לזה די זמן. אני לא פוחדת מהתמכרות, כי אני מסכימה לחלוטין עם הגישה שלך, שהחשוב ביותר הוא לשפר את איכות החיים שלו.

4. מקורטיזון אני דווקא כן חוששת - בעיקר כי ההשפעה המיידית שלו היא משתנת, מה שאומר שהוא יצטרך לרדת יותר לצרכים = לרדת יותר במדרגות...

5. רפואה שיקומית: זו אופציה בעייתית בגלל מכלול אחר של שיקולים: הדבר דורש או אישפוז או טיפול שבועי או אפילו דו-שבועי. בנוסף, כדי להתחיל לטפל הן דורשות פאנל שלם של צילומים שדורשים הרדמה. כל המהלך הזה כרוך בהרבה מאוד לחץ נפשי ומאמץ פיזי. ולכן, בדיוק בגלל שהמחשבה היא על שיפור איכות החיים כמטרה היחידה - החסרונות כאן עולים על היתרונות. מדובר בכלב רגיש מאוד, ואני חושבת שחשיבות ההמנעות מהסבל הנפשי אינה פחותה מההמנעות מהסבל הגופני.

הרבה תודה על הכל!

sapirdvm

New member
פאנל צילומים

לא בטוח בכלל שדרושההרדמה, לעיתים קרובות לא צריך כלום ולפעמים טישטוש קל שהינו בטוח גם לכלב מבוגר. בנוסף על כך, כלב שנכנס לסטרס, ההרגעה מועילה לו לעבור את הפרוצדורה בקלות ובלי לחץ.
המהלך אכן דורש השקעה אך יש גם אפשרות לקבל סידרת תרגילים שאתם תעשו בבית, לא כל הרפואה השיקומית מבוססת על הידרותרפיה...
לדעתי שווה לקבוע פגישת יעוץ. תציגי מה אתם יכולים ותראי איך מתקדמים. יש לי נסיון טוב עם הנושא הזה, כאמור בלי אישפוז בכלל.
קורטיזון אכן משתן אך מינונים נמוכים לא תכופים יכולים לעשות את החיים יותר טובים ולא כל כך לא נסבלים.
בהצלחה ותספרי לנו מה קורה.

לילך גל1

New member
דיקור סיני יכול ממש ממש להקל עליו!

הי, יצא לי לטפל בלא מעט כלבים מבוגרים שסבלו בדיוק מהתסמינים שאת מתארת, וזה ממש עושה להם פלאים...גם מחזק אותם, נותן להם קצת יותר חיוניות, משכך את הכאבים ללא צורך בכדורים, בקיצור - עושה רק טוב.
אם תרצי פרטים - אני פה בשמחה רבה, אשמח לעזור :)
המשך יום מקסים ואחלה סופ"ש :)

sapirdvm

New member
הי לילך

את מטפלת לפי תסמינים או שאת עושה איבחון לבעיה ואז הדיקור מתבצע לפי מקור הבעיה?

לילך גל1

New member
הי חנוך :)

אני מנסה להבין מה מקור הבעיה ולפי זה לטפל, למרות שאני מתייחסת גם לתסמינים ולפעמים הטיפול יכול להתייחס יותר לתסמינים ולפתור את הבעיה תוך התייחסות עם משקל בלתי מבוטל אליהם..

sapirdvm

New member
לילך, תודה על תשובתך

לפני שאת מתחילה טיפול את מבקשת לראות צילומי רנטגן, בדיקות דם, איבחונים שנעשו עד כה? יש טיפולים שצריך להפסיק לפני שאת מתחילה באיבחון-אולי הם ישפיעו על האיבחון שלך? יש טיפולים שצריך להפסיק לפני שאת מתחילה בטיפול?
שבוע טוב
חנוך

לילך גל1

New member
אני תמיד שמחה לראות צילומים ובדיקות,

כיון שאני לא באה בהכרח להחליף את הרפואה המערבית הקונבנציונלית, אלא להשלים אותה, לסייע לה..אני תמיד שמחה לדעת מה הדיאגנוזה של הרופא המטפל, מה ממצאי הבדיקות השונות והאבחנה המבדלת נותנת לי כיוון ומידע שאני שמחה לקבל. כשאני יודעת שאכן נעשו בדיקות, זה הדבר הראשון שאני מבקשת לראות. בד"כ איני מבקשת להפסיק את הטיפולים, לפעמים, לדוגמא במקרים של כדורים משככי כאבים, הצורך בכדורים הולך ופוחת ככל שהטיפולים מתקדמים, אבל בגדול - השאיפה היא ללכת יחד עם הוטרינר ולעזור איפה שהרפואה המערבית נתקלת במבוי סתום, להלן מקרי היפ דיספלזיה שלא בהכרח כדאי לעשות ניתוח, ובכלל בעיות אורתופדיות שונות שמצאו שיש הצלחה טובה לא פחות ולעתים אף יותר ברפואה המשלימה, או לנסות לתת כמה שפחות תרופות וכימיקלים אלא ללכת בדרך טבעית ולהיעזר אחד בשני :)
שיהיה שבוע נפלא!
לילך.

למעלה