כאבים...כמו שיתוק

קריןעדי

New member
כאבים...כמו שיתוק

היי, מה שלומכן ? כבר כמה ימים שיש לי כאבים על גבול בלתי נסבל והיום היה השיא...כאבים באגן, בגב וברגליים ממש כמו שיתוק...אף פעם לא היה לי כאב כזה מאז התגלתה אצלי המחלה...ולא פעם, ב-4 שנים האלה הלכתי למיון בגלל כאבים...אבל כרגע הכאב פשוט משתק, שורף... המצב כבר מכניס אותי לדכאון...לא יתכן שאני מרגישה כמו בת 90 כשאני עדיין לא בת 39...מדכא אותי לעבור את זה לבד...אני מרגישה שאין מי שבאמת מבין אותי ואחרי 4 שנים אני כבר לא יכולה לעבור את זה בלי עזרה והכי חשוב בלי חיבוק תומך... ואולי מה שהכי מדכא אותי זאת העובדה שאני לא מסוגלת לטפל בילדים שלי כמו שצריך...אני עושה המון מאמצים כדי שלא ירגישו שאמא שלהם "שונה" ואני תמיד מנסה להכניס לבית שמחה וצחוקים כי הם עברו כבר הרבה מאז שאבא שלהם עזב את הבית לפני שנה וחודשיים. אני מנסה, משתדלת אבל אני הרבה פעמים מרגישה שזה לא מספיק כי הכאבים לא מאפשרים לי להיות אמא כמו שאני הייתי רוצה להיות... ועדיין בנושא ילדים...לאחד הילדים שלי יש הערב כאבי בטן...וזה מכניס אותי ללחץ...אם יש דבר שאני לא יכולה להתמודד איתו זה כאבי בטן של אחרים, ובמיוחד של הילדים שלי...ובנוסף, במצב שאני נמצאת כרגע, אני לא מסוגלת לטפל בו, ובכלל מה אפשר לעשות, איך אני יכולה לעזור לו ?! מדכא... סליחה אבל הייתי חייבת לספר למישהו... אני מאחלת לכולן שבוע טוב !

גלי 39

New member
אנטיביוטיקה עזרה לי

אני יכולה לומר לך מה עזר לי ... אנטביוטיקה!!! למרות שרופאת המשפחה שלי לא ידעה כלום וגם אני לא, מרוב כאבים ששיתקו אותי ממש ביקשתי ממנה שתיתן לי אנטיביוטיקה! ...התעקשתי ומסתבר שזה עזר במיידי - והפסיק לחלוטין כאבים אטומיים שהיו לי במשך חצי שנה!!! שווה לנסות!
גלי.

kikona126

New member
באמת?

כשאצלי לא ידענו מה יש הרופאת משפחה הביאה לי איזה משהו לכאבים בכיס מרה שמחליק את תאי השריר, כי חשבנו שאולי יש לי אבן בכיס מרה או בכליות (אחותי עברה כמה חודשים קודם לכן ניתוח, אז היה חשד שאולי גם לי יש) והכדורים האלו ממש הרגיעו לי את הכאבים... וגם הרדימו אותי... אבל שהבנו שלא מדובר בכאבים שנובעים ממקום הקשור לכדורים הפסיקו לי אותם... דוגרי אנטיביוטיקה עוזרת לדלקות ואולי בגלל זה זה טוב לאנדו, לא יודעת למה התרופות שאני קיבלתי עזרו בזמנו, אולי זה סתם היה פסאודו עלי...

kikona126

New member
כאב בטן?

יכול להיות שהתקרר מהמזגנים? נסי לשים לו ערק על הבטן זה מרגיע... בקשר לכאב שלך, אין לי המלצות, לצערי, אבל מקווה שכאב הזה יעבור... ושולחת לך חיבוק גדול.

galim29

New member
בוקר טוב

אני חייבת להגיד שאני מסתייגת מההמלצה לבקש אנטיביוטיקה. כמה שפחות תמיד עדיף, הגוף לא צריך אנטיביוטיקה בטח לא כמשככך כאבים. כל פעם שאנחנו לוקחות אנטיביוטיקה הגוף מפתח יותר ויותר חסינות. אז להמה לקחת כשלא יודעים בוודאות שצריך? זה נשמע ממש כאבי אנדו. האם הם קורים בחלק מסוים של היום? כתוצאה מפעילות מסויינת? תנסי לראות מתי הם מופיעים ואם יש זמן מסוים שהם מופיעים בו. ואולי שווה ללכת למרפאת כאב, אם משככי כאבים רגילים לא עוזרים כרגע? לי היתה אבן בכיס מרה ואבחנו לי אוהת עם צילום אולטרסאונד כליות וכיס מרה. אולי כדאי לך לבדוק כדי להיות בטוחה. בדרך כלל אחרי אוכל מסוים (מטוגנים, פחמימות, מאכלים שמנים יותר) יש התקף. כנ"ל לגבי אבנים בכליות. האם את מטופלת במרפאה בתל השומר? עברת ניתוח? את על דיכוי? מתנצלת אם כבר כתבת ואני לא זוכרת. לגבי הילד, מבינה כל כך את הפחד לראות אותו סובל בייחוד כשיש לך רגישות לבטן בעצמך, אבל תנסי לא להלשיך עליו את הפחדים כי ילדים הרי חולים כל הזמן ומספיק שהוא אכל יותר מדי מתוק שתכאב לו הבטן. כמובן שאת צריכה לעקוב אחריו ואם הוא מתלונן שוב ושוב ואת רואה שסובל אז לטפל בזה ולעשות לו בדיקות. ולקחת לרופא כדי שלא תרגישי אחראית בלעדית למצבו. כואב מאוד לשמוע על בעלך שעזב, מאחלת לך שתמצאי בן זוג בקורב, תומך ושידע להעריך אותך ולהיות אמפתי למצבך. לא פשוט בכלל לתפקד כאם חד הורית עם אנדו, אנחנו רואות את זה פה לא מעט. יכולה לרק לשלוח לך
כרגע.

קריןעדי

New member
תודה

אל תתנצלי, את לא יכולה לזכור כל אחת שכותבת פה במיוחד כי אני לא כותבת באופן קבוע... ובקצרה, בתחילת הדרך הייתי מטופלת אצל סוריאנו באופן פרטי, עברתי ניתוח לפני שנתיים ואחרי זה הייתי מטופלת בתל השומר. נאלצתי להפסיק את הדיכוי בגלל תופעות לוואי קשות במיוחד כמו החמרה במיגרנות, בחילות, בעיות לחץ דם (לחץ דם שהיה עולה לשמיים ופתאום צונח) והתעלפויות. אז כרגע אני ללא דיכוי וקצת אבודה לגבי המשך הדרך... כתבת שאת רואה פה את ההתמודדות של אמהות חד הוריות עם אנדו'. אשמח לדבר איתן ולשמוע מהן טיפים ואיך הן מתפקדות ביום יום כי לי זה מאוד קשה... שוב תודה על תגובתך והמשך יום נעים

galim29

New member
שולחת לך ../images/Emo30.gif

מה לגבי לוקרין? זה לא גלולות ויכול לעזור. שווה לחזור למרפאה או לגשת לרופא שמבין באנדו.

גל פיטר

New member
היי קרין מה שלומך?

אני ממש מקווה שאת מרגישה טוב יותר! אני יכולה לומר לי שגם לי היו תופעות לוואי קשות שהשפיעו על איברים נוספים בגוף, כאשר הייתי מקבלת גלולות, נתבקשתי להפסיק אבל לא יכולתי לעמוד בכאבים והייתי מגיעה לאשפוזים בעקבות כך. לפני כמה ימים קיבלתי זריקת לוקרין ואני ממש מרגישה את ההטבה מיום ליום טוב יותר. על-אף שאני לא אמא אפשר באמת להבין את שכתבת לגבי האמהות יחד עם האנדו' אני בטוחה שלא ניתן יהיה לקחת ממך את רגשות האשם וחוסר האונים כי אלו רגשותייך והן עובדות מבחינתך, אך מה שכן אני מציעה זה לא לסבול בשקט- אני סבלתי כל-כך הרבה זמן הייתי בוכה מכאבים ולא מתפקדת ב כ ל ל!!! פשוט סיוט ותמיד היה נשמע שאין מה לעשות... ועובדת שיש כי לפני הפעם האחרונה אף פעם לא הציעו לי זריקה ואני מקווה שהיא באמת תמשיך לעזור! מאחלת לך שתרגישי טוב יותר! שולחת לך חיבוק גדול

galim29

New member
גל, שימי ../images/Emo23.gif

כדי שיראו את התגובות שלך תשרשרי להודעה הראשית אחרת לא תמיד מי שכותב את ההודעה הראשית ידע למצוא את התגובה שלך, אם זה שרשור ארוך.

זואילי

New member
הי קריןעדי

האם יש לך עזרה בבית? חייבת להגיד לך - זה אחד מהדברים שהכי מפחידים אותי, כיחידנית שמלכתחילה מתכננת להיות הורה יחיד וברקע אנדו... בשני הניתוחים שעברתי השנה, כל הזמן זה זימזם לי בראש - מה לעזאזל הייתי עושה אם היה לי תינוק בבית עם כל האישפוזים האלה כשכל מה שרציתי זה את אמא שלי צמודה אלי. או ימים בהם אני מנוטרלת ובקושי יכולה לטפל בעצמי... בעבר כבר כתבתי על זה כאן. אני יודעת שאני אצטרך למצוא לי מראש עזרה בתשלום. בנוסף לעזרה שאבקש מאימי במיוחד, עד כמה שהיא תוכל. עד כה השלתי מעליי את טרדות ניהול הבית, כי כבר מזמן לקחתי עוזרת לנקיונות וסידור הבית, לאט לאט שחררתי בזה שנתתי לה לקפל לי גם כביסה ולסדר בארון... (היה לי קשה עם זה מאוד). לשמחתי, ענייני בית אצלי הם לא אישיו ובלגן וכיור מלא לא מטרידים אותי כפי שאני רואה אצל חברותיי האימהות, שלא משאירות ולו מזלג אחד בכיור ואחרי השכבת הילדים הן כמו איזה פנתר על סמים מתחילות לארגן את הבית. גם אם הן רק שפוכות מעייפות... אבל הדבר הבסיסי - להיות אמא כמו שאני רוצה להיות - בדיוק מה שכתבת, מפחיד אותי כ"כ כשמדובר באיזה התקף כאבים נורא/ווסת ימח שמה/איזה אישפוז קטן/כל השאר. באסה. אין לי מילה אחרת. תרגישו טוב, כולכם

פיצ 50

New member
מצטרפת לזואילי

ושולחת לך
זה לא קל, אני יודעת......... תרגישי טוב יקירה.........

מקווה שאת מרגישה יותר טוב

אני אישית נגד אנטיביוטיקה וחומרים כימיים אחרים....אלא אם אין ברירה ממש... לגבי מצבך אם אין לך אפשרות לקבל תמיכה ממשפחתך הקרובה (הורים אחים) לא רואה ברירה אחרת אלא לקחת מטפלת שתעזור לך עם הילדים תלוי בני כמה הם....או עוזרת בית. כהורה יחדני תבררי בביטוח לאומי מה הזכויות שלך לדעתי יש .... לגבי הילד - הכי חשוב לא להיכנס להיסטריה לידו אני אישית מעדיפה לילדים טיפולים טבעיים ...כשראיתי כמה חומרים על כל שטות הרפואה מכניסה לקטנטנים הפסקתי לקנות להם את התרופות והכל היה בגדר המלצה בלבד..(כולל חיסונים)הייתי מקבלת אבחנה קוראת עליה באינטרנט ובזכות זה הגעתי להומאופתיה ש"הצילה" את הילד שלי גם מהגורם שגרם לו לקוצר נשימה וגם מתרופות המכילות סטרואידים כשהוא עדיין לא בן שנה...זה אולי עלה לי כסף אבל חסך לי קניית תרופות קבועות וכמובן חסך לילדים הכנסה של חומרים מיותרים לגוף.... ולמרות כל זה עדיין לא מבטלת את הרפואה אך תמיד בודקת אותה.

למעלה