כאבים ודיקור סיני

choco2602

New member
כאבים ודיקור סיני

אני סובלת מפיברומיאלגיה 6 שנים (למי שלא מכיר מדובר בתסמונת שתוקפת את הגוף בכאבים כרוניים שבאים והולכים).
לאחרונה שמעתי על טיפול של דיקור סיני בכאב.
קודם כל רציתי לדעת עד כמה זה באמת מתאים ואפקטיבי למצב שלי?
ודבר שני אני מחפשת טיפול יעיל אבל אין לי הרבה כסף להוציא עליו, יש למישהו המלצה לתת לי על מקום שיהיה טוב אבל לא יקר מדי?
מה דעתכם על טיפולים קהילתיים? דרך קופת חולים?

בקיצור אני אשמח לשמוע כל המלצה.

טאוֹ

New member
זה בהחלט עשוי לעזור

יש מקרים שבהם זה מקל מאד, יש מקרים שבהם מקל מעט, ויש מקרים שבהם זה לא עוזר.
כאן תוכלי לקרוא מספר סיפורים אישיים של חולי פיברומיאלגיה, שלחלקם דיקור עזר ולחלקם לא.

למטפלים בקופת חולים יש בדרך כלל פחות זמן לטיפול ביחס לטיפול פרטי, אבל אולי זה בולט יותר בטיפולי מגע ופחות בטיפולי דיקור. טיפולים במרפאה קהילתית בהחלט יכולים להיות פתרון טוב עבורך, כיוון שאת מטופלת על ידי אותו מטפל במחיר זול יותר. מומלץ בכל מקרה שתחפשי מטפל בעל ניסיון.

רפואה שלמה, ואשמח אם תחזרי לעדכן.

choco2602

New member
קופת חולים מול טיפול קהילתי

הבנתי שבקופת חולים הטיפולים קצרים יחסית, אבל ממוקדים אך ורק בך. בטיפול קהילתי הטיפול הוא במס' אנשים במקביל כך שלא יוצא שאורך הטיפול בסך הכל הוא אותו דבר?
הבעיה באמת מקבלת מענה מספיק טוב?
ומה עושים לגבי דיקור בגב למשל? בכל זאת יש מס' אנשים באותו חדר.

0 אור 0

New member
כמה שאני יודעת

מחברה שעבדה בקופת חולים, אז גם שם מטפלים בכמה אנשים במקביל,
אני לא מכירה את הטיפול הקהילתי, אבל מה שהבנתי זה שזה אמור להיות אותו טיפול רק במחיר מוזל יותר. האם את בטוחה שזה חדר המוני ועוברים מאחד לשני?

choco2602

New member
כמה אנשים במקביל?

פשוט ראיתי שהטיפול מוגבל בזמן- 20-30 דקות לטיפול. עכשיו השיחה עצמה להבין מה הבעיה והכל לוקח כמה דקות. ככה שאם הוא מוגבל בזמן אני לא מאמינה שיש את האפשרות והזמן לעבור בין אנשים.

אני עדיין מאוד מתלבטת אבל לאור הדברים טיפול קהילתי נראה לי טוב יותר. צריך רק לוודא את עניין הפרטיות בתוך חדר מלא באנשים.

choco2602

New member
ראיתי, תודה. אבל..

אני חושבת שזה שונה ממקום למקום. יש מקומות שהבנתי שיש בהם וילונות ויש מקומות שלא מטפלים באיזורים מכוסים בבגד, וכו' וכו'

yaeli 101

New member
שווה לבדוק גם

בקליניקות לימודיות של בתי ספר לרפואה סינית, המחירים שם זולים, היחס מעולה, הנחיה של מטפלםי בכירים.... ולפעמים הסטודנטים הצעירים והרעננים באים עם הרעיונות הכי טובים לטיפולים

יעל ND

New member
פיברומיאלגיה

שונה ממחלות כאב אחרים, ואני לא בטוחה שדיקור יעיל במקרה של פיברומיאלגיה כפי שהוא יעיל במקרה של כאבים אחרים.
כמובן, ניתן לקבל דיקור תמידי, אבל זה לא תואם את הדרישה שלך לטיפול זול וקצר...
לגבי טיפולים קהילתיים - זה מעולה.
דרך קופת חולים - לא הייתי ממליצה, כי תנאי עבודה בקופת חולים מפחיתים מיעילותה של עבודת המדקר .

choco2602

New member
שמעתי על מקרים שזה עזר

בגלל זה חשבתי לנסות..
השאלה אם אני יכולה אחרי טיפול אחד להבין אם זה באמת עוזר.

יעל ND

New member
כל דבר למישהו עוזר

לנסות טיפול אחד את בהחלט יכולה. וכנראה גם שתחושי הקלה (זמנית). הבעיה במקרה של פיברומיאלגיה, שדיקור לא מטפל אלא רק משכח כאבים. ואת לא יכולה להרשות לעצמך לעשות אותו כל החיים.

mic26

New member
טיפול אחד לא יספיק

לי יצא לעזור לאנשים שחלו בפיברומיאלגיה להירפא לחלוטין בעזרת דיקור, כך שוודאי שהדבר אפשרי ומומלץ. בדרך כלל מטפלים רוחשים כבוד רב לצניעות המטופל ולכן אין מה לחשוש מעירום.
כמה עצות:
לדעתי אפשר לראות אם יש שיפור רק אחרי כמה טיפולים, כי מדובר במצב מורכב ולגוף יש שלבים שונים בדרך לריפוי. אם למשל אחרי חמישה טיפולים אין שינוי בכלל, אולי כדאי לשנות כיוון. כשאני מדברת על שינוי, הכוונה היא להטבה כללית באיכות החיים ולאו דווקא נקודתית בכאבים. למשל, תתחילי לישון יותר טוב ויהיו לך יותר אנרגיות במשך היום, וזה אחד הדברים שגם יאפשרו ריפוי. אם שום דבר לא משתנה בכלל, זה אומר שהטיפול לא עובד.
זה מתסכל לדעת שצריך לעשות נסיונות ולהשקיע כסף לפני שבטוחים שיהיו תוצאות, אבל תסתכלי על זה כעל השקעה לעתיד, לחיים שלך, לבריאות שלך.
עוד עצה: בדרך כלל יש קשר לאורח חיים לא נכון. אם תימנעי ממזונות מעובדים, מקפה, אלכוהול, מוצרי חלב, משקאות קלים ושימורים, השיפור יגיע מהר יותר. פעילות גופנית נכונה גם תעזור.

למעלה