כאבים בשיאצו

tanka

New member
כאבים בשיאצו

יש לי שאלה לגבי כאבים במהלך שיעור שיאצו כשתירגלנו שיאצו חשתי כאב משמעותי באיזור של השכמות.כל האיזור מאוד טעון ואני יודעת שיש שם "עודף", אבל המעניין היה שהכאב הופיע לא רק כשנכנסו לנקודה במגע, אלא גם כשהרפו מהנקודה, במיוחד אם הרפו מהר מדי. יש למישהו הסבר מלומד על מה שחוייתי?

לא הסבר... אולי נקודות למחשבה?

אבל חלק מההשפעה של הלחיצה, זה השחרור. קחי צינור גינה, והסתכלי מה קורה לזרם-המים כשאת לוחצת על הצינור ליד הקצה, ואז כשאת משחררת. הרבה זמן אני חושב שמי שקרא לשיאצו "טיפול בלחיצות" עשה זאת מטעמי נוחיות בלבד; חלק גדול מההשפעה של הטיפול מתרחש בזמן שבין הלחיצות, חלק מהלחיצה הוא תגובת המזרון לגוף, וחלק מאוד חשוב מהטיפול הוא הכוונה של המטפל. לא הרבה מורים יודעים לזהות מתי הכוונה של התלמיד לא במקום. אני לא יודע מי לחץ עליך, אבל כל הגורמים האלה ביחד, וכל אחד לחוד - ולא לשכוח את המצב הפרטי שלך! - יכולים לגרום לכאב. איך את מרגישה עכשיו, אחרי שהשיעור נגמר ואת כבר בבית?

SideKick

New member
ועוד נקודה למחשבה...

התרוקנות והתמלאות הן אותה הפעולה מכיוונים שונים. כניסה למקום יכולה להיות משמעותית כמו היציאה ממנו. לשתי הפעולות יש להקדיש את מלוא תשומת הלב.

tanka

New member
עכשיו

תודה דויד על התגובה המהירה עכשיו אני מרגישה יותר טוב ופחות עומס באיזור גב-עליון שכמות.עדיין יש עודף באיזור.התרגול שלי היה עם בת זוג שלומדת איתי, כלומר תירגלנו אחת על השניה וברור שלאף אחת מאיתנו עדיין אין את המיומנות לעבוד בצורה "נכונה". במהלך השיעור המורה עבד על הגב שלי בתנועות של פיזור"טווינה"? ואז באמת פחות כאב לי. אמרת משהו על הכוונה של התלמיד, אם היא במקום, למה בדיוק התכוונת?

כוונה

דוגמא שסיפר לנו המורה שלי לשיאצו, צביקה קליסר: זוג תלמידים שלו התאמנו בבית, והמטופל אמר למטפל שהוא לא מצליח להגיע מספיק עמוק, שהנקודה עליה הוא צריך ללחוץ עמוקה יותר ממה שהמטפל לחץ. המטפל ניסה וניסה, ולא הצליח. אז הוא דמיין שהוא קודח עם מקדחה עד לעומק המתאים. המטופל יצא מהאימון הזה תפוס כולו, ולא הצליח להשתחרר במשך כמה ימים, עד שהגיעו אל צביקה וקיבל טיפול. למטפל צריכה להיות בטיפול רק כוונה אחת: לעשות מה שטוב למטופל. כל דבר אחר - כעס, תסכול, פחד, עייפות, רעב, מין, דחיה - אין לו מקום בטיפול! הבעיה, שיש מעט מאוד מורים שמסוגלים לראות איפה הכוונה של התלמיד בזמן הטיפול, ולכן רובם אינם יכולים לתקן את הטעות הגדולה מכולן, אלא יכולים רק להעיר על טכניקה. כולם מדברים על כוונה באופן כללי; רק בודדים מסוגלים לתקן טעות של תלמיד בזמן-אמת.

שלא יהיו אי-הבנות...

לדעתי האישית, אחרי שלמדתי שיאצו בשלוש מסגרות ואחרי 12 שנים של עיסוק בתחום, מורה שלא יכול לזהות את הכוונה של התלמיד בטיפול, אינו מורה טוב. וזה כולל אותי. זו הסיבה העיקרית לכך שעד היום סירבתי ללמד קורסים מקצועיים לשיאצו, ואני מוכן ללמד רק סדנאות בסיס.

למעלה