כאבים בשוקיים

כאבים בשוקיים

אחרי שאני רץ אני מתחיל להרגיש כאב בחלק התחתון של השוק. אני חושש שזה נובע מפלטפוס שאולי יש לי. כשאני בודק את זה זה נראה שיש לי פלטפוס רק ברגל שמאל וברגל ימין הכל נראה כרגיל. זה נורא מפריע לי לפעילות גופנית ממושכת, במיוחד עכשיו כשאני מנסה להיכנס לכושר על ידי ריצה,וכבר אחרי דקה אני מרגיש את הכאבים האלה ולא מספיק שאני צריך להתמודד עם העייפות שבריצה(שכרגע כושר הריצה שלי לא טוב) אני סובל גם את הכאבים האלה בשוקיים. שמעתי על נעלי "יציבות" האם הם יעזרו לי? כשאני במנוחה אני לא מרגיש את הכאבים רק שאני לוחץ באיזור או שאני מתחיל לרוץ. חשוב לציין שאין לי בעיות משקל והסטוריה משפחתית של בעיות כאלה. אשמח אם מישהו יוכל לתת לי עצה מה לעשות במצב הזה.

פתרונות

בקשר לנעלי ריצה יש להצאים בחנויות שמבינות בריצה,ומבצעות התאמת נעל כמו פרוספורט,daa time trail אשר מצוידים בנעלים עם מידות רוחב ,חצאי מידות, תמיכה לקשת ,נעלים נטרליות ועוד אחרי שיש נעל מתאימה לכף הרגל ולסוג הריצה(שטח,כביש וכו') במקרה של קריסת קשת ממולץ גם מדרס טוב לריצה והעצה האחרונה יכול להיות שהתחלת אימון קשה מדי ליכולת שלך ולכן התפתחו הכאבים ויתכן ויש לבצע מספר אימונים קצרים/קלים יותר

לגבי העצה האחרונה

יכול להיות שהאימון היה קשה לי, למרות שהוא בנוי למתחילים.השאלה היא האם אחרי כל אימון שהוא קצת מעבר ליכולת שלי אני אאבד את היכולת לרוץ ללא כאבים לכמה ימים אחרי הריצה. כי אני רוצה כבר להיכנס לכושר ריצה טוב והכאבים האלה מפריעים לי להתקדם. ומספיק ללכת לחנות שמבינה בריצה במקום ללכת לאורתופד?

rafagav

New member
כאבים כאלה = זה לא מתאים לך.. ../images/Emo10.gif

ואולי זה מתאים ל - 99.99% מהאוכלוסיה... ואז זה "לפי התכנית" ועדין - לך זה לא מתאים!! אתה יכול להמשיך לרוץ על אף הכאבים ואתה גם יכול לפתח שברי מאמץ וכו'. ומה תרוויח מזה? אפילו מדליה לא תקבל על זה...
אז - פנה ליועץ כלשהו והתאם לך תכנית אימונים מתאימה ו - גם אותה אל תיישם ללא בחינה עצמאית...

ללכת לחנות יותר קל מלהגיע לאורטופד

וככה אתה מתחיל את הדרך הנכונה מוקדם יותר בקשר לאימון אז כמו שרפי כתב זה שהתוכנית למתחילים לא אומר שאתה ברמה של המתחילים שלהם התוכנית מכוונת, לרוב מומלץ להתחיל בשילוב הילכה עם ריצה למתחילים. וכן ריצה בעצימות גבוהה או לזמן ממושך מעבר ליכולת שלך יכול לגרום נזק, הגוף צריך זמן להגיב לריצה ולהבנות בהתאם כדי לאפשר ריצה למרחקים ארוכים.

תודה על העצה

אבל מה שמדאיג אותי שכנראה יש לי פלטפוס רק ברגל שמאל. ואיך מטפלים בדבר כזה, האם שמים מדרסים לשתי רגליים? אני משלב גם הליכה באימון אבל כנראה שהגוף לא רגיל להרבה סטים של ריצה אז אני אעלה אותם בהדרגה. ודבר אחרון האם מישהו מכם יכול להגיד לי איך רצים נכון? מה צריכה להיות התנועה האם קודם העקב פוגש את הקרקע?

אל דאגה

לפעמים יש פלטפוס רק ברגל אחת קיימות הרבה סיבות, לא ניכנס לכל התאוריות. מדרסים חייבים לעשות ל2 רגליים ,טכנאי מדרסים טוב יתקן את ההבדל בגובה המדרס בקשר לסגנון הריצה זה מאוד אנדווידואלי, קיימת היום תנועה שדוגלת בריצה שנוחתים על כריות כף הרגל ולא על העקב ולא שולחים רגל קדימה אלא מרימים רגל לאחור ומכוונים נחיתה מתחת לגוף השיטה נקראת pose ויש הרבה חומר קריאה וסרטונים באינטרנט אך יש צורך בהדרכה ,וזה לא קיים עדין בארץ. כל שאר העולם רץ עם נחיתה על העקב ולכן יש בולמי זעזועים בכל נעלי הריצה. אני מכיר כמה רצים שבאופן טבעי לא נוחתים על העקב ללא לימוד טכניקה. אתה יכול להפנות שאלות ריצה בפורום ריצה וטריאטלון ובקומונה של איילות ריצה.יש שם מדריכים מעולים ותוכניות הדרכה לריצה משלב ראשון בעולם הריצה

למעלה