כאבים בשד

ask333

New member
כאבים בשד

הי אני מניקה כתשעה חודשים. כבר היה לי לא פעם גודש או צינורית סתומה ותמיד העניין הסתדר. מאז סופשבוע בני היה חולה וביומיים הראשונים לא ינק הרבה. היו לו כאבי אזניים ובצד ימין ינק לא בתנוחה הרגילה (הרמתי אותו מעט שלא יהיה לגמרי בשכיבה כי היה לו קשה). ביומיים האחרונים הוא חזר לינוק אך בשד ימין הרגשתי כמו גושים קטנים כואבים. לאחר מכן הופיעה נקודה לבנה על הפטמה והבנתי שכנראה יש לי צינורית סתומה מיניקה לא טובה ועליו רק לינוק משם וזה ישתחרר. כל אתמול אני מצמידה אותו לשד הזה ומעסה תוך כדי. חלק השתחרר אבל יש גולות כואבות עדיין שהופכות את המגע עם השד לכואב גם כן. אני מפחדת שאולי יש לי איזה "סתימה" שלא משתחררת ושתיווצר לי דלקת. מה עושים? חוץ מזה השד נראה בסדר. רפוי, ללא צבע מיוחד וכבר ללא נקודה לבנה על הפיטמה. חוץ מהכאבים האלו אין ממש עדות שמשהו לא בסדר. אני לא בטוחה כי הכאבים הם מלחיצות חזקות שלי או שיש באמת בעיה בהוצאת החלב משם (אולי הבעיה משולבת). האם יש משהו למרוח כדי להרגיע והאם כדאי להוועץ ברופא נשים?

מינימי2

New member
כאבים

באמת נשמע כמו חסימה בצינורית חלב. מצויין שהרבית להניק אותו מהצד הזה, את רואה שהנקודה הלבנה נעלמה, מה שמצביע על כך שהקצה החסום של הצינורית נפתח. עם זאת מאוד ייתכן שיש בפנים חסימות נוספות, גם זה יעבור עם קצת עזרה עצמית - הניחי קומפרס חם על השד או עמדי מתחת לזרם מים חמים במקלחת, עסי את השד מכיון בית השחי אל עבר הפיטמה. התעכבי על הגולות הכואבות, נסי ממש לפורר אותן בעדינות בעזרת האצבעות. זה מאוד כואב אבל יעיל. אם הכאב עז את יכולה לקחת אדוויל או נורופן (גם אנטי דלקתי). במידה ויש החמרה במצב - עליית חום מעל 38, אודם וחום בשד, החרפה בכאבים, הרגשה כללית רעה - ייתכן שנוצרה דלקת וכדאי לפנות לרופא (משפחה, נשים) ולקבל אנטיביוטיקה. תרגישי טוב
נ.ב אם נקלעים שוב למצב דומה כדאי לשאוב חלב במקום יניקת התינוק גם כדי לשמור על ייצור החלב וגם כדי להימנע מחסימות כאלו..

ask333

New member
תודה

הא היא ששאבתי פעם אחת וכבר אז לא שאבתי עד הסוף ממש -אולי זו הבעיה... אם הגולות האלו לא יעלמו תוך יום זה אומר משהו? או שזה בסדר כל עוד אין חום? האם כדאי לנסות להוציא בשאיבה או שזה יהיה קשה ? אולי יחומיר את המצב? לפי מה שהבנתי מותר בהנקה לקחת רק אקמול -לא? ועוד משהו אחרון- אם אני אקבל אנטיביוטיקה זה אומר שאני לא אוכל להניק?

מינימי2

New member
ממשיכה

הגולות עלולות להישאר יותר מיום, כל זמן שאין התפתחות של חום והחרפה בכאבים המשיכי לטפל כפי שהצעתי קודם. במידה ותצטרכי אנטיביוטיקה לא תהיה שום בעיה להמשיך להניק. אם התינוק יונק מן השד הזה אין צורך גם לשאוב, היניקה שלו יעילה יותר מן השאיבה, ולעיתים לא די בהנקה לפתיחת החסימה וצריך להתמיד בעיסויים ולתת לזמן לעשות את שלו. את יכולה לקחת אקמול, וגם נורופן או אדוויל שהם בעלי תכונות אנטידלקטיות.

למעלה